Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

Κανόνες στοιχηματισμού

Στο στοίχημα δεν υπάρχουν «σίγουρα». Σίγουρα είναι μόνο τα ... χθεσινά! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ «ΑΧΑΣΤΑ». Όλα χάνονται και όλα κερδίζονται.


Χρυσός κανόνας του στοιχήματος. Αν βάλουμε ένα στοίχημα με ένα φίλο μας και το κερδίσουμε τι παίρνουμε πίσω; Φυσικά όσο στοιχηματίσαμε π.χ. αν βάλαμε 5 ευρώ θα πάρουμε άλλα 5. Αυτό στοιχηματικά σημαίνει απόδοση 2.00. Τι θέλω να πω; Να επιδιώκουμε αυτό ακριβώς, να διπλασιάσουμε το ποσό που στοιχηματίσαμε και όχι να κυνηγάμε «τρελές» αποδόσεις του 30, 50, ή 100. Έτσι μια καλή δυάδα ή τριάδα μικρού ρίσκου μπορεί να μας δώσει απόδοση γύρω στο 3.00. Είναι αρκετά! Τα 10 ευρώ γίνονται 30 εκ των οποίων τα 20 «καθαρά». Δε γινόμαστε άπληστοι.


Κοιτάμε το συντελεστή που μας δίνει το στοίχημα και όχι το σύνολο των χρημάτων που θα μας επιστραφεί σε πιθανή νίκη. Δηλ. το πόσες φορές θα μας επιστραφούν τα χρήματά μας. Αν π.χ. ο συντελεστής είναι 3,65 από εμάς εξαρτάται πόσα θα ποντάρουμε, αλλά η ουσία είναι ότι αυτά θα αυξηθούν κατά 3,65 φορές. Αν βάλω 2 ευρώ μου φαίνονται λίγα, αν βάλω όμως 20 ευρώ είναι μια χαρά.


Ποτέ δεν παίζουμε πάνω από τρεις (3) αγώνες στο δελτίο μας. Ιδανικές οι δυάδες και φυσικά τα μονά αποδεκτά παιχνίδια. Μειώνουμε έτσι τις πιθανότητες χασούρας και αντίστοιχα αυξάνονται οι πιθανότητες κέρδους.


Όσο εύκολος κι αν φαίνεται ένας αγώνας, δε ξεχνάμε ότι πάντα υπάρχουν τρία πιθανά αποτελέσματα στην έκβασή του. Οι πραγματικές μας πιθανότητες είναι 1/3. Βάζοντας και δεύτερο αγώνα στο δελτίο μας οι πιθανότητες επαλήθευσης γίνονται 1/9 και αντίστοιχα στον τρίτο 1/27 και 1/81 στον τέταρτο, 1/243 στον πέμπτο και ούτο καθ'; εξής. Οπότε, αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να μειώσουμε τον αριθμό των επιλεγμένων αγώνων ούτως ώστε να περιορίσουμε και το ρίσκο που θα πάρουμε. Οι πιθανότητες στα over - under είναι καλύτερες για τον παίκτη αφού είναι ένα στοίχημα δύο αποτελεσμάτων. Έτσι έχουμε 1/2 για ένα αγώνα, 1/4 στους δυο, 1/8 στους τρεις, 1/16 στους τέσσερεις κτλ. Με το παραπάνω σκεπτικό καταλαβαίνουμε ότι ακόμα πιο δύσκολη είναι η πρόβλεψη σε ένα στοίχημα Ημίχρονο-Τελικό, αφού με ένα μόλις αγώνα οι πιθανότητές μας είναι 1/9.


Ο ίδιος αγώνας δε μπαίνει για κανένα λόγο σε διαφορετικά δελτία, όσο κι αν τον πιστεύουμε. Αν «στραβώσει» το αποτέλεσμα του αγώνα αυτού, χάνονται όλα τα δελτία. Επιλέγουμε και συνδυάζουμε προσεκτικά τους αγώνες στα δελτία μας. Εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση που στο ένα δελτίο παίξουμε σημείο αγώνα και σε άλλο η επιλογή μας είναι στα γκολ (over/under) ή βάλουμε κάποια παραλλαγή. Όμως στην περίπτωση της παραλλαγής υπάρχει πάλι το ενδεχόμενο να χαθεί το ένα δελτίο μας.


Έχουμε κατασταλάξει στον τρόπο παιχνιδιού που κάνουμε. Αν παίζουμε, δηλαδή, «ψάχνοντας» για φυσιολογικά αποτελέσματα ή αν «κυνηγάμε» εκπλήξεις και αποφεύγουμε το συνδυασμό τους. Προτιμάμε τις εκπλήξεις να τις βάζουμε σε ξεχωριστό δελτίο.


Στηρίζουμε ομάδες που βρίσκονται σε φόρμα.


Ποτέ δεν ποντάρουμε σε ομάδα που δεν έχουμε αρκετές πληροφορίες γι'; αυτήν. Πόσο μάλλον, αν δεν την ξέρουμε καθόλου.


Δεν παίζουμε ποτέ μια ομάδα οπαδικά. Μην μπερδεύουμε τα οπαδικά μας συναισθήματα με το στοίχημα. Εδώ μιλάμε για τα λεφτά μας!


Δεν κοντράρουμε μια ομάδα, μόνο και μόνο επειδή δε μας αρέσει η απόδοση ενός άσσου ή ενός διπλού. Ελέγχουμε πρώτα την πραγματική αξία του σημείου αυτού και ύστερα επιλέγουμε αν θα πρέπει να το παίξουμε ή όχι.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου