Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Ο Παναθηναϊκός πέρασε από το Καυτανζόγλειο και επέστρεψε στην κορυφή

Με αγχωτική νίκη επί του Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο ξεκίνησε η μετά Τεν Κάτε εποχή για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» με τον Νίκο Νιόπλια να κάνει το ντεμπούτο του, επικράτησαν με 1-0 του «Γηραιού» με γκολ που πέτυχε ο Σωτήρης Νίνης με σουτ-κεραυνό στο 73ο λεπτό. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος που πέρασε αλλαγή στην επανάληψη έβαλε και αυτός το δικό του λιθαράκι, αφού ήταν από τους κορυφαίου του Παναθηναϊκού.


Από την άλλη για ένα ακόμη παιχνίδι φάνηκαν τα προβλήματα στην άμυνα των «πρασίνων» με τον Τζόρβα αφενός να κάνει σωτήριες επεμβάσεις και αφετέρου και δύο σημαντικά λάθη δίχως την παραμικρή πίεση.

Όπως και να έχει ο Νιόπλιας δεν θα μπορούσε να αλλάξει πολλά πράγματα μέσα σε λίγες μέρες, αν και φάνηκαν κάποιες διαφοροποιήσεις στο παιχνίδι της ομάδας. Η ουσία είναι ότι ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη και βρέθηκε και πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας, έστω και για 24 ώρες, αφού ο Ολυμπιακός αγωνίζεται την Κυριακή με τον ουραγό Πανθρακικό...


Μουδιασμένα ξεκίνησαν οι δυο ομάδες το παιχνίδι με τον Ηρακλή να έχει μια ελαφρά υπεροχή και να φτάνει κοντά σε ένα γκολ στο 24ο λεπτό, από μια ασυνεννοησία της πράσινης άμυνας. Ο Μπιέρσμιρ γύρισε ριψοκίνδυνα την μπάλα στον Τζόρβα που δεν απομάκρυνε αμέσως, με συνέπεια ο Γιάκομπ να πάρει την μπάλα και να πλασάρει με τον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού να διορθώνει αποκρούοντας.

Η απάντηση ήρθε άμεσα για το «τριφύλλι» με τον Κατσουράνη να βγάζει βαθιά μπαλιά στον Σισέ, αλλά ο Γάλλος πιεζόμενος από Κατσαμπή και Σαρακατσάνο δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κοβαλέφσκι.

Οι «πράσινοι» όχι μόνο είχαν ισορροπήσει το παιχνίδι, αλλά ανέκτησαν και τον έλεγχο απειλώντας και σε άλλες στιγμές τον πολωνό γκολκίπερ του Ηρακλή, όμως δύο φορές ο Καραγκούνης και από μια οι Νίνης, Ρουκάβινα δεν μπόρεσαν να βρουν στόχο.

Ο «Γηραιός» είχε μια αναλαμπή προς το φινάλε του πρώτου μέρους, όταν ο Γιάκομπ λίγο έλειψε να βάλει φωτιά στο Καυτανζόγλειο, όμως ο Τζόρβας απέκρουσε σωτήρια. Με το 0-0 πήγαν οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια με τον Νίκο Νιόπλια να κάνει με την έναρξη της επανάληψης την πρώτη του αλλαγή ρίχνοντας στη μάχη τον Χριστοδουλόπουλο αντί του Ρουκάβινα.

Ο Ηρακλής και πάλι μπήκε καλύτερα και μέσα σε ένα δίλεπτο (52-54) απείλησε δυο φορές την εστία του Παναθηναϊκού με τον Κατσαμπή και τον Γιάκομπ, αλλά ο Τζόρβας δήλωσε «παρών». Ο Παναθηναϊκός με την συμπλήρωσε της μιας ώρας πήρε και πάλι τα ηνία και πίεσε για ένα γκολ, με τους Χριστοδουλόπουλο, Καραγκούνη, Κατσουράνη και Νίνη ιδιαίτερα κινητικούς.

Οι «πράσινοι» πέτυχαν τον σκοπό τους στο 73ο λεπτό με τον Σωτήρη Νίνη, στον οποίο στρώθηκε η μπάλα από το ύψος του πέναλτι, μετά από γύρισμα του Σισέ και διώξιμο του Σαρακατσάνου, με τον νεαδό διεθνή άσο να την στέλνει στο βάθος της εστίας του Κοβαλέφσκι και να φεύγει... σφαίρα για την κερκίδα των 1.000 οπαδών του Παναθηναϊκού, ώστε να το πανηγυρίσει μαζί τους...

Ο Σάββας Κωφίδης πέρασε τους Κονέ και Ντίκα, κάνοντας πιο επιθετική την ομάδα του, με τον Νίκο Νιόπλια να απαντάει με την είσοδο του Σιμάο, αντί του κουρασμένου Ζιλμπέρτο για να κρατήσει τα... μπόσικα.

Ο Ηρακλής είχε την ευκαιρία να πάρει την ισοπαλία, από λάθος του Τζόρβα, που στο 85 έχασε μέσα από τα χέρια του την μπάλα δίχως να πιέζεται, αλλά ο Κονέ σε άδεια εστία έστειλε την μπάλα με ψαλιδάκι άουτ. Πρωτύτερα (80) ο Σισέ θα μπορούσε να κλειδώσει τη νίκη, αλλά από ευνοϊκή θέση πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Ο τεχνικός του Ηρακλή έριξε και τον Βέλλιο στη μάχη μπας και καταφέρει αυτό που πέτυχε επί του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη και επί του Ατρομήτου στο Καυτανζόγλειο, όμως τούτη τη φορά ο νεαρός φορ δεν μπόρεσε να τον δικαιώσει.

Στις καθυστερήσεις ήταν η τελευταία ευκαιρία του «Γηραιού» να πάρει το βαθμό, όμως την κεφαλιά του Κατσαμπή απέκρουσε ο Τζόρβας κρατώντας τη νίκη για την ομάδα του.




ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

7 Εκτέλεση φάουλ του Τουμά από αριστερά, ο Τζόρβας έδιωξε δύσκολα με τα πόδια.
20 Καλή στιγμή για τον Ηρακλή, όταν ο Μπόσνιακ έβγαλε κάθετη πάσα στον Γιάκομπ, αυτός πέρασε τον Μπιάρσμιρ, βγήκε τετ-α-τετ με τον Τζόρβα, αλλά την τελευταία στιγμή ο Καντέ έβαλε το σώμα του και έκοψε σε κόρνερ.
23 Λάθος γύρισμα του Μπιάρσμιρ προς τα πίσω, ο Τζόρβας έκανε τα πράγματα ακόμα χειρότερα όταν προσπάθησε να κοντρολάρει, ο Γιάκομπ του πήρε τη μπάλα, αλλά έχασε την ισορροπία του και στη συνέχεια πέφτοντας σούταρε από τη μικρή περιοχή και ο Τζόρβας απέκρουσε σωτήρια.
28 Βαθιά μπαλιά του Κατσουράνη, ο Σισέ νίκησε στο σπριντ τους αντίπαλους αμυντικούς, αλλά το πλασέ που έκανε μέσα από την περιοχή, έστειλε τη μπάλα στα χέρια του Κοβαλέφσκι.
36 Ωραίος συνδυασμός του Ζιλμπέρτο Σίλβα με τον Ρουκάβινα, ο Κροάτης έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.
38 Ο Νίνης εκτέλεσε φάουλ από καλή θέση, η μπάλα πήρε ύψος και παραλίγο να κρεμάσει τον Κοβαλέφσκι, ο οποίος έδιωξε την τελευταία στιγμή σε κόρνερ.
42 Μακρινό σουτ του Καραγκούνη, ο Κοβαλέφσκι ήλεγχε την πορεία της μπάλας που πέρασε λίγο πάνω από το δεξί «γάμα» της εστίας του.
47 Διαγώνιο σουτ του Σισέ, η μπάλα πέρασε άουτ.
53 Μεγάλη ευκαιρία για τον Ηρακλή. Πάσα του Επστάιν για τον Ιάκομπ, που ξεμαρκάρεται ωραία και σουτάρει με το αριστερό, αλλά ο Τζόρβας πέφτει στη δεξιά του γωνία και αποκρούει και στη συνέχεια οι παίκτες του Παναθηναϊκού διώχνουν σε κόρνερ.
57 Σουτ του Καραγκούνη έξω από την περιοχή, ο Κοβαλέφσκι έπεσε στη γωνία του και μπλόκαρε.
64 Σέντρα του Τούμα από δεξιά, ο Γιάκομπ πιάνει το απευθείας σουτ στην μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.
72 Γέμισμα του Καραγκούνη, ο Κατσουράνης πήρε την κεφαλιά, ο Κοβαλέφσκι μπλόκαρε εύκολα.
74 ΓΚΟΛ 0-1: Σέντρα του Σπυρόπουλου από αριστερά, ο Σισέ στο δεύτερο δοκάρι γυρίζει προς το πέναλτι, οι αμυντικοί του Ηρακλή προσπαιθούν να διώξουν αλλά στρώνουν στον Νίνη, ο οποίος με δυνατό σουτ έκανε το 1-0 για τον Παναθηναϊκό.
80 Σουτ του Σισέ από τα αριστερά με το αριστερό, η μπάλα πέρασε λόγο άουτ.
85 Σέντρα από τα αριστερά για τον Ηρακλή, ο Τζόρβας χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια του, ο Κονέ δοκιμάζει το ανάποδο ψαλίδη σε κενή εστία, αλλά η μπάλα περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
91 Ο Χριστοδουλόπουλος μπήκε στην περιοχή, πέρασε τον Κοβαλέφσκι, ο Γκάμπριελ έκανε το διαγώνιο σουτ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.
93 Σέντρα από αριστερά του Ηρακλή, ο Κατσιαμπής έπιασε τη κεφαλία αλλά ο Τζόρβας έπεσε και έδιωξε.



Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (Πειραιά)
Κίτρινες: Επστάιν, Γιαννούλης



ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Κωφίδης): Κοβαλέφσκι, Κατσαμπής, Σαρακατσάνος, Περπεπίδης (89 Βέλλιος), Γιαννούλης, Παπαστεριανός (79 Ντίκα), Ηλιάδης, Τούμα (79 Κονέ), Επστάιν, Μπόσνιακ, Ιακομπ.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Ρουκάβινα (46 Χριστοδουλόπουλος), Νίνης (89 Γκάμπριελ), Καντέ, Σισέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα (82 Σιμάο), Μπίαρσμιρ, Βύντρα, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου