Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Τεν Κάτε τέλος, Νιόπλιας με Βαζέχα!!!

«Βόμβα» έσκασε στον Παναθηναϊκό! Ο Χεν Τεν Κάτε, μία μέρα πριν από τα 55α γενέθλιά του (είναι γεννημένος στις 9 Δεκεμβρίου του 1955) αποτελεί παρελθόν για τον Παναθηναϊκό, μετά την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο Νικόλα Πατέρα και τη θέση του στην τεχνική ηγεσία αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα προπονητής της Εθνικής Ελπίδων, Νίκος Νιόπλιας με άμεσο συνεργάτη τον Κριστόφ Βαζέχα!

Στον Τεν Κάτε χρεώθηκε η κακή εικόνα του Παναθηναϊκού μετά τον πρώτο χρόνο προσαρμογής στην ελληνική πραγματικότητα και το γεγονός ότι τα δείγματα γραφής της ομάδας δεν ήταν ανάλογα της ποιότητας και της αξίας του ρόστερ της.

Μαζί με τον Τεν Κάτε θα λυθεί και η συνεργασία με τους Σνούι και Αναστασίου, ενώ θα γίνει προσπάθεια να διατηρηθεί στη θέση του ο Λόρενς Εμπεν, υπεύθυνος για τη φυσική κατάσταση της ομάδας.
Θέμα Αντωνίου δεν τίθεται προς το παρόν τουλάχιστον, αφού ο τιμ μάνατζερ του τριφυλιού φέρεται να έχει άμεση σχέση και με την επιλογή Νιόπλια και Βαζέχα. Με τον Νίκο Νιόπλια ο Κώστας Αντωνίου ήταν μαζί στην Παιανία, πριν από τις ανακοινώσεις.
Από πλευράς Παναθηναϊκού διευκρινίζεται ότι η απόφαση ανήκει και βαραίνει ολοκληρωτικά τον πρόεδρο Νικόλα Πατέρα (έκανε και σχετική δήλωση) ενώ εκτός των μη πειστικών εμφανίσεων της ομάδας με αποκορύφωμα την ήττα από τον Ολυμπιακό και την κακή εμφάνιση με τον Ατρόμητο, στον Ολλανδό χρεώνεται η κακή του σχέση με συγκεκριμένους παίκτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες τέσσερις - πέντε ποδοσφαιριστές είχαν ζητήσει ραντεβού για να εκφράσουν τα παράπονά τους, αλλά η άποψη του Τεν Κάτε ήταν ότι πάνω απ' όλους είναι η ομάδα και ότι δεν συνέτρεχε λόγος να ασχοληθεί ιδιαίτερα με παράπονα μεμονωμένων ποδοσφαιριστών.

Είναι άγνωστο αν η απόφαση συζητήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην εκδήλωση του ερασιτέχνη αφού άλλωστε είναι δεδομένο ότι Γιάννης Βαρδινογιάννης και Παύλος Γιαννακόπουλος είχαν πολλάκις εκφραστεί εναντίον του Ολλανδού τεχνικού.

Προφανέστατα πάντως ο Νικόλας Πατέρας θα επικοινώνησε και με την πλευρά Βγενόπουλου ο οποίος είχε στηρίξει τον Τεν Κάτε στη διάρκεια της πρώτης του σεζόν στον πάγκο του Παναθηναϊκού, αλλά τον τελευταίο καιρό απέχει διακριτικά από τα τεκταινόμενα στην «πράσινη» ΠΑΕ και προφανώς έπαψε να αποτελεί το στήριγμα του Ολλανδού.

Οι πρώτες σκέψεις για την απομάκρυνση του Τεν Κάτε έγιναν μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και... εντάθηκαν μετά την κακή εμφάνιση στο ματς με τον Ατρόμητο.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται πλέον και οι πρώτες αντιδράσεις των οπαδών του Παναθηναϊκού στη μεγάλη πλειοψηφία των οποίων ο Χενκ Τεν Κάτε έχαιρε εκτίμησης και προσφάτως τον είχαν στηρίξει και με πανό στο ΟΑΚΑ.





Η πρόσληψη του Νίκου Νιόπλια

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι προπονητής της ομάδας αναλαμβάνει από σήμερα ο κ. Νίκος Νιόπλιας με συνεργάτη τον κ. Κριστόφ Βαζέχα», ανακοίνωσε ο ΠΑΟ.

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού. Από σήμερα κιόλας πιάνουμε δουλειά και στόχος μου είναι να πετύχω με την ομάδα σαν προπονητής ό,τι και σαν παίκτης: να κατακτήσω τίτλους», δήλωσε ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού.

Από την πλευρά του, ο Κριστόφ Βαζέχα επισήμανε: «Είμαι ενθουσιασμένος που επιστρέφω στην Παιανία. Η ομάδα έχει όλες τις δυνατότητες να φτάσει στην κορυφή και εκεί θέλουμε να την οδηγήσουμε».



Το τέλος του Τεν Κάτε

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι σε συνάντηση που είχαν σήμερα ο πρόεδρος, κ. Νικόλας Πατέρας με τον προπονητή της ομάδας, κ. Χενκ τεν Κάτε, συμφώνησαν τη λύση της συνεργασίας τους. Ο πρόεδρος ευχαρίστησε τον προπονητή για τις υπηρεσίες που προσέφερε στην ομάδα και για τη συνεργασία τους και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο μέλλον».

Ο Ολλανδός τεχνικός, στην αποχαιρετιστήρια δήλωσή του επεσήμανε: «Υπήρξε τιμή για μένα η συνεργασία μου με τον Παναθηναϊκό και τα αποτελέσματα υποστηρίζουν το έργο μου. Έχω βάλει τα θεμέλια για την ομάδα. Σέβομαι το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι μπορεί να μην είναι ευχαριστημένοι με τη συνολική εικόνα, αλλά εγώ και οι συνεργάτες μου δώσαμε τα πάντα για την επιτυχία».

Και ξεκαθάρισε: «Η απόφαση του προέδρου δεν θα επηρεάσει τη μεταξύ μας σχέση και τη φιλία που αναπτύξαμε. Επιπλέον, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού για την υποστήριξή τους και εύχομαι η ομάδα να κερδίσει τον τίτλο».



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου