Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

«Happy B-Day Arsenal!»

Το «οπλοστάσιο» γιορτάζει. Τούρτα γενεθλίων δεν θα υπάρχει. Ετσι και αλλιώς 125 κεράκια όσα και τα χρόνια ύπαρξης της Αρσεναλ (σ.σ.: οπλοστάσιο στη μετάφρασή του) θα ήταν απίθανο να τοποθετηθούν.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η ομάδα του Λονδίνου δεν θα το γιορτάσει ανάλογα. Το διήμερο που ξεκινάει σήμερα είναι αφιερωμένο στην επέτειο των «κανονιέρηδων».

Γι' αυτήν εξάλλου η Αρσεναλ υποχρεώθηκε να αλλάξει το σήμα της, προσθέτοντας αρκετά στοιχεία που τιμούν τα 125 χρόνια ιστορίας.


Οι εορτασμοί θα ξεκινήσουν σήμερα. Το μεσημέρι θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος των Τιερί Ανρί, Τόνι Ανταμς και Χέρμπερτ Τσάπμαν. Οι αρχικές εικασίες για την ύπαρξη και τέταρτου προσώπου τελικά επιβεβαιώθηκαν. Και κατά πάσα πιθανότητα αυτός θα είναι κάποιος που δεν έχει πετύχει ούτε ένα γκολ για την Αρσεναλ. Δεν έχει κάνει κανένα τάκλιν. Αλλά είναι σίγουρο ότι άλλαξε την ιστορία της: ο Αρσέν Βενγκέρ!

Το... πάρτι θα συνεχιστεί πριν και κατά τη διάρκεια της αυριανής αναμέτρησης με την Εβερτον, στο «Εμιρεϊτς». Ηδη ο αγγλικός σύλλογος έχει προσκαλέσει τους φιλάθλους που έχουν εισιτήριο, να έρθουν στο γήπεδο νωρίς, καθώς θα υπάρχει μία σειρά εκδηλώσεων.

Εξω από το γήπεδο θα υπάρχουν η βασιλική ορχήστρα, η οποία θα παίζει μουσική, ενώ από το χορτάρι του γηπέδου θα παρελάσουν θρύλοι της ομάδας. Το συλλεκτικό match programme θα κρύβει 125 χρυσά εισιτήρια, τα οποία θα μπουν σε μία κλήρωση, με έπαθλο τις 18 συλλεκτικές φανέλες που θα φορέσουν οι ποδοσφαιριστές στην αναμέτρηση.

Ακόμη και το στρίψιμο του νομίσματος θα έχει κάτι από... ρετρό! Ο Χάουαρντ Γουέμπ, διαιτητής του αγώνα, θα έχει ένα νόμισμα των έξι πενών, το οποίο πια δεν υπάρχει. Αυτό θα χρησιμοποιηθεί για να τιμηθεί η πρώτη ομάδα της Αρσεναλ, όπου κάθε μέλος της είχε ως αμοιβή έξι πένες!

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου