Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Κύπελλο Ελλάδας: Ουρανοκατέβατη πρόκριση ΑΕΚ παρά την ήττα με 2-3 από τον ΠΑΟ


Πρόκριση θρίλερ στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε η ΑΕΚ παρά την ήττα της με 2-3 από τον Παναθηναϊκό στον επαναληπτικό προημιτελικό.

Η Ενωση πέτυχε το δεύτερο γκολ της που της χάρισε την πρόκριση με χτύπημα φάουλ του νιόφερτου ισπανού μέσου Μίτσελ λίγο κάτω από τη γραμμή της σέντρας και μάλιστα μετά την εκπνοή της επτάλεπτης καθυστέρησης, γεγονός που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των Πράσινων.

Το παιχνίδι ήταν επεισοδιακό και υπήρξε ολιγόλεπτη διακοπή όταν ο ΠΑΟ προηγήθηκε με 3-1 και είχε το εισιτήριο της πρόκρισης στην τσέπη του. Στο σημείο εκείνο οι κιτρινόμαυροι οπαδοί εισέβαλαν στο γήπεδο ανάβοντας καπνογόνα, σπάζοντας πινακίδες και συμπλεκόμενοι με τους σεκιούριτι. Ο Παναθηναϊκός έχασε στο 73' τον Βύντρα που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για καθυστέρηση.

Η Ενωση προηγήθηκε στο 12` με τον Λαγό αλλά στη συνέχεια πλήρωσε τα τεράστια αμυντικά της κενά και ιδιαίτερα στο ψηλό παιχνίδι, βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-3. Στο 21' ο Σισέ ισοφάρισε με κεφαλιά ενώ ο Ζιλμπέρτο με σουτ έξω από την περιοχή λίγο πριν την εκπνοή του α' ημιχρόνου νίκησε τον Σαχά που έκανε σπουδαίες αποκρούσεις. Στο 63' ο Βύντρα με κεφαλιά έδωσε στους Πράσινους προβάδισμα πρόκρισης αλλά η αποβολή του λίγο αργότερα έδωσε το δικαίωμα στην ΑΕΚ να πιέσει _ έστω και ανορθόδοξα_ και να πετύχει ένα απίθανο γκολ πρόκρισης για το οποίο όμως ευθύνεται και ο τερματοφύλακας του Τριφυλιού Καρνέζης. Ο νεαρός γκολκίπερ φέρει ευθύνη και για το πρώτο γκολ της ΑΕΚ. 

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού ενώ έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να διευρύνει το υπέρ του σκορ. Η σημαντικότερη και μοιραία ήλθε στις καθυστερήσεις όταν σε αντεπίθεση ο Σισέ πάσαρε στον Λέτο, αλλά ο αργεντινός μόνο προ του Σάχα δεν κατάφερε να σκοράρει. 

Τα επεισόδια σημάδεψαν τον αγώνα όχι μόνο στη διάρκειά του, αλλά και πριν την έναρξη όσο και μετά το τέλος τους όταν συγκρούστηκαν εντός του αγωνιστικού χώρου οπαδοί της ΑΕΚ με δυνάμεις των ΜΑΤ. 




ΑΕΚ: Σάχα, Καφές (53' Μπαχά), Νασούτι, Μανωλάς, Γιάχιτς, Μάκος (79' Μίτσελ), Καράμπελας, Λαγός (72' Μπλάνκο), Ντιόπ, Σκόκο, Λυμπερόπουλος. 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης (89' Πλεσίς), Νίνης (79' Σιμάο), Χριστοδουλόπουλος (74' Μαρίνος), Λέτο, Σισέ.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου