Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΕΑ: Ο Ηρακλής και άλλες 8 ομάδες στην Δ' Εθνική

 
Στη Δ΄ Εθνική υποβιβάζεται οριστικά ο Ηρακλής. Το Διοικητικό Εφετείο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει η ομάδα της Θεσσαλονίκης με αίτημα να μην αγωνίζεται ο Αστέρας Τρίπολης στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας ως τις 21 Νοεμβρίου που θα εκδικαστεί η κύρια αγωγή. Λίγο αργότερα η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν έκανε δεκτό το αίτημα της διοίκησης του Ηρακλή να  δοθεί νέα προθεσμία (4η κατά σειρά) προκειμένου να καταθέσει φάκελο συμμετοχής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Και χωρίς άδεια συμμετοχής, ο Ηρακλής υποβιβάζεται στη Δ΄ Εθνική όπως ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα. Πιστοποιητικό συμμετοχής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα δεν έλαβαν επίσης η Αναγέννηση Καρδίτσας, η Ηλιούπολη, η Ρόδος, ο Ιωνικός, τα Τρίκαλα, ο Εθνικός, ο Εορδαϊκός και ο Παναιγιάλειος που υποβιβάζονται στη Δ΄ Εθνική. Τα Τρίκαλα δεν είχαν καταθέσει εγγυητική επιστολή (πέρυσι είχαν καταθέσει πλαστή), ο Εθνικός δεν κατέθεσε φορολογική, ασφαλιστική ενημερότητα και εγγυητική επιστολή, ενώ από τις άλλες ΠΑΕ απουσίασαν τα περισσότερα έγγραφα.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού κατά πλειοψηφία χορήγησε άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα στον Λεβαδειακό (6-2 ψήφους) και τη Δόξα Δράμας (7-2), αλλά και στους Πανσερραϊκό, Αναγέννηση Γιαννιτσών, Νίκη Βόλου, Βαταλνιακός και Αετός Σκύδρας.. Την επόμενη Δευτέρα θα εξετασθούν οι φάκελοι της Λάρισας και του Διαγόρα. Η υπόθεση της Λάρισας θεωρείται τυπική καθώς για λίγες μέρες είχε λήξει η ασφαλιστική της ενημερότητα. Αν ο φάκελός της είχε ανοίξει την προηγούμενη εβδομάδα θα ήταν εντάξει. Προθεσμία να συγκροτήσει τμήμα αμειβομένων αθλητών ή ανώνυμη εταιρεία έλαβε ο Ηλυσιακός ο οποίος δικαιώθηκε στα πολιτικά δικαστήρια στη διαμάχη που είχε με το Αιγάλεω και η ΕΠΟ τον ενέταξε στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. 
 


Η σκυτάλη στη Σούπερ Λίγκα

Επειτα από αυτή την εξέλιξη και με δεδομένο ότι θα ξεπεραστεί το πρόβλημα της Λάρισας, η σκυτάλη θα περάσει στη Σούπερ Λίγκα η οποία θα κληθεί να αποφασίσει ποιο από τα δύο δίδυμα θα αντικαταστήσει στο πρωτάθλημα τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα. Ο Λεβαδειακός και η Δόξα Δράμας οι οποίες διώκονται πειθαρχικά για συμμετοχή σε ύποπτα παιχνίδια ή ο Πανσερραϊκός και η Λάρισα που υποβιβάστηκαν πέρυσι. Η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός έχουν προσφύγει στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ με αίτημα να παραμείνουν στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας επικαλούμενες το δεδικασμένο που έχει δημιουργηθεί με τις ΠΑΕ Αστέρα Τρίπολης και Καλλιθέα οι οποίες  αν και υποβιβάστηκαν παρέμειναν στις κατηγορίες τους καταλαμβάνοντας θέσεις ομάδων που τιμωρήθηκαν με υποβιβασμό για μη αγωνιστικούς λόγους. Η προσφυγή των δύο ομάδων θα συζητηθεί την Τρίτη στις 14.00.

Αν η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός δικαιωθούν στο Τακτικό Δικαστήριο, το πιθανότερο είναι ότι θα κληθούν από τη Σούπερ Λίγκα να συμπληρώσουν τη δεκαεξάδα του πρωταθλήματος. Σε διαφορετική περίπτωση η Λίγκα είναι υποχρεωμένη να περιμένει την εκδίκαση των υποθέσεων του Λεβαδειακού και της Δόξας Δράμας στα πειθαρχικά όργανα και αν δεν τιμωρηθούν με υποβιβασμό, να τις καλέσει να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα. Αν υποβιβαστούν το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας είναι πολύ πιθανόν να συνεχιστεί με 14 ομάδες.

Η ΕΕΑ εξέδωσε επίσης πιστοποιητικά συμμετοχής στα μπασκετικά πρωταθλήματα στους Ολυμπιακό, Περιστέρι, Κολοσσό Ρόδου, Ηλυσιακό και ΑΕΚ. Από τις ΚΑΕ Καβάλα, ΠΑΟΚ, Πανιώνιο, ΚΑΟ Δράμας, Πανελλήνιο και Μαρούσι ζητήθηκε να προσκομίσουν κάποια επιπλέον στοιχεία και οι φάκελοι τους θα εξετασθούν την επόμενη Δευτέρα.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου