Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Με Νίνη και Τζόρβα ο ΠΑΟ “διπλό” στην Τούμπα

Χάρη στις εξαιρετικές επεμβάσεις του Τζόρβα και το πολύ καλό παιχνίδι του αμυντικά, ο Παναθηναϊκός στάθηκε όρθιος στην Τούμπα, άντεξε στην πίεση (και τις ευκαιρίες) του ΠΑΟΚ, διαφύλαξε το γκολ του Νίνη με εκτέλεση φάουλ στο 10' και έφυγε με τρεις πολύτιμους βαθμούς από το μεγάλο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής. Με 10 παίκτες από το 43' οι “πράσινοι” εξαιτίας της αποβολής του Σπυρόπουλου, ενώ στο 75' έφυγε με δεύτερη κίτρινη και ο Κοντρέρας του ΠΑΟΚ.
 

 
Ο Παναθηναϊκός απέδειξε ότι μπορεί να κερδίζει ακόμα και χωρίς τον Τζιμπρίλ Σισέ, όσο αγχωτικά και αν έγινε αυτό. Παρότι ο ΠΑΟΚ πήρε από την αρχή τον έλεγχο του παιχνιδιού, αυτοί που βρήκαν το γρήγορο γκολ ήταν οι φιλοξενούμενοι, με το πανέμορφο χτύπημα φάουλ του Σωτήρη Νίνη στο 10ο λεπτό. Ο ΠΑΟΚ, με έναν αφηνιασμένο Βεϊρίνια να ταλαιπωρεί αφάνταστα τον Στέργο Μαρίνο, δημιούργησε φάσεις, αλλά ο Τζόρβας είχε μία απάντηση για κάθε σουτ. Η μόνη στιγμή που δεν μπόρεσε να επέμβει ήταν το σουτ του Βιεϊρίνια στο 37', το οποίο όμως σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. 
 
Η εικόνα του αγώνα άλλαξε εντελώς με την αποβολή του Νίκου Σπυρόπουλου, ο οποίος για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα λεπτά ανέτρεψε τον ταχύτατο Έτο, που ήταν πολύ καλός στο ντεμπούτο του, και είδε δεύτερη κίτρινη πριν τη συμπλήρωση του πρώτου ημιχρόνου. Ο Μάκης Χάβος έριξε στο παιχνίδι αρχικά τον Μουσλίμοβιτς και αργότερα τον πολύ ορεξάτο Αθανασιάδη, ώστε η ομάδα του να πιέσει για το γκολ, βγάζοντας έξω έναν αμυντικό (Σνάουτσνερ) και ένα αμυντικό χαφ (Τσουκαλά). Όμως, η άμυνα του Παναθηναϊκού, που πλέον έπαιζε χωρίς προωθημένο και με 10 παίκτες πίσω από την μπάλα, αντιδρούσε σωστά, με κορυφαίους όλων τους Ζιλμπέρτο Σίλβα και Κατσουράνη, οι οποίοι δεν άφησαν τους παίκτες του ΠΑΟΚ να βγάλουν κάθετες μπαλιές, με εξαίρεση μία ωραία έμπνευση του Αθανασιάδη, όμως και εκεί ο Τζόρβας νίκησε τον Σαλπιγγίδη.
 
Οι “πράσινοι” άντεξαν και τελικά στο 75' η αριθμητική ισορροπία επέστρεψε, με τον Κοντρέρας (που αγωνίστηκε χωρίς να έχει προπονηθεί, καθώς επέστρεψε από τη Χιλή όπου είπε το τελευταίο “αντίο” στον πατέρα του) να βλέπει δεύτερη κίτρινη για αχρείαστο μαρκάρισμα στον Λέτο. Ο ΠΑΟΚ έμεινε με δύο καθαρόαιμους αμυντικούς (Λίνο και Τσιρίλο) και τον Έτο να παίζει κατά συνθήκην δεξιό μπακ, προσπάθησε για την ισοφάριση, αλλά οι παίκτες του Παναθηναϊκού κράτησαν μπάλα, ροκάνισαν το χρόνο και πήραν μεγάλης σημασίας νίκη.
 
 
 
Το φιλμ του αγώνα:


10’ ΓΚΟΛ (0-1): Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να προηγηθεί με στημένη φάση. Ο Νίνης εκτέλεσε απευθείας το φάουλ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Χαλκιά.
26’ Μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΟΚ να ισοφαρίσει. Μετά τη σέντρα του Βιεϊρίνια, ο Τζόρβας δεν έδιωξε καλά την μπάλα, η οποία έφτασε στο κεφάλι του Ίβιτς. Ο Σέρβος προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά αυτή βρήκε στο σώμα του Καντέ και κατέληξε κόρνερ.
37’ ΔΟΚΑΡΙ: Φοβερό μακρινό σουτ από τον Βιεϊρίνια, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι του Τζόρβα και κατέληξε άουτ.
42’ Ο Γκαρσία σούταρε, αλλά ο Τζόρβας έδιωξε την μπάλα με γροθιές.
43’ ΑΠΟΒΟΛΗ: Ο Σπυρόπουλος σηκώνει επικίνδυνα το πόδι του σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Έτο και δέχεται δεύτερη κίτρινη κάρτα.
59’ Τρομερή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να ισοφαρίσει. Ο Λίνο έβγαλε ωραία σέντρα και ο Ίβιτς μόνος του απέναντι από τον Τζόρβα έστειλε την μπάλα άουτ.
66’ Σωστά ακυρώνεται γκολ του Μοσυσλίμοβιτς, καθώς ο Βόσνιος ήταν λίγο πιο μπροστά από την άμυνα του Παναθηναϊκού.
67’ Σωτήρια επέμβαση του Μαρίνου την ώρα που ο Αθανασιάδης ετοιμάζονταν να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
72’ Γρήγορη και ουσιαστική έξοδος για τον Τζόρβα, που προλαβαίνει τον Σαλπιγγίδη, κοντράρει την μπάλα, η οποία χτυπάει στον Έλληνα επιθετικό και περνάει άουτ.
75’ ΑΠΟΒΟΛΗ: Και ο ΠΑΟΚ με δέκα παίκτες, καθώς ο Κοντρέρας έκανε επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Λέτο και είδε 2η κίτρινη κάρτα. Χωρίς διαμαρτυρίες αποχώρησε ο Χιλιανός.
80’ Πολύ δυνατό σουτ του Γκαρσία έξω από την περιοχή, έδιωξε εντυπωσιακά ο Τζόρβας.
 
 
 
 
ΣΚΟΡΕΡ: 10’ Νίνης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριτσώνης (Αθηνών) 
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κοντρέρας, Ίβιτς, Τσιρίλο, Πάμπλο Γκαρσία – Σπυρόπουλος, Μαρίνος, Κατσουράνης, Ζιλμπέρτο, Λέτο
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Κοντρέρας (75’, 2η κίτρινη) - Σπυρόπουλος (43’, 2η κίτρινη)
 
 
 
ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ (46’ Μουσλίμοβιτς), Λίνο, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Πάμπλο Γκαρσία, Τσουκαλάς (60’ Αθανασιάδης), Ίβιτς (82’ Αρίας), Βιεϊρίνια, Έτο, Σαλπιγγίδης.
 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Μαρίνος, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ, Κατσουράνης (92’ Σιμάο), Ζιλμπέρτο, Νίνης (68’ Καραγκούνης), Λέτο, Χριστοδουλόπουλος, Γκοβού (45’ Ιωαννίδης).


Είπαν: 

Μάκης Χάβος: "Συνηθίζουμε να δίνουμε συγχαρητήρια στις νίκες. Εγώ σήμερα θέλω να δώσω στους παίκτες μου για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλλαν. Ο Παναθηναϊκός με δύο προσπάθειες, η μια στημένη κατάφερε και κέρδισε. Μας έλειπε μόνο το γκολ. Δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Θεωρώ ότι στο δεύτερο ημίχρονο βάλαμε φορ περιοχής (Μουσλίμοβιτς), δημιουργήσαμε από την πλευρά του Σαλπιγγίδη τις προϋποθέσεις απλά δεν μας ήρθε το γκολ Άλλες φορές μπαίνουν εύκολα και άλλες όχι. Κάποιες φορές στο ποδόσφαιρο όσο και να προσπαθείς δεν μπαίνει".

Μίροσλαβ Σνάουτσνερ: "Παίξαμε καλά, δημιουργήσαμε ευκαιρίες αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε και χάσαμε στο ντέρμπι. Δεν πρέπει να μένουμε στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να συγκεντρωθούμε για επόμενο παιχνίδι".

Πάμπλο Γκαρσία: "Είχαμε πολλές ευκαιρίες ωστόσο δεν καταφέραμε να πετύχουμε κάποιο τέρμα, αντίθετα Ο Παναθηναϊκός δεν έκανε πολλές ευκαιρίες. Πέτυχε πάντως το γκολ και αυτό του έδωσε την νίκη. Τώρα πρέπει να ξεχάσουμε αυτό το παιχνίδι. Κοιτάμε μπροστά, δεν πρέπει να επηρεαστούμε και επικεντρωνόμαστε τώρα στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο".

Ζεσουάλδο Φερέιρα: "Ο ΠΑΟΚ έχει φανταστικούς φιλάθλους, που δημιουργούν ένα πολύ όμορφο θέαμα. Αυτή είναι η καλύτερη ομάδα που αντιμετώπισα από τότε που έφτασα στην Ελλάδα. Ο Παναθηναϊκός δεν έπαιξε τόσο δυνατά και καλά όπως στο προηγούμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ γιατί είχαμε καταναλώσει πολλές δυνάμεις σε αυτό το ματς και οι παίκτες μου δεν είχαν χρόνο για να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους. Ο ΠΑΟΚ μπήκε με καλή ψυχολογία σε αυτό τον αγώνα μετά τη νίκη του με τον Ολυμπιακό. Έπαιξε καλά και μερικές στιγμές πραγματικά δυσκολευτήκαμε. Με δέκα παίκτες είναι πραγματικά δύσκολο, όταν έμεινε και ο αντίπαλος με δέκα είδατε ότι δεν είχαμε πρόβλημα. Όλοι κατανοήσατε ότι ο Παναθηναϊκός μπορούσε να κερδίσει τον αγώνα αυτό. Παίξαμε ένα δύσκολο αγώνα. Υπήρξαν δύο αποβολές παρόλα αυτά δεν νομίζω ότι ήταν σκληρό παιχνίδι. Επίσης οφείλω να πω ο διαιτητής και οι βοηθοί ήλεγξαν καλά το παιχνίδι. Για μας μένουν εννιά τελικοί και θα τα δώσουμε όλα για να περάσουμε τον Ολυμπιακό".

Σωτήρης Νίνης: "Αρχίσαμε πολύ καλά το ματς και καταφέραμε να προηγηθούμε, ήταν ουσιαστικά μια συνέχεια από το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Λόγω της αποβολής, ήταν λογικό να παίξουμε αμυντικά στη συνέχεια Το σημαντικότερο είναι ότι περάσαμε από μια πολύ δύσκολη έδρα. Συνεχίζουμε, μας δίνει θάρρος και δύναμη αυτή η νίκη. Πάθος και ομαδικότητα είναι το μυστικό μας στα τελευταία ματς και αξίζουν όλοι συγχαρητήρια. Η ομάδα έχει αλλάξει πρόσωπο τώρα τελευταία. Το γιατί πανηγύρισα με αυτόν τον τρόπο το ξέρω μόνο εγώ και κάποιοι δικοί μου άνθρωποι".

Κώστας Κατσουράνης: "Σίγουρα πήραμε μία μεγάλη νίκη. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συμπαίκτες μου γιατί βγάλαμε πάθος και τα δώσαμε όλα. Δεν είναι εύκολο να παίζεις από νωρίς με παίκτη λιγότερο. Δείξαμε ψυχή μέσα στο γήπεδο. Σταθήκαμε όμως και τυχεροί στις φάσεις που έκανε ο ΠΑΟΚ, ιδιαίτερα σε μία του Ίβιτς. Κρατάμε τους τρεις βαθμούς και τη μεγάλη προσπάθεια που κάναμε και πάμε να πάρουμε τους επόμενους εννιά τελικούς".
 


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου