Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Περιζήτητοι οι ελεύθεροι από τον Ολυμπιακό Βόλου

Περιζήτητοι αποδείχτηκαν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου που έμειναν ελεύθεροι μετά τον υποβιβασμό της ομάδας στην Δ' Εθνική. Με το που άνοιξε η ΕΠΟ το φθινοπωρινό μεταγραφικό παράθυρο, σχεδόν όλοι τους βρέθηκαν να διαπραγματεύονται ή να ολοκληρώνουν και τυπικά την υπογραφή συμβολαίου με ομάδες της Σούπερ Λίγκας. Αν μη τι άλλο ο προφυλακισμένος για συμμετοχή σε ύποπτα ματς Αχιλλέας Μπέος θα πρέπει να αισθάνεται δικαιωμένος για την ομάδα που είχε δημιουργήσει...

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός ίσως και εντός της ημέρας ανακοινώσει την απόκτηση του 30χρονου αριστερού χαφ Βισέντε Μόνχε και του 26χρονου αριστερού αμυντικού Γιάννη Ζαραδούκα. Οι δύο παίκτες είχαν έρθει εδώ και μέρες σε συμφωνία με τους Ερυθρόλευκους του Πειραιά και περίμεναν να ανάψει η ΕΠΟ το πράσινο φως για να ξεκινήσουν προπονήσεις με τη νέα τους ομάδα.

Τέσσερις παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου θα φορούν για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος τη φανέλα του Αρη. Ο Σενεγαλέζος κεντρικός αμυντικός Καλιφά Σανκαρέ, ο Αργεντινός μέσος Χαβιέρ Ούμπιντεζ, ο Ισπανός αριστερός μέσος Νόε Ακόστα και ο Ελβετός τερματοφύλακας Ελντιν Γιακούποβιτς ανακοινώθηκαν και επισήμως από την ΠΑΕ των Κιτρίνων της Θεσσαλονίκης, όπου θα έχουν προπονητή τον γνώριμό τους από τη θητεία του στον Βόλο κ. Σάκη Τσιώλη. Μάλιστα ο Σανκαρέ και ο Ούμπιντεζ ήδη ξεκίνησαν προπονήσεις με τον Αρη.

Με τέσσερις παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου συζητάει και ο Αστέρας Τρίπολης ο οποίος ξεκίνησε άσχημα το πρωτάθλημα και αναζητεί ενισχύσεις. Οι Αρκάδες θέλουν να εντάξουν στο δυναμικό τους τον 32χρονο Σλοβάκο διεθνή επιθετικό Μάριο Μπρέσκα, τον Ούγγρο κεντρικό αμυντικό Ζόλταν Σέλεζι με τον οποίο έχουν έρθει σε συμφωνία, τον 30χρονο Αργεντινό μέσο Λεάντρο Αλβάρες και τον 37χρονο έλληνα επιθετικό Ηλία Σολάκη.
Το Σλοβάκο κεντρικό αμυντικό της ομάδας του Βόλου Πίτερ Ντολεζάι διεκδικεί ο Παναιτωλικός, ο οποίος έχει επίσης στο στόχαστρό του τον 21χρονο Ελληνα μέσο Παύλο Μητρόπουλο.

Οι επίσης υποβιβασθέντες στη Δ' Εθνική Καβάλα και Ηρακλής, αντίθετα με τον Ολυμπιακό Βόλου, είχαν «ξεπουλήσει» προ πολλού τους καλούς παίκτες τους. Ο Μπένζαμιν Ονουάτσι της Καβάλας είναι ήδη κάτοικος Λευκωσίας και παίκτης της Ομόνοιας, ο 25χρονος Βραζιλιάνος αμυντικός Φερέιρα Ντουγκλάο βρήκε θέση στο ρόστερ της φιναλίστ του περυσινού Γιουρόπα Λιγκ πορτογαλικής Μπράγκα, ο Κροάτης τερματοφύλακας Μάριο Γκαλίνοβιτς υπέγραψε το καλοκαίρι στην Κέρκυρα και ο Στέφανος Σιόντης στον Παναιτωλικό.

Ελεύθερος έμεινε ο 32χρονος Αργεντινός ανασταλτικός μέσος Οράσιο Καρντόσο ο οποίος συζητάει την ένταξή του στον Πανσερραϊκό με την προϋπόθεση ότι η ομάδα των Σερρών θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Από την Καβάλα στη Δράμα σχεδιάζει να μετακομίζει ο 34χρονος μέσος Σερζ Ντιέ από την Ακτή Ελεφαντοστού ο οποίος βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Δόξα.

Ο Πανσερραϊκός ενδιαφέρεται και για την απόκτηση του 21χρονου αμυντικού του Ηρακλή Γιώργου Κατσικά, αλλά και του αναπληρωματικού τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Βόλου Χοσέ Μανουέλ Ρόκα. Ο Κατσικάς είναι ο μόνος αξιόλογος παίκτης του Γηραιού που επί του παρόντος δεν έχει ομάδα.

Ο Νίκος Αραμπατζής μετακόμισε προ πολλού στη Λάρισα, ο Στέλιος Ηλιάδης βρίσκεται προ των πυλών της Κέρκυρας και οι Παπαστεριανός, Σολτάνι και Γιάκομπ είναι παίκτες του Αρη από τον περασμένο Ιούλιο. Ο μόνος που δεν έχει βρει ακόμη ομάδα είναι ο 29χρονος Αργεντινός επιθετικός του Ολυμπιακού Βόλου Χουάν Μαρτίν. Ο ίδιος πάντως δηλώνει ότι έχει προτάσεις από την Ελλάδα και την Αργεντινή.

Εν ολίγοις, κανένας καλός ποδοσφαιριστής δεν πήγε χαμένος. Απλώς, αν έχει λαμβάνειν από την προηγούμενη ομάδα του, θα πρέπει να διεκδικήσει τα δεδουλευμένα στην Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ ή την αντίστοιχη Επιτροπή της FIFA.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου