Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Με Γερμανία η Ελλάδα στους «8», πέρασε και η Πορτογαλία

Η Γερμανία επικράτησε με 2-1 της Δανίας και πήρε το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Euro 2012 όπου την Παρασκευή θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Ελλάδα. Στο άλλο ματς του Β' ομίλου, η Πορτογαλία νίκησε επίσης με 2-1 την Ολλανδία και πήρε το άλλο εισιτήριο για τους «8» και θα βρει μπροστά της την Τσεχία.




Δανία - Γερμανία 1-2


Με γκολ των Ποντόλσκι (19') και Μπέντερ (80') τα «πάντσερ» επιβλήθηκαν 2-1 των Δανών (είχε ισοφαρίσει ο Κρον Ντέλι στο 24'), στο πλαίσιο της 3ης ημέρας του Β' ομίλου και πήραν την πρώτη θέση πετυχαίνοντας ισάριθμες νίκες.

Στη «Λβιβ Αρένα» οι δύο ομάδες ξεκίνησαν πολύ δυνατά, με τους Δανούς να απειλούν πρώτοι (κεφαλιά Μπέντνερ απέκρουσε ο Νόιερ). Ενα λεπτό μετά ήταν η σειρά της Γερμανίας να φτάσει πολύ κοντά στο γκολ, αλλά ο Άντερσεν είπε «όχι» στον Μίλερ. Νέα καλή φάση για τους Σκανδιβανούς στο 14΄, πάλι με πρωταγωνιστή τον Μπέντνερ, το σουτ του οποίου έφυγε άουτ.

Η Γερμανία άνοιξε το σκορ στο 19΄ με τον Ποντόλσκι (πρώτο του γκολ στο τουρνουά), μετά από ωραία ενέργεια του Μίλερ. Κι ενώ τα «πάντσερ» είχαν τον έλεγχο του ματς, στο 24΄ η ομάδα του Μόρτεν Όλσεν έφτασε στην ισοφάριση με την κεφαλιά του Κρον Ντέλι μετά από σέντρα του Γιάκομπσεν.

Ήταν το δεύτερο γκολ του επιθετικού της Μπρόντμπι και τέταρτο στα τελευταία εννέα ματς με την φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας του. Στο 33΄ και 37΄ η Γερμανία είχε δύο καλές στιγμές με τους Γκόμεζ και Ποντόλσκι, ωστόσο, το αποτέλεσμα δεν άλλαξε.

Με τεράστια ευκαιρία για τους Δανούς ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Το σουτ του Γιάκομπ Πόουλσεν σταμάτησε στο δοκάρι του Νόιερ στο 51΄. Συνέχιζε να πιέζει η ομάδα του Όλσεν και στο 72΄ ο Νόιερ έκανε σπουδαία απόκρουση στο σουτ του Ζίμλινγκ. Νέα επέμβαση του γκολκίπερ των Γερμανών, στο 76΄, σε σουτ του Μπέντνερ.

Το ματς και η πρόκριση κρίθηκαν στο 80΄, με τη Γερμανία να πετυχαίνει γκολ με το πλασέ του Λαρς Μπέντερ (1-2) μετά τη σέντρα του Οζίλ..

Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο (Ισπανία)

ΔΑΝΙΑ (Μόρτεν Όλσεν): Αντερσεν, Γιάκομπσεν, Κγιάερ, Αγγερ, Σιμόν Πόουλσεν, Ερικσεν, Γιάκομπ Πόουλσεν, Κβιστ, Ζίμλινγκ (79΄ Κρίστιαν Πόουλσεν), Κρον Ντέλι, Μπέντνερ.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Μπέντερ, Μπαντστούμπερ, Χούμελς, Λαμ, Σβαϊνστάιγκερ, Κεντίρα, Μίλερ (84΄ Κρόος), Οζίλ, Ποντόλσκι (64΄ Σίρλε), Γκόμεζ (74΄ Κλόζε).



Πορτογαλία - Ολλανδία 2-1


Πανηγυρική πρόκριση στην προημιτελική φάση του EURO 2012, όπου θα αντιμετωπίσει την Τσεχία (1η Α' ομίλου) στις 21/06 , πήρε η Πορτογαλία μετά τη νίκη της με 2-1 επί της Ολλανδίας, σε αγώνα για την 3η και τελευταία ημέρα του Β' ομίλου.

Ο Φαν ντερ Φάαρτ άνοιξε στο 11' το σκορ για την Ολλανδία στο «Metalist Stadium», ενώ ο Ρονάλντο ισοφάρισε αρχικά στο 28' και εν συνεχεία σφράγισε τη νίκη (74') για να χαρίσει στην ομάδα του τη 2η θέση του Β' ομίλου.

Με την Πορτογαλία να εστιάζει την άμυνα της στο κέντρο, ο Φαν ντερ Φάαρτ δρούσε χωρίς ιδιαίτερη πίεση στην επίθεση και η ομάδα του Πάουλο Μπέντο το... πλήρωσε πολύ γρήγορα. Μόλις στο 11ο λεπτό της αναμέτρησης ο Ρόμπεν τροφοδότησε τον επιθετικό των «οράνιε» και ο τελευταίος με εξαιρετικό πλασέ εκτός περιοχής νίκησε τον Ρούι Πατρίσιο και διαμόρφωσε το 1-0, το οποίο μάλιστα ήταν το 4ο πιο γρήγορο τέρμα της Ολλανδίας σε τελική φάση EURO.

Ωστόσο, η Πορτογαλία δεν έχασε την ψυχραιμία της, ήλεγξε το παιχνίδι και με αιχμή του δόρατος τον Κριστιάνο Ρονάλντο πέτυχε μετά από 17 λεπτά την ισοφάριση. Ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης έγινε αποδέκτης της εξαιρετικής κάθετης πάσας του Περέιρα και δε δυσκολεύτηκε να γράψει το 1-1.

Μάλιστα ο Ρονάλντο, ο οποίος σκόραρε για πρώτη φορά στο EURO, έφτασε τα 33 τέρματα στην Εθνική και πέρασε στην 3η θέση του πίνακα των σκόρερ, πίσω από Παουλέτα και Εουσέμπιο. Παράλληλα, έγινε ο πρώτος Πορτογάλος που βρίσκει δίχτυα σε 5 μεγάλες διοργανώσεις (3 EURO -2 Μουντιάλ).

Ένα τέταρτο διήρκησε στην επανάληψη η προσπάθεια της Πορτογαλίας να προηγηθεί στο σκορ, με αποκορύφωμα το ακυρωθέν γκολ του Πόστιγκα στο 60' (οφσάιντ). Στη συνέχεια κατέβασε ταχύτητα, έκανε λάθη στην άμυνα, χωρίς ωστόσο να απειληθεί από την Ολλανδία, που δεν έβρισκε το δρόμο προς τα δίχτυα...

Όλα αυτά, πάντως για ένα 12λεπτο, καθώς στο 72' η ομάδα του Πάουλο Μέντο έχασε απίστευτη ευκαιρία όταν ο Νάνι δεν κατάφερε να νικήσει τον Στεκέλενμπουργκ από το 1 μέτρο! Ωστόσο, δύο λεπτά αργότερα ο Ρονάλντο δε χαρίστηκε...

Οι Πορτογάλοι έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Νάνι έβγαλε την «ασίστ» στον Ρονάλντο και ο τελευταίο διαμόρφωσε εύκολα το 2-1. Με πρωταγωνιστή τον επιθετικό της Ρεάλ, η ομάδα του Μπέντο έχασε σωρεία ευκαιριών μέχρι το σφύριγμα της λήξης για το 3-1.

Στον αντίποδα, οι Ολλανδοί απείλησαν μόνο στο 82', όταν Φαν Ντερ Φάαρτ με δυνατό σουτ με το δεξί τράνταξε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ρούι Πατρίσιο. Στο 90' ο Ρονάλντο απώλεσε την ευκαιρία για χατ τρικ, όταν το συρτό σουτ του χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Στεκέλενμπουργκ.

Διαιτητής: Νίκολα Ριτσόλι (Ιταλία)

Κίτρινες: Περέιρα - Βίλεμς, Φαν Πέρσι

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Πάουλο Μπέντο): Πατρίσιο, Περέιρα, Αλβες, Πέπε, Κοεντράο, Μεϊρέλες (72΄ Κουστόντιο), Βελόσο, Μουτίνιο, Νάνι, Πόστιγκα (64΄ Ολιβέιρα), Ρονάλντο.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ): Στεκέλενμπουργκ, Φαν Ντερ Βιλ, Φλααρ, Ματάισεν, Βίλεμς (Αφελάι), Φαν ντερ Φάαρτ, Ντε Γιόνγκ, Ρόμπεν, Σνάιντερ, Χούντελααρ, Φαν Πέρσι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου