Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Βαρδινογιάννης: "Ξεχάστε μας από τον Παναθηναϊκό"


Τέλος η οικογένεια Βαρδινογιάννη από τον Παναθηναϊκό. "Ξεχάστε μας, αποχωρώ συνειδητά από το ποδόσφαιρο", είπε ο Τζίγγερ ο οποίος ευχαρίστησε πρώην συνεργάτες, αντιπάλους και παίκτες.

"Αν έρθει μια εταιρία με υπόσταση, γρήγορα θα προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. Αν έρθει μια εταιρία από άγνωστη χώρα και να θέλαμε, δεν θα της δώσει άδεια και η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Αυτές οι μετοχές δεν θα ενεργοποιηθούν ξανά. Ξεχάστε μας" τόνισε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης αναφορικά με το θέμα των μετοχών.

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δήλωσε ότι αποσύρονται και τα έξι μέλη επιλογής του από το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ. Σε αυτά δεν είναι ο Δημήτρης Γόντικας και όπως διευκρινίστηκε συνεχίζει μέχρι νεοτέρας στην προεδρεία. Τι μέλλει γεννέσθαι; Το ρεπορτάζ τρέχει...

"Ο Νίκος Πατέρας έχει το μικρότερο μερίδιο ευθύνης και δεν ήταν τεχνικός διευθυντής" σχολίασε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης για την πολυμετοχικότητα και τις μεταγραφές και συνέχισε με σαφείς αιχμές προς τον Ανδρέα Βγενόπουλο: "τις συμφωνίες ή μη με τον Νίκο Πατέρα μπορεί να τις είχαμε αλλά είναι δύσκολο κάποιος να διοικεί όταν έχει από πάνω του έναν που του λέει: "Ξόδευε, ξόδευε, μη σε νοιάζει".

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δήλωσε πως απομακρύνεται συνειδητά από το ποδόσφαιρο: "Από το 2008 μέχρι και τώρα, εγώ έχω αποχωρήσει, ακολουθώντας το λαϊκό αίσθημα. Μέχρι το 2008 αποφασίζαμε οικογενειακά για κάποια πράγματα. Είναι μαραθώνιος δεν είναι σπρίντ. Από το 2008 μέχρι τώρα, δεν είχα ιδέα ποιοι παίκτες ήρθαν και έφυγαν κτλ".

















Οι αιχμές προς τον Βγενόπουλο

Η σαφής αιχμή του Γιάννη Βαρδινογιάννη ότι "μέσα από το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός διέρρευσε η δρομολογημένη υλοποίηση του έργου του Βοτανικού και ξεκίνησαν οι προσφυγές', ας μην διαφύγει της προσοχής μας. Έχει ενδιαφέρον να δούμε αν και ποιες αντιδράσεις θα προκαλέσει...

"Ας βγει να μιλήσει να πει τι έγινε, που έφταιξα εγώ, να ζητήσω συγνώμη. Δείτε όμως τις δηλώσεις του. Ποτέ δεν είπε, ποτέ, ότι θέλει να γίνει ιδιοκτήτης. Ήθελε να ηγηθεί ενός πολυμετοχικού σχήματος και αυτός να διοικήσει. Σαν μέτοχος δεν έχω καμία ευθύνη τι θα γίνει, αν θα προκύψει αγοραστής. Απλά θέλω να βγάλω την παράμετρο της οικογένειας Βαρδινογιάννη από την εξίσωση.

Όταν βλέπει κάποιος ότι το γήπεδο καίγεται από το πρώτο λεπτό, λέει που πάω. Πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός είναι μαγαζί-γωνία, κάποιος θα βρεθεί. Υπάρχουν πολλοί που λένε ότι θέλουν να βοηθήσουν. Αν βρεθεί ή όχι, η ιστορία θα το δείξει. Όπως λένε, εύκολα τάζεις, δύσκολα βάζεις"

Για την πολυμετοχικότητα ο Τζίγγερ σχολίασε: "Η πολυμετοχικότητα ήταν στο μυαλό μου, απλά οι εξελίξεις με πρόλαβαν. Ήλπιζα πως αν οι μέτοχοι είχαν φωνή στο Δ.Σ., πίστευα στην επικοινωνία. Ο κύριος Γιαννακόπουλος δεν ανακατευόταν στο ποιος προπονητής ή παίκτης θα μείνει και θα φύγει. Για λόγους που δεν κατάλαβα είχε περάσει στην απομόνωση. Είχα ζητήσει μια καλύτερη επικοινωνία. Με αφορμή την ανακοίνωση υπέρ του Τεν Κάτε, είχα πει πως θα πρέπει να υπάρχει συντονισμός και επικοινωνία. Είχα ζητήσει συναντήσεις και γεύματα εργασίας από τα Χριστούγεννα του 2008, αλλά δεν προχώρησε. Από κάποια στιγμή και μετά το έβλεπα, έκανα την συνάντηση στο Πεντελικό γιατί ήθελα να περάσει το μήνυμα πως είμαστε όλοι μαζί. Δεν κάναμε συζήτηση για προεδρίες κτλ. Γι' αυτό το ραντεβού ακούσαμε πολλά. Βασικός μέτοχος α-μέτοχος, συνεπής στην στάση και με άψογη συμπεριφορά ήταν ο κύριος Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος. Το 2008 έλπιζα ότι όλοι οι μέτοχοι έχοντας μια θέση στο Δσ, θα βρίσκαμε μία φόρμουλα επικοινωνίας. Σταδιακά, άλλοι μέτοχοι έπαιρναν τη μερίδα του λέοντος στην προβολή. Ο κύριος Γιαννακόπουλος δεν μπλέχτηκε σε αυτό το παιχνίδι, για λόγους δικούς του είχε μπει στην απομόνωση. Με αφορμή την πρώτη ανακοίνωσης στήριξης Τεν Κάτε, όταν ο Πατέρας έλειπε εκτός Ελλάδας. Είχα ζητήσει να συναντιόμαστε οι βασικοί μέτοχοι ή να κάνουμε γεύματα εργασίας για να ανταλλάζουμε απόψεις. Μετά αυτό ατόνησε και μείναμε οι τρεις μας. Εγώ επειδή ήθελα να είμαστε όλοι μαζί, είχα μία κουβέντα σε κοινή θέα με τον κύριο Παύλο. Δεν έγινε καμία κουβέντα για προεδρίες ή διάφορα άλλα. Μοναδικός μέτοχος συνεπής ήταν ο κύριος Παύλος Γιαννακόπουλος. Με δεδομένο ότι κανένας από τους άλλους μετόχους δεν ήθελε την προεδρία, με λύπη μου οι Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλοι ήθελαν αλλά δεν έκαναν το βήμα, ύστερα από πιέσεις που δέχθηκαν από μερίδα του κόσμου. Είναι οι άνθρωποι που έχουν προσφέρει τα περισσότερα στον Παναθηναϊκό. Έγινε προσπάθεια να βρω πρόεδρο αλλά έπεσε στο κενό."

Για τους τίτλους που δεν πήρε ο Παναθηναϊκός το σχόλιο του Τζίγγερ ήταν το εξής: "Μπορεί να αποτύχαμε στα πρωταθλήματα, αλλά πετύχαμε πολλά πράγματα. Η ιστορία δυστυχώς κρατά μόνο τα πρωτάθλημα. Τρία μεγάλα λάθη έχω κάνει στη θητεία μου. Τα δύο θα τα ξανάκανα, το τρίτο όχι. Το ένα λάθος είναι πως δεν έφερα κοντά τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Δηλαδή αυτούς που θα τους έδινα εισιτήρια φτηνά για να τα πουλάνε πιο ακριβά, αυτούς που θα έπρεπε να βγάζω από τη φυλακή, αυτούς που θα έπρεπε να έχω στην ασφάλειά μου. Αυτό είναι ένα λάθος που μου κόστισε, αλλά θα το ξαναέκανα. Το δεύτερο λάθος ήταν που δεν προστάτευσα την ομάδα μετά τον τίτλο του 2004, όταν κάναμε το νταμπλ και την επόμενη σεζόν ξεκινήσαμε με τρεις ισοπαλίες. Η λύση είναι απλή. Πληρώνεις και παίρνεις τα αποτελέσματα που θέλεις. Προτίμησα να χάσω το πρωτάθλημα του 2005, παρά να το πάρω κάλπικα. Κι αυτό το λάθος θα το ξαναέκανα. Το τρίτο αφορά το γήπεδο, για το θέμα του οποίου κανείς δεν ξέρει τι πόλεμο δέχθηκα εγώ και η οικογένειά μου. Ξεκίνησαν οι εργασίες χωρίς να υπάρξει ούτε μία προσφυγή. Είχαμε το 2008 συμφωνήσει με το Δήμο Αθηναίων. Το έργο αυτό είχε φτάσει πολύ κοντά στην υλοποίησή του. Έκανα το λάθος και το ανακοίνωσα στο Δ.Σ του Παναθηναϊκού. Τότε, όλως τυχαίως, ελάχιστα πριν εκπνεύσει η προθεσμία για προσφυγές, έγινε προσφυγή. Εγώ δεν το θεωρώ τυχαίο αυτό, ίσως η είδηση έφτασε σε λάθος αυτιά. Αυτό το λάθος δεν θα το ξανάκανα".

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα και αν αυτή έπαιξε ρόλο στην απόφαση αποχώρησης ο κ. Βαρδινογιάννης τόνισε: "Τίποτα δεν θα αλλάξει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Διάφορα κυκλώματα και παράγοντες θα πιέζουν αυτούς που τα έβγαλαν στη φόρα. Δεν έφταιγε μόνο ο Αχιλλέας και ο Μάκης. Δεν τα έστηναν μόνοι τους. Υπάρχει μια γενική πίεση και το έχουμε ξαναζήσει όταν βγήκαν οι κασέτες με τον Σπάθα και τους υπόλοιπους. Με την μεθοδολογία που ακολουθείται και τους ανθρώπους που εμπλέκονται, τα ίδια θα συζητάμε και σε 3 χρόνια. Το ίδιο ισχύει και με την βία. Αν δεν είχε καρατομηθεί για να μπορέσει ο Ολυμπιακός να πάρει ακόμα ένα πρωτάθλημα, το ελληνικό ποδόσφαιρο θα ήταν σήμερα πολύ καλύτερο".

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έκανε λόγο για μηδενικές απαιτήσεις της οικογένειάς του, έδειξε αντίθετος με το σενάριο λαϊκής βάσης, όμως τόνισε πως είναι θετικός ακόμα και σε μία τέτοια πρόταση εφόσον είναι επίσημη: "Δεν υπάρχει τίμημα για τις μετοχές. Το τίμημα είναι μηδέν. Αν έρθει εταιρία με υπόσταση, τότε θα προχωρήσει. Αν έρθει μία οφσορ και να ήθελα να τις δώσω, θα σταματούσε στην ΕΕΑ. Λυπάμαι που ο Παναθηναϊκός ως περιουσία μου έχει φτάσει στο μηδέν και πριν από δύο χρόνια άξιζε 200 εκατομμύρια ευρώ. Δεν λυπάμαι που χάνω χρήματα, αλλά που είμαι πιο φτωχός ως Παναθηναϊκός. Δεν χάθηκε το όνομα της ομάδας. Η αξία του δεν αποτιμάται. Δεν είναι το κατάλληλο περιβάλλον στην Ελλάδα για να πετύχει η λαϊκή βάση. Η οικονομική κατάσταση είναι πολύ άσχημη λόγω της κρίσης που επικρατεί στη χώρα. Όποιος έρθει με μία σοβαρή πρόταση, μπορώ να πω ότι... κινδυνεύει να υλοποιηθεί."


Τα ευχαριστώ του Τζίγγερ
Στο φινάλε της συνέντευξης Τύπου ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ευχαρίστησε πρώην συνεργάτες, αντιπάλους και παίκτες ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στον "έναν και μοναδικό καπετάνιο!". Επίσης, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης  ευχαρίστησε και τον κ. Κόκκαλη για τη δημιουργία της Super League.

"Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της ΠΑΕ, που δούλευαν χωρίς Σαββατοκύριακο. Θέλω να ευχαριστήσω τον φίλο μου τον Χρήστο τον Αθανασόπουλο. Ένας άνθρωπος που παράτησε την οικογένεια του στην Καβάλα και κατηγορήθηκε. Ο Γιάννης Γκούμας και ο Λουκάς Βύντρα αποτελούν το πρότυπο των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών που θα έπρεπε να έχει στις τάξεις του ο Παναθηναϊκός. Έδιναν τα πάντα για την ομάδα. Άκουγαν πολλά από τον κόσμο, όμως δούλευαν συνεχώς για την ομάδα. Ακούστηκαν πολλά αλλά ήταν πραγματικός επαγγελματίας, ο Ζάετς. Θέλω να ευχαριστήσω τον Βαγγέλη Σαμαρά γιατί βοήθησε για το γήπεδο και ολοκλήρωσε αυτό που είχε ξεκινήσει. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης και τον Αργύρη Μήτσου, κύριο συντελεστή του νταμπλ του 2004. Πήραμε το νταμπλ με το σπαθί μας, κόντρα στις προβλέψεις και κόντρα σε όλους. Είμαι περήφανος γιατί κερδίσαμε τον Ολυμπιακό στη Νέα Σμύρνη και τον ξεφτιλίσαμε".


Για το γήπεδο

"Δεν θέλω να έχω ανάμειξη με τον Παναθηναϊκό. Για το θέμα του γηπέδου, πιστεύω πως αν έρθει ένας άνθρωπος με χρήματα, θα μπορέσει να τα καταφέρει. Επαναλαμβάνω πως είχαμε άδεια κατασκευής, θα ξεκινάγαμε το 2009, όμως για να γίνει αυτό μπήκε πολύ νερό στο αυλάκι".



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου