Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Μια 84χρονη από τη Φλόριντα κέρδισε 370 εκατ. δολάρια

Μια 84χρονη γυναίκα από τη Φλόριντα κέρδισε το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό στο λόττο στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών και θα λάβει 370 εκατ. δολάρια (περίπου 283 εκατ. ευρώ) - πριν από τους φόρους -, όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη από το γραφείο Παιγνίων της Πολιτείας.

Η Γκλόρια ΜακΚένζι αγόρασε το τυχερό δελτίο στις 18 Μαΐου σε ένα παντοπωλείο κοντά στην Τάμπα και δεν εμφανίστηκε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ζητώντας να σεβαστεί ο κόσμος την ιδιωτική της ζωή. 

Το ποσό που τυπικά δικαιούται η ΜακΚένζι είναι 590 εκατ. δολάρια (450 εκατ. ευρώ), αλλά αυτό, σύμφωνα με τους κανονισμούς του λόττο στις ΗΠΑ, το λαμβάνει ο νικητής σταδιακά σε διάστημα 30 ετών. Για την 84χρονη ΜακΚένζι αυτό δεν ήταν επιλογή και έτσι ζήτησε να λάβει το εφάπαξ (μειωμένο κατά 220 εκατ. δολάρια!) ποσό των 370 εκατ. δολαρίων.

Αποτελεί σπάνιο γεγονός να υπάρξει μοναδικός νικητής του λόττο στις ΗΠΑ. Ειδικά στις περιπτώσεις πολλαπλών τζακ ποτ όπου συγκεντρώνονται μεγάλα ποσά, συνήθως οι τελικοί νικητές είναι ομάδες ή και λέσχες ή σωματεία που δαπανούν ανάλογα μεγάλα ποσά για να μεγιστοποιήσουν τις πιθανότητες να κερδίσουν.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου