Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Οικονομικά & Κόστος δελτίου

Βασικός κανόνας, όπως έχουμε ξαναπεί, είναι ο σεβασμός των χρημάτων μας μέχρι και του τελευταίου λεπτού που ποντάρουμε. Γι'; αυτότο λόγο δε βάζουμε άσκοπα στοιχήματα. Δεν παίζουμε απλά για να παίξουμε, αλλά για να κερδίσουμε.

Τα χρήματά μας από τη στιγμή που τα καταθέσουμε σε ένα δελτίο πρέπει να τα θεωρούμε χαμένα. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι παίζουμε για να χάσουμε.

Το κόστος του δελτίου καθορίζεται αποκλειστικά από το πορτοφόλι του καθενός, χωρίς όμως να φτάνουμε σε υπερβολές. Δεν παίζουμε ποτέ χρήματα που είναι απαραίτητα για τη διαβίωσή μας, με την ελπίδα ότι θα κερδίσουμε και θα καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας. Κάνουμε το χόμπι μας με χρήματα που μας περισσεύουν και δε θα δημιουργήσουν παρενέργειες αν τα χάσουμε.


Καλό θα είναι να έχουμε καθορίσει ένα ημερήσιο μπάτζετ για το στοίχημα και να μην ξεφεύγουμε απ'; αυτό. Να βάζουμε όριο και να σταματάμε εκεί, είτε έχουμε κερδίσει, είτε έχουμε χάσει. Έχω 10¬ για στοίχημα, τα παίζω και σταματάω εκεί, ότι κι να γίνει.

Η ενασχόληση με το στοίχημα πρέπει να είναι κάτι σαν επιχείρηση. Πάντα κρατάμε ταμείο εν είδει ισολογισμού. Ο έλεγχος του ταμείου μας, μέσω αρχείου που κρατάμε, μας βοηθάει να είμαστε συνεπείς και συγκρατημένοι, ώστε να μπορούμε να κάνουμε σωστή κατανομή των χρημάτων μας. Σε περιόδους εύνοιας και ρέντας αυξάνουμε τη μίζα και σε περιόδους γκίνιας κάνουμε ακριβώς το αντίθετο. Χαμηλώνουμε το ποντάρισμα μέχρι να μας χαμογελάσει η τύχη. Γνωρίζουμε έτσι, ανά πάσα στιγμή, που κινούμαστε οικονομικά και δεν παρασυρόμαστε.

Βάζουμε στόχο κέρδους σε βάθος χρόνου και προσπαθούμε να τον πετύχουμε με ορθολογικούς τρόπους. Ένα κέρδος των 300 ευρώ/μήνα δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο, αλλά ούτε και δύσκολο να το πετύχουμε. Αρκεί να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις επιλογές μας και σταθεροί στον τρόπο παιχνιδιού μας.

Το όλο παιχνίδι γίνεται με τον συντελεστή του στοιχήματός μας. Από κει και πέρα από εμάς εξαρτάται το κέρδος μας. «Πολλά βάζεις, πολλά παίρνεις - λίγα βάζεις, λίγα παίρνεις!». Οπότε, πρέπει να μας γίνει συνήθεια να φτιάχνουμε ένα «λογικό» συντελεστή και όχι να προσπαθούμε με 3 ευρώ να κερδίσουμε 100!

Ακολουθούμε πιστά τον κανόνα που αναφέρει:  Μεγάλο ρίσκο - Μικρό ποντάρισμα, Μικρό ρίσκο - Μεγάλο ποντάρισμα. Προσπαθούμε όσο είναι δυνατόν οι κινήσεις μας να είναι πιο σίγουρες και πάνω σε αυτές προσαρμόζουμε τα οικονομικά μας.

Η μέθοδος του «ψειρίσματος» είναι ίσως η πιο επιτυχημένη (ιδίως όταν παίζουμε στο internet), αρκεί να μην ξεφεύγουμε από το στόχο μας. Φασούλι, το φασούλι γεμίζει το σακούλι!

Ποτέ δεν ποντάρουμε όλα τα λεφτά που έχουμε κερδίσει. Αυτός είναι ένας συνηθισμένος λόγος από τον οποίο επωφελούνται οι μπουκ.

Ποτέ δεν παίζουμε όλα τα λεφτά που έχουμε. Δεν ξεχνάμε ότι το χειρότερο πράγμα στο στοίχημα είναι να βρεθούμε χωρίς χρήματα. Η ευκαιρία δεν ξέρουμε πότε θα μας παρουσιαστεί. Γι'; αυτό, όχι σπατάλες.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου