Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Η ήττα στην Κωνσταντινούπολη, αναβάλλει για το... ΟΑΚΑ την «πράσινη» πρόκριση

Στο ΟΑΚΑ κόντρα στη Ντιναμό Βουκουρεστίου θα «κυνηγήσει» ο Παναθηναϊκός την πρόκριση στους «32» του Europa League. Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν με 1-0 από τη Γαλατάσαραϊ στο «Αλί Σαμί Γεν» της Κωνσταντινούπολης και θέλουν πλέον το βαθμό της ισοπαλίας στο ματς με τους Ρουμάνους, που θα διεξαχθεί στις 16 Δεκεμβρίου στο φινάλε της φάσης των ομίλων, για να πάρουν το εισιτήριο της πρόκρισης.

Με πολλά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα (Καντέ, Δάρλας, Ρουκάβινα) ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να βρει λύσεις στο πρέσινγκ των Τούρκων, αλλά πάλι είχε τις φάσεις για να φύγει με ένα καλό αποτέλεσμα, μετά το 1-0 κυρίως. Η «Γαλατά» χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο, ευνοήθηκε και από την τύχη στη φάση του γκολ, είχε απλά κάποια καλά διαστήματα χάρη κυρίως στα ατομικά χαρίσματα των παικτών της, όπως ο Αρντά, και κατάφερε να πάρει τη νίκη.


Ο Αρντά τη διαφορά

Η αδυναμία των πρασίνων να κρατήσουν μπάλα, δημιούργησε καταστάσεις μπροστά στην εστία του στο ξεκίνημα, χωρίς ευτυχώς αποτέλεσμα για τους Τούρκους, που είχαν όμως την εδαφική υπεροχή, με τον Αρντά να... οργώνει από δεξιά.

Ο τελευταίος και ο Σαμπρί είχαν βάλει στη... μέση τον Δάρλα, μέχρι να έρθουν οι βοήθειες στα αριστερά. Το ακυρωθέν - ως οφσάιντ - γκολ του Σαρπ ήρθε από τον άξονα πάντως, με το «καμπανάκι» να χτυπά πάλι.

Έπειτα από ένα 10λεπτο ασφυκτικής πίεσης της «Γαλατά», ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε κάπως, όμως επιθετικά εξακολουθούσε να είναι ακίνδυνος, πλην ενός σουτ του Σισέ στο 36. Παρά δυο καλές προσπάθειες των Τούρκων στο τελευταίο 5λεπτο, οι ομάδες πήγαν τελικά με το μηδέν στα αποδυτήρια.

Από τα... αποδυτήρια

Μόλις στο 49 η Γαλατάσαραϊ με αυτογκόλ του Ζιλμπέρτο από κόντρα πήρε κεφάλι στο σκορ, σε μια άτυχη στιγμή για τους «πράσινους», οι οποίοι πάντως αντέδρασαν και έχασαν δυο ευκαιρίες με τους Ρουκάβινα και Σισέ για το 1-1. Μετά τον Σπυρόπουλο πάντως, ο Τεν Κάτε πέρασε και τον Χριστοδουλόπουλο αντί του «Κατσούρ».

Η τουρκική ομάδα χωρίς να κάνει φάσεις ήλεγχε το ματς, ενώ ο Παναθηναϊκός έπαιξε το τελευταίο του χαρτί με τον Νίνη στο 72, ο οποίος δυο λεπτά μετά ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τοπάλ ενώ έβγαινε τετ-α-τετ με τον Φράνκο. Οι «πράσινοι» πίεσαν προς το τέλος, έψαξαν το γκολ, αλλά δεν είχαν καλές τελικές στην εστία των Τούρκων και έτσι το 0-1 παρέμεινε ως το τέλος.
Το φιλμ του αγώνα
10 Πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι, όταν ο Αρντά Τουράν έκανε ωραία ενέργεια από δεξιά, μπήκε στην περιοχή του Παναθηναϊκού, έβγαλε παράλληλη σέντρα στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά εκεί ο Σιμάο έβαλε την κόντρα προ του Ελάνο εξουδετέρωσε τον κίνδυνο.

14 Ωραία σέντρα από δεξιά, ο Νοντά στόπαρε στο ύψος του πέναλτι, κατέβασε τη μπάλα, αλλά πάνω στο τετ-α-τετ με τον Τζόρβα, ο Βύντρα με σωτήριο τάκλιν, έδιωξε τη μπάλα.

15 Πρόβλημα αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός στο μαρκάρισμα του Αρντά Τουράν, καθώς ο Τούρκος κατάφερε να ξεφύγει ξανά από δεξιά, εκεί όπου την επιτήρησή του έχει ο Δάρλας, απέφυγε με ντρίμπλα και τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, έκανε το γύρισμα μέσα από την περιοχή, αλλά η άμυνα έδιωξε.

19 ΑΚΥΡΩΘΕΝ ΓΚΟΛ: Ο Σαρπ δέχτηκε κάθετη μπαλιά, έκανε το ψηλοκρεμαστό πλασέ και νίκησε τον Τζόρβα μέσα από την περιοχή, όμως, ο διαιτητής αφού δέχτηκε τη γνώμη του βοηθού του υπέδειξε σωστά οφ - σάιντ, καθώς η μπάλα ενδιάμεσα βρήκε στον Νοντά προτού φτάσει στον ακάλυπτο Σαρπ.

26 Ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό, όταν ο Καραγκούνης έβγαλε ωραία μπαλιά στον Ρουκάβινα, αυτός όμως, νικήθηκε στο τετ-α-τετ με τον Λέο Φράνκο, ο οποίος με έγκαιρη έξοδο έστειλε τη μπάλα πλάγιο.

37 Αντεπίθεση για τον Παναθηναϊκό με τον Σισέ να σουτάρει από πλάγια θέση δεξιά στα όρια της περιοχής της «Γαλατά», αλλά ο Λέο Φράνκο έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

43 Ο Σαμπρί έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Κιούελ στο δεύτερο δοκάρι πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

49 ΓΚΟΛ 1-0: Ο Αρντά Τουράν εκτέλεσε φάουλ από καλή θέση, η μπάλα έφτασε στη μικρή περιοχή του Τζόρβα, ο οποίος το μόνο που είδε μέσα από έναν όμιλο παικτών ήταν τον Ζιλμπέρο Σίλβα να στέλνει άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα, αφού η μπάλα κόντραρε επάνω του μετά από δυνατό σουτ του Σαρπ.

55 Ο Κατσουράνης έκοψε τον αιφνιδιασμό της «Γαλατά», έκανε ένα ξαφνικό γύρισμα προς την εστία του Λέο Φράνκο, ο Ρουκάβινα πήρε την κεφαλιά και έστειλε εξ επαφής τη μπάλα άουτ.

55 Νέα ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό, αλλά ο Σισέ αν και σούταρε από διαγώνια θέση και δεξιά, ο Λέο Φράνκο έδιωξε σε κόρνερ.

62 Καλή ενέργεια του Νοντά, ο οποίος σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα, όμως, πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τζόρβα.

76 Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό, όταν ο Νίνης δέχτηκε ωραία βαθιά μπαλιά, βγήκε στο τετ-α-τετ με τον Λέο Φράνκο, αλλά την ώρα που πήγε να σουτάρει μέσα από την περιοχή, ο Τοπάλ του πήρε τη μπάλα, ίσως να βρήκε και τα πόδια του νεαρού άσου του Παναθηναϊκού, αλλά ο διαιτητής έδωσε συνέχεια στον αγώνα.

78 Παραλίγο να γίνει το 2-0, όταν ο Κεϊτά μπήκε στην περιοχή από δεξιά, σούταρε δυνατά, αλλά ο Τζόρβας μπλόκαρε.

84 Εκτέλεση φάουλ με πάσα του Νίνη στον Σισέ, αυτός έκανε ένα ευθύβολο σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Λέο Φράνκο μπλόκαρε.

89 Ο Ρουκάβινα βγήκε πάλι στην κόντρα, μπήκε στην περιοχή και προσπάθησε να αποφύγει τον Λέο Φράνκο, αλλά αυτός έπεσε σωστά και μπλόκαρε.

Διαιτητής: Ιβάν Μπέμπεκ (Κροατία)

Κίτρινες: Αρντά Τουράν, Κίουελ - Δάρλας, Σισέ




ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ (Φρανκ Ράικαρντ): Λέο Φράνκο, Σάμπρι, Ζαν (30 Οζμπέκ), Σερβέτ, Χακάν Μπαλτά, Μεχμέτ Τοπάλ, Μουσταφά Σαρπ, Ελάνο (73 Αϊχάν), Αρντά Τουράν, Κιούελ (63 Κεϊτά), Νοντά

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Τζόρβας, Βύντρα, Σαριέγκι, Καντέ, Δάρλας (46 Σπυρόπουλος), Σιμάο, Κατσουράνης (63 Χριστοδουλόπουλος), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Καραγκούνης (73 Νίνης), Ρουκάβινα, Σισέ



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου