Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

UEFA: Ύποπτο χειραγώγησης το Καλλιθέα – Ηρακλής Ψαχνών

Ο γγΑ, Πάνος Μπιτσαξής υπέβαλε προς την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών αναφορά για τον αγώνα Καλλιθέα – Ηρακλής Ψαχνών, που φέρεται από την UEFA ως ύποπτος χειραγώγησης.

Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στις 20 Απριλίου και η Καλλιθέα είχε επικρατήσει 2-1...

Η αναφορά που απέστειλε ο Μπιτσαξής προς την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, υπόψιν της προϊσταμένης της, κας Ράικου, ανέφερε:

«Αξιότιμη κυρία Εισαγγελέα,
Στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού περιήλθε σήμερα από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) επιστολή της UEFA προς τον κύριο Ιωάννη Τζούφρα, που είναι ο αρμόδιος υπάλληλος της ΕΠΟ για την φερεγγυότητα των αγώνων και ένα συνοδευτικό κείμενο της επιστολής. Την επιστολή υπογράφει ο Graham Peaker με την ιδιότητα του συντονιστή ερευνών της UEFA.

Σύμφωνα με τα παραπάνω κείμενα, ο ποδοσφαιρικός αγώνας της Football League μεταξύ των ομάδων της Καλλιθέας και του Ηρακλή Ψαχνών, που διεξήχθη στις 20/4/2012, φέρεται ως ύποπτος χειραγώγησης για στοιχηματικούς και βαθμολογικούς σκοπούς. Κατά την διατύπωση του συνοδευτικού εντύπου, ο αγώνας αυτός είναι, ως προς τον στοιχηματισμό προ του αγώνα, ύποπτος, ως προς τον στοιχηματισμό για τον αριθμό των τερμάτων που επιτεύθηκαν (over), έντονα ύποπτος και εν δυνάμει ύποπτος για σκόπιμα αγωνιστικά λάθη, που φέρονται να οδήγησαν στην επίτευξη των τερμάτων.

Κατά τους συμπερασματικούς συλλογισμούς, τόσο της επιστολής, όσο και του συνοδευτικού εγγράφου, ο στοιχηματισμός εν συνόλω υποδηλώνει ότι τα πρόσωπα που στοιχημάτισαν θα μπορούσαν να έχουν προηγούμενη γνώση του τελικού αποτελέσματος και ότι ο αγώνας αυτός πρέπει να θεωρηθεί ύποπτος και ενδεχομένως και χειραγωγημένος για βαθμολογικούς σκοπούς και σε μικρότερη έκταση για στοιχηματικούς σκοπούς.

Τα παραπάνω έγγραφα αποτελούν απλές ενδείξεις τέλεσης αξιοποίνων πράξεων και ως εκ τούτου σας τα διαβιβάζουμε κατά καθήκον για τις δικές σας ενέργειες. Είναι προφανές ότι ο υπογράφων την επιστολή Graham Peaker και κάθε άλλος υπάλληλος της UEFA, της ΕΠΟ και της ΟΠΑΠ Α.Ε., που έχουν αρμοδιότητα επί των θεμάτων αυτών, πρέπει να κληθούν να καταθέσουν ότι σχετικώς γνωρίζουν. Σημειώνεται ότι η διερεύνηση του ζητήματος πρέπει να διεξαχθεί το ταχύτερο δυνατό, γιατί από την έκβασή της, προφανώς επηρεάζεται η εξέλιξη των αγώνων κατάταξης της Football League και ενδεχομένως το πρωτάθλημα της Super League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Μετά τιμής,

Παναγιώτης Μπιτσαξής

Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού»




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου