Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΟΠΑΠ: Προμήθεια 30% ζητούν τα πρακτορεία για τα φρουτάκια

Προμήθεια της τάξης του 30% επί της μεικτής κερδοφορίας, ζητούν οι πράκτορες για τα φρουτάκια ποσοστό που, όπως αναφέρουν, αποτελεί αφετηρία και απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη του παιχνιδιού. Στο ποσοστό αυτό καταλήγουν ύστερα από ανάλυση στοιχείων βάσει οικονομικής μελέτης που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Ομοσπονδίας Πρακτόρων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας της Πέμπτης, «για τη σωστότερη και αρτιότερη υπεράσπιση των επιχειρημάτων μας αναφορικά με την τοποθέτηση και λειτουργία των 16.500 παιχνιδομηχανημάτων αποκλειστικά και μόνο στα πρακτορεία, το διοικητικό συμβούλιο ζήτησε και πήρε οικονομική μελέτη από συνεργαζόμενο γραφείο την οποία και παρουσίασε στη συνέλευση».



Ανάπτυξη vlt's

Από μέλη της Ομοσπονδίας ζητήθηκε κατά τη Γενική Συνέλευση της 30ής Απριλίου επιπροσθέτως να εξεταστεί η επίδραση που θα έχει η ανάπτυξη των 18.500 ανταγωνιστικών vlt's που σχεδιάζονται να γίνουν από τους παραχωρησιούχους σε αμιγείς χώρους των 25 vlt's ανά μαγαζί, τα λεγόμενα gaming halls. Συγκεκριμένα τα μέλη της Ομοσπονδίας ζητούν να προβλεφθούν οι επιπτώσεις που θα έχει η ανάπτυξη των ανταγωνιστικών δικτύων στις πωλήσεις των μηχανημάτων των πρακτόρων και να μελετηθούν οι πιθανές λύσεις για την αντιμετώπιση του ενδεχόμενου προβλήματος.

Μέριμνα της Ομοσπονδίας μέχρι να προκύψει οριστική συμφωνία με τη διοίκηση του ΟΠΑΠ για τον τρόπο ανάπτυξης των vlt's, να έχει μελετήσει καλά την αγορά για να καταλήξει σε βιώσιμη λύση για τα πρακτορεία. Στη συνέλευση συζητήθηκαν για ακόμα μια φορά θέματα που αφορούν τα παιχνίδια και ειδικότερα την αλλαγή προσδιορισμού της προμήθειας για το στοίχημα. Επισημάνθηκε η επιτακτική ανάγκη αναβάθμισης του παιχνιδιού, η οποία αποτελεί και απαραίτητη προϋπόθεση-δέσμευση για την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της προμήθειας.

Τονίστηκε επίσης ότι η διοίκηση της ΟΠΑΠ, ορθώς αποφάσισε να ξεκινήσει το live betting τουλάχιστον κατά τη διάρκεια του επικείμενου πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, κάτι που αφενός δείχνει την πρόθεσή της να βελτιώσει το προσφερόμενο προϊόν, αφετέρου θα βοηθήσει στην προσέλκυση πελατειακού κοινού στα μαγαζιά μας και κατ' επέκταση στην αύξηση του κύκλου εργασιών μας. Στο πλαίσιο έναρξης του live betting θα δοθεί η δυνατότητα σύνδεσης με τις δύο μεγάλες συνδρομητικές εταιρείες τηλεόρασης, nova και ote-tv, σε ιδιαίτερα προνομιακές τιμές με τη συμμετοχή της ΟΠΑΠ.



Νόμος 4002/11

Αναφορικά με το νόμο για τα τυχερά παιχνίδια (Ν. 4002) η Ομοσπονδία αναφέρει ότι «δέκα σχεδόν μήνες μετά την ψήφισή του, έχει πετύχει να απορρυθμίσει πλήρως την αγορά». «Η αδυναμία-απροθυμία της πολιτειακής εξουσίας να οργανώσει την πολυσυζητημένη επιτροπή ελέγχου, δημιουργεί κενό διατάξεων και η έλλειψη θέσπισης μέτρων και οδηγιών για το τι ακριβώς επιτρέπεται και τι απαγορεύεται, έχει αφήσει ακάλυπτες τις διωκτικές αρχές που κινούνται αυτοβούλως και συλλαμβάνουν αυτούς που τα δικαστήρια αθωώνουν την επομένη», σημειώνεται χαρακτηριστικά.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου