Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Ισόπαλη 1-1 η Ελλάδα με την Πολωνία στην πρεμιέρα του Euro

Η Ελλάδα, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Πολωνία από το 17ο λεπτό με το γκολ του Λεβαντόφκσι, κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας στην πρεμιέρα του Euro 2012 χάρη στο γκολ του Σαλπιγγίδη στο 51', αν και έπαιζε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Παπασταθόπουλου από το 44'. Ο Καραγκούνης έχασε πέναλτι στο 71' και την ευκαιρία να δώσει στην Εθνική ομάδα την πολύτιμη νίκη.

Η Πολωνία μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και ήταν αυτή που δημιούργησε την πρώτη καλή ευκαιρία στο 4ο λεπτό, με τον Κώστα Χαλκιά να απομακρύνει σε κόρνερ το σουτ του Μουράφκσι. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλευόμενοι το κενό που υπήρχε στο αριστερό άκρο της άμυνας της Εθνικής, έβγαιναν συνέχεια από την δεξιά πλευρά της επίθεσης τους και κατάφεραν στο 17' να ανοίξουν το σκορ με την κεφαλιά του Λεβαντόφκσι. Ο Πίστσεκ έκανε την σέντρα, ο Χαλκιάς έκανε άστοχη έξοδο και ο επιθετικός της Ντόρτμουντ έκανε το 1-0. Η Εθνική στο πρώτο ημίχρονο δεν κατάφερε να κρατήσει την μπάλα και να βγει σωστά στην επίθεση, έχοντας μόλις δύο τελικές προσπάθειες (η κεφαλιά του Γκέκα στο 12' και το σουτ του Κατσουράνη στο 24') και δεν έβγαινε σωστά στην επίθεση. Σαν να μην έφτανε η αναιμική εμφάνιση των παικτών του Φερνάντο Σάντος, τα προβλήματα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος αυξήθηκαν μετά την αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού του Αβραάμ Παπαδόπουλου στο 36' με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, ενώ στο 44' αποβλήθηκε με αυστηρότατη δεύτερη κίτρινη κάρτα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου.

Ο Φερνάντο Σάντος με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου πέρασε τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη στη θέση του Σωτήρη Νίνη και δικαιώθηκε στο 51' για την χρυσή, όπως αποδείχτηκε αλλαγή που έκανε. Μετά από γύρισμα του Βασίλη Τοροσόδη από δεξιά, ο Γκέκας δεν κατάφερε να βρει την μπάλα, όπως και ο Σέζνι και ο Σαλπιγγίδης την έστειλε με κοντινό σουτ στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1. Η Ελλάδα ανέβασε την απόδοσή της στο β' 45λπετο και παρά το αριθμητικό μειονέκτημά της, έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 63' με τον Γιώργο Σαμαρά, ο οποίος έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή μετά από κάθετη μπαλιά του Κατσουράνη, όμως καθυστέρησε και έστειλε την μπάλα άουτ από πλάγια θέση. Ο Κώστας Φορτούνης έφερε τα πάνω κάτω με την είσοδό του στον αγώνα στο 68', μια και έβγαλε μόνο του τον Σαλπιγγίδη απέναντι στον Σέζνι, ο οποίος τον ανέτρεψε και η Ελλάδα κέρδισε το πέναλτι και την μοναδική ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ. Ο Γιώργος Καραγκούνης όμως στο 71' νικήθηκε από τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα των Πολωνών, ο οποίος έπεσε σωστά στην αριστερή γωνία του και απέκρουσε την μπάλα. Στα εναπομείναντα λεπτά καμία ομάδα δεν κατάφερε να δημιουργήσει κλασική ευκαιρία και το τελευταίο σφύριγμα της λήξης του Ισπανού διαιτητή Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο βρήκε Πολωνία και Ελλάδα ισόπαλες 1-1.



Οι συνθέσεις των ομάδων:

Πολωνία (Φράντσισεκ Σμούντα): Σέζνι, Μπένις, Βασιλέφσκι, Περκίς, Πίστσεκ, Πολάνσκι, Ρίμπους (70' Τίτον τερματοφύλακας), Ομπρανιάκ, Μουράφσκι, Μπλατσικόφσκι, Λεβαντόφσκι.

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Τοροσίδης, Αβρ. Παπαδόπουλος (36' λ. τρ. Κυρ. Παπαδόπουλος), Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Κατσουράνης, Μανιάτης, Καραγκούνης, Νίνης (46' Σαλπιγγίδης), Σαμαράς, Γκέκας (68' Φορτούνης).







Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσω του live του iefimerida.gr:

18:30 Οι δύο ομάδες έχουν ήδη μπει στο γήπεδο και πραγματοποιούν ζέσταμα.

18:40 Το γήπεδο έχει γεμίσει εδώ και αρκετή ώρα. Ανάμεσα τους βρίσκονται και περίπου 4.000 Ελληνες.

18:45 Ξεκίνησε η τελετή έναρξης της διοργάνωσης με παραδοσιακούς χωρούς της χώρας, αλλά και υπό τους ήχους του πιάνου.

18:55 Οι 11άδες των δύο ομάδων έκαναν την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο.

18:56 Από τα μεγάφωνα του γηπέδου παίζεται ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας.

18:58 Από τα μεγάφωνα ακούστηκε ο εθνικός ύμνος της Πολωνίας.

19:00 Ολα έτοιμα για να ξεκινήσει ο αγώνας.

1' Σέντρα στο παιχνίδι

4' Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ανήκει στην Πολωνία, με τον Χαλκιά να απομακρύνει σε κόρνερ το σουτ του Μουράφσκι.

5' Μετά την εκτέλεση κόρνερ, το σουτ του Ρίμπους πέρασε άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Χαλκιά.

12' Πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι για την Εθνική: μετά από εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη, η κεφαλιά του Γκέκα πέρασε άουτ.

12' Το σουτ του Μπλατσικόφσκι μέσα από την μεγάλη περιοχή πέρασε άουτ.

14' Μετά από κενό στο αριστερό άκρο της άμυνας της Εθνικής, ο Πίστσεκ έβγαλε την παράλληλη σέντρα, όμως ο Λεβαντόφσκι δεν κατάφερε να βρει την μπάλα.

17' Γκολ για την Πολωνία: μετά από σέντρα του Πίστσεκ και λάθος έξοδο του Χαλκιά, ο Λεβαντόφσκι με κεφαλιά ανοίγει το σκορ.

24' Το σουτ του Κατσουράνη περνά άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Σέζνι.

29' Ανεκμετάλλευτο πέρασε το φάουλ για την Ελλάδα από καλή θέση έξω από την μεγάλη περιοχή της Πολωνίας.

35' Πρώτη κάρτα στην αναμέτρηση για τον Παπασταθόπουλο.

36' Αναγκαστική αλλαγή για την Ελλάδα: ο Κυριάκος Παπαδόπουλος πήρε την θέση στο παιχνίδι του τραυματία Αβραάμ Παπαδόπουλο.

37' Μετά από ασυνεννοησία στην άμυνα, η μπάλα στρώθηκε στον Περκίς, ο οποίος αστόχησε με σουτ μέσα από την περιοχή.

44' Αποβλήθηκε με αυστηρότατη δεύτερη κίτρνη κάρτα ο Παπασταθόπουλος.

45' Η κεφαλιά του Περκίς πέρασε άουτ μετά από εκτέλεση φάουλ.

45'+2' Κίτρνη κάρτα στον Χολέμπας για διαμαρτυρία.

45'+3' Τελευταίο σφύριγμα στο πρώτο ημίχρονο.

46' Σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο

46' Δεύτερη αλλαγή για την Εθνική: ο Σαλπιγγίδης αντικατέστησε τον Νίνη.

48' Το σου του Λεβαντόφσκι μέσα από την περιοχή πέρασε πάνω από την εστία του Χαλκιά.

51' Ισοφάρισε η Εθνική με τον Σαλπιγγίδη: Ο Τοροσίδης σεντράρει από δεξία, ο Γκέκας πετάγεται αλλά δεν καταφέρνει να πιάσει την κεφαλιά, ο Σέζνι δεν μπορεί να απομακρύνει και ο Σαλπιγγίδης με σουτ γράφει το 1-1.

54' Κίτρνη κάρτα για τον Καραγκούνη.

58' Αστοχο σουτ του Ομπρανιάκ.

63' Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την Ελλάδα: μετά από ωραία πάσα του Κατσουράνη, ο Σαμαράς βρέθηκε απέναντι από τον Σέζνι, όμως καθυστέρησε και έστειλε την μπάλα άουτ σουτάρωντας από δύσκολη γωνία.

66' Η κεφαλιά του Ρίμπους, ύστερα από σέντρα του Ομπρανιάκ, πέρασε άουτ.

68' Τελευταία αλλαγή για την Εθνική με τον Φορτούνη να παίρνει τη θέση του Γκέκα.

68' Μπαλιά του Φορτούνη με το που μπήκε στο παιχνίδι, ο Σαλπιγγίδης ανατρέπεται από τον Σέζνι, ο οποίος αποβάλεται με κόκκινη κάρτα. Κερδισμένο πέναλτι για την εθνική.

70' Ο αναπληρωματικός γκολκίπερ της Πολωνίας Τίτον παίρνει τη θέση του Ρίμπους.

71' Ο Καραγκούνης εκτελεί το πέναλτι, αποκρούει ο Τίτον στην αριστερή γωνία του.

74' Ακυρώθηκε το γκολ του Σαλπιγγίδη με υπόδειξη οφσάιντ στον Φορτούνη, ο οποίος του έκανε την πάσα.

80' Το σουτ του Σαμαρά πέρασε ψηλά άουτ.

83' Το σουτ του Πολάνσκι μπλοκάρει εύκολα ο Χαλκιάς.

84' Το σουτ του Καραγκούνη πέρασε πάνω από την εστία του Τίτον.

85' Το σουτ του Λεβαντόφσκι κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Χαλκιά.

91' Ο Κατσουράνης απομακρύνει με δυσκολία σε κόρνε την σέντρα του Μπλατσικόφσκι.

93' Λήξη του αγώνα: Πολωνία-Ελλάδα 1-1




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου