Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Χαριστέας έκανε του «τακουνιού» του και έδωσε τη νίκη στον Παναιτωλικό

Την πρώτη νίκη της ιστορίας του στη Σούπερ Λιγκ πανηγυρίζει ο Παναιτωλικός. Μπροστά σε 7.000 ενθουσιώδεις φίλους της, η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ επικράτησε 1-0 του Αστέρα Τρίπολης, σε εξ αναβολής αγώνα για την πρεμιέρα της διοργάνωσης. Το «χρυσό» γκολ σημείωσε ο Αγγελος Χαριστέας με εκπληκτικό «τακουνάκι» στο 74ο λεπτό.


Από μία ευκαιρία είχαν οι αντίπαλοι στο πρώτο ημίχρονο. Πέρα από κάποια μακρινά σουτ που δεν αποτέλεσαν σοβαρή απειλή για τους τερματοφύλακες, ο Αστέρας έφτασε πρώτος κοντά στο γκολ. Στο 30' μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Αρσενίεβιτς έπιασε την πρώτη κεφαλιά, ο Λαδάκης τη δεύτερη και η μπάλα έφυγε πάνω από το δοκάρι. Οι γηπεδούχοι «απάντησαν» στο 44' μετά από έξοχο συνδυασμό Χαριστέα, θεοδωρίδη, Καραμαλίκη και τον τελευταίο να βρίσκεται μέσα από την περιοχή, αλλά από πλάγια θέση σούταρε άουτ.

Στο β' ημίχρονο οι Αγρινιώτες ανέβασαν την απόδοσή τους και ήταν τουλάχιστον μια κλάση ανώτεροι από τους αντιπάλους τους. Το γκολ δεν ερχόταν, μέχρι που έφτασε η στιγμή μιας μαγικής έμπνευσης του Αγγελου Χαριστέα. Στο 74' από παράλληλη μπαλιά του Καμαρά, ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής μας ομάδας με εκπληκτικό τακουνάκι παραβίασε την εστία του Χακόμπο.

Ο «Χαρι» έγραψε ιστορία, αφού σημείωσε το πρώτο γκολ του Παναιτωλικού στη Σούπερ Λίγκα, το πρώτο στη μεγάλη κατηγορία μετά από 35 χρόνια και χάρισε στην ομάδα του μια πολύ μεγάλη νίκη. Χρειάστηκε, όμως, να «καρδιοχτυπήσουν» οι περίπου 7.000 φίλοι των γηπεδούχων, όταν στο 77' και στο 78' ο Τζενάμο σταμάτησε δύο τετ-α-τετ, απέναντι στον Σέσμα και τον Χούλι.

Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Κίτρινες: Καραμαλίκης, Σιόντης, Εντζεγκουέλε - Πιπίνης, Τσαμπούρης, Μπαρτολίνι, Αργυρόπουλος

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μπάμπης Τεννές):
Τζενάμο, Κουτρουμάνος, Άντι, Αναστασιάδης, Εντζεγκουέλε, Σιόντης (68΄ Σιόντης), Ρότσα, Μπουμάλ (53΄ Κούσας), Καραμαλίκης (46΄ Καμαρά), Θεοδωρίδης, Χαριστέας.

ΑΣΤ.ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Όσκαρ Φερνάντεθ):
Χακόμπο, Αργυρόπουλος, Κουρμπέλης, Μπαρτολίνι, Πιπίνης, Χουανίτο (20΄ λ.τρ. Λαδάκης), Ουσέρο, Τσαμπούρης, Αρσενίεβιτς (64΄ Μπακασέτας), Εγκόν (52΄ Σέσμα), Χούλι




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου