Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Ο Πατέρας διάδοχος του Θανόπουλου στην προεδρία της Σούπερ Λιγκ

Ο Νίκος Πατέρας είναι ο διάδοχος του Νίκου Θανόπουλου στην προεδρία της Σούπερ Λιγκ. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού έλαβε εννέα (9) ψήφους υπέρ, έξι (6) ο Απόστολος Παπουτσάκης, ενώ δύο ήταν λευκά.

Να σημειώσουμε πως δικαίωμα ψήφου έχουν οι 16 ΠΑΕ του πρωταθλήματος και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Τον  Πατέρα στήριξαν οι εξής ΠΑΕ: ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Αρης, Καβάλα, Ατρόμητος, Ηρακλής, Λάρισα, Πανθρακικός και ΠΑΣ Γιάννινα.

Τον Παπουτσάκη οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Εργοτέλης, Ξάνθη, Λεβαδειακός και ΕΠΟ.

Η θητεία του νέου προέδρου θα έχει διάρκεια έξι μηνών (μέχρι τον Ιούνιο).

Να σημειώσουμε επίσης, πως τα δύο λευκά προέρχονται από τον Αστέρα Τρίπολης και τον Πανιώνιο.

Πρώτος αποχώρησε ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος μόλις ρωτήθηκε πώς του φαίνεται που στην προεδρία της Σούπερ Λιγκ θα βρίσκεται ο «αιώνιος αντίπαλος», απάντησε χαμογελώντας: «Δεν υπάρχει αιώνιος αντίπαλος».

Λίγο αργότερα αποχωρήσε ο Νίκος Πατέρας που τόνισε: «Μου ζητήθηκε από άλλους προέδρους της Σούπερ Λιγκ. Πιστεύουμε πως μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν.

»Η συζήτηση που είχαμε ήταν πολύ εποικοδομητική. Ο πρόεδρος της Λίγκας πρέπει να προσπαθεί να βρει λύσεις για τα προβλήματα όλων των ομάδων», είπε και πρόσθεσε αναφερόμενος στην επιλογή της ΕΠΟ:

«Απαράδεκτο που πήρε το μέρος κάποιου η ΕΠΟ. Θεωρώ πως η επιλογή της ήταν λάθος. Ο εκπρόσωπός της, κος Κηρτζίκης δεν είχε εξουσιοδότηση να ψηφίσει κάποιον και θεώρησε σωστό να στηρίξει τον κο Παπουτσάκη».

Σε ότι αφορά τα σημαντικότερα προβλήματα που πρέπει να λυθούν, ο Πατέρας τόνισε: «Τα σημαντικότερα προβλήματα είναι η αύξηση της φορολογίας στα συμβόλαια των παικτών, η διαχείριση των χρημάτων από τα τηλεοπτικά και το τι θα γίνει με το 10% των τηλεοπτικών που λαμβάνει η Αστυνομία».

Σε ερώτηση αν υπάρχει διχασμός στην Λίγκα μετά την ψηφοφορία, δήλωσε: «Διχασμός υπάρχει στο Αφγανιστάν, εδώ δεν υπάρχει διχασμός. Στόχος μας να λύσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν».

Ο Απόστολος Παπουτσάκης από την πλευρά του, δήλωσε: «Μεγάλη βραδιά για την Σούπερ Λιγκ, καθώς εκλέχθηκε ο πέμπτος πρόεδρος της ιστορίας της. Εύχομαι να έχει επιτυχία ο νέος πρόεδρος και ακόμα μεγαλύτερη από τους προηγούμενους», είπε αρχικά.

Για το αν τον πειράζει που δεν εκλέχθηκε, είπε «δεν με πειράζει», ενώ όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το γεγονός πως οι ψήφοι μοιράστηκαν, τόνισε ότι «μετά το αποτέλεσμα υπάρχει ομοψυχία. Εγώ δεν είμαι ούτε με τον Ολυμπιακό, ούτε με τον Παναθηναϊκό».




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου