Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Ηττήθηκε με 2-1 από την Τσεχία η «διπρόσωπη» Ελλάδα

Την ήττα με 2-1 από την Τσεχία γνώρισε η Εθνική Ελλάδος, η οποία χρειάζεται νίκη στο τελευταίο παιχνίδι του 1ου ομίλου με τη Ρωσία για να προκριθεί στην επόμενη φάση του Euro 2012 μετά την ισοπαλία των Ρώσων με την Πολωνία (1-1). Η Εθνική ήταν κακή στο πρώτο ημίχρονο, καθώς δέχθηκε τα γρηγορότερα γκολ στην διοργάνωση, μόλις στα πρώτα έξι λεπτά. Στο δεύτερο ημίχρονο οι Έλληνες διεθνείς βελτιώθηκαν και κατάφεραν να μειώσουν με τον Γκέκα στο 53', όμως οι Τσέχοι κράτησαν με σχετική άνεση το 2-1. Γκολ του Φωτάκη στο 41ο λεπτό, ακυρώθηκε λανθασμένα.

Η Τσεχία ξεκίνησε ιδανικά τον αγώνα και κατάφερε να προηγηθεί με δύο γκολ, εκμεταλλευόμενη το κάκιστο ξεκίνημα της Εθνικής αλλά και τα μεγάλα κενά που παρουσίασε η ελληνική άμυνα. Μόλις στο 3ο λεπτό, ο Γίρασεκ βρέθηκε απέναντι στον Χαλκιά μετά από κάθετη πάσα του Χούμπτσμαν και έκανε το 0-1. Στο 6' μετά από σέντρα του Γκεμπρέ Σελασιέ από την δεξιά πλευρά, ο Χαλκιάς δεν κατάφερε να βρει την μπάλα και ο Πίλαρ από κοντά διαμόρφωσε το 0-2. Μετά την ψυχρολουσία των πρώτων λεπτών με τα δύο γρήγορα γκολ που δέχτηκαν, οι διεθνείς δεν κατάφεραν να κυκλοφορήσουν σωστά την μπάλα και να φανούν απειλητικοί σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου, μια και προσπαθούσαν να βρουν με μακρινές μπαλιές τον Σαμαρά στην επίθεση. Χαρακτηρηστικό είναι πως η Εθνική είχε μόλις ένα σουτ προς την εστία του Τσεχ στο 44' από τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη και αυτό σταμάτησε πάνω στο σώμα του Κάντλετς. Οι Τσέχοι αρκέστηκαν στο προβάδισμα που είχαν και απείλησαν στο 29' με το σουτ του Ροσίτσκι, το οποίο απομάκρυνε σε κόρνερ ο Μιχάλης Σηφάκης, που είχε πάρει νωρίτερα τη θέση του τραυματία Κώστα Χαλκιά. Καθοριστική για την εξέλιξη του αγώνα ήταν η φάση του 41ου λεπτού, με τον Γιώργο Φωτάκη να σκοράρει με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Βασίλη Τοροσίδη, όμως το γκολ ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ. Από το ριπλέι φάνηκε πως ο μέσος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος βρισκόταν στην ίδια ευθεία με τους αμυντικούς της Τσεχίας.

Ο Φερνάντο Σάντος έκανε πιο επιθετική την Ελλάδα στο δεύτερο ημίχρονο, αντικαθιστώντας τον Γιώργο Φωτάκη με τον Φάνη Γκέκα, ο οποίος πήγε στην κορυφή της επίθεσης, με τον Σαμαρά να περνά αριστερά, τον Φορτούνη πίσω από τον Γκέκα και τον Σαλπιγγίδη να παραμένει στο δεξί άκρο της επίθεσης. Στο 53' ο Πορτογάλος τεχνικός δικαιώθηκε για την αλλαγή του, καθώς ο Γκέκας μείωσε σε 2-1 εκμεταλλευόμενος το τραγικό λάθος του Πετρ Τσεχ, που δεν μπόρεσε να μπλοκάρει την μπάλα. Το γκολ αποσυντόνισε τους Τσέχους και η Ελλάδα πήρε τον έλεγχο του αγώνα ειδικά μετά το 60ο λεπτό, όμως δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία μπροστά από την εστία του Τσεχ, καθώς οι σέντρες που δοκίμασαν οι διεθνείς, απομακρύνονταν από τους Τσέχους αμυντικούς. Το αντιπροσωπευτικό συνέχισε να προσπαθεί με ανορθόδοξο τρόπο να φτάσει στην ισοφάριση μετά και από την είσοδο του Κώστα Μήτρογλου στο παιχνίδι στο 71', όμως οι σέντρες αποδείχτηκαν εύκολη λεία για την άμυνα της Τσεχίας, που διατήρησε το 2-1 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.





Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς (23 λ. τρ. Σηφάκης), Τοροσίδης, Κατσουράνης, Κυρ. Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Μανιάτης, Φωτάκης (46' Γκέκας), Καραγκούνης, Φορτούνης (71' Μήτρογλου), Σαλπιγγίδης, Σαμαράς.

Τσεχία (Μίχαλ Μπίλεκ): Τσεχ, Γκεμπρε Σελιασέ, Κάντλεκ, Σίβοκ, Λιμπέρσκι, Ροσίτσκι (46' Κολάρ, 90' Ράιτοραλ), Πλάσιλ, Πίλαρ, Χούμπτσμαν, Γίρασεκ, Μπάρος (64' Πέκχαρτ).





Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσω του live του iefimerida.gr:
Διαιτητής του αγώνα είναι ο Γάλλος Στεφάν Λανουά. Περίπου 3.000 Ελληνες βρίσκονται στο εθνικό στάδιο του Βρότσλαβ.

18:35 Οι παίκτες των δύο ομάδων έχουν βγει στο γήπεδο και κάνουν ζέσταμα.

18:47 Ξεκίνησε το καθιερωμένο τελετουργικό πριν από την έναρξη του αγώνα, όπως γίνεται πριν από κάθε παιχνίδι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

18:52 Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων βρίσκονται στη φυσούνα και είναι έτοιμοι να μπουν στον αγωνιστικό χώρο.

18:54 Οι 11άδες Ελλάδας και Τσεχίας έκαναν την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο.

18:55 Από τα μεγάφωνα ακούγεται ο εθνικός ύμνος της Τσεχίας.

18:57 Στο γήπεδο ακούγεται ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας.

1' Σέντρα στο παιχνίδι

3' Γκολ για την Τσεχία: μετά από κάθετη πάσα του Χούμπτσμαν στην πλάτη της ελληνικής άμυνας, ο Γίρασεκ πλάσαρε εύστοχα τον Χαλκιά για το 0-1.

6' Μετά από γύρισμα του Γκεμπρέ Σελασιέ από τη δεξιά πλευρά, ο Χαλκιάς και οι αμυντικοί δεν μπορούν να διώξουν την μπάλα και ο Πίλαρ από κοντά κάνει το 0-2.

11' Ο Τσεχ μπλόκαρε με ευκολία την εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη. Αυτή ήταν η πρώτη επφαή του τερματοφύλακα της Τσέλσι με την μπάλα.

16' Ο Χαλκιάς μπλοκάρει το κόρνερ του Ροσίτσκι. Αυτό ήταν το πρώτο κόρνερ του αγώνα.

19' Το σουτ του Πίλαρ έξω από την μεγάλη περιοχή περνά άουτ.

20' Ο Χαλκιάς προσπάθησε να απομακρύνει την μπάλα και τραυματίστηκε.

23' Τη θέση του Χαλκιά πήρε ο Μιχάλης Σηφάκης.

27' Κίτρινη κάρτα στον Ροσίτσκι για δυνατό φάουλ πάνω στον Καραγκούνη.

29' Το σουτ του Ροσίτσκι απομάκρυνε σε κόρνερ ο Σηφάκης.

34' Κίτρινη κάρτα στον Τοροσίδη για μαρκάρισμα πάνω στον Πίλαρ.

36' Κίτρινη κάρτα στον Γίρασεκ για φάουλ πάνω στον Μανιάτη.

41' Ακυρώθηκε ως οφσάιντ το γκολ με κεφαλιά του Φωτάκη, μετά από σέντρα του Τοροσίδη. Από το ριπλέι φαίνεται πως ο Φωτάκης ήταν στην ίδια ευθεία με τους αμυντικούς της Τσεχίας.

42' Το σουτ του Γίρασεκ περνά άουτ, χωρίς να ανησυχήσει τον Σηφάκη.

44' Το σουτ του Σαλπιγγίδη σταματά πάνω στον Κάντλετς.

45'+1' Λήξη του πρώτου ημιχρόνου

46' Δεύτερη αλλαγή για την Ελλάδα: ο Γκέκας περνά στη θέση του Φωτάκη. Ο Γκέκας πλέον στην κορυφή της επίθεσης, με τον Σαμαρά να πηγαίνει στο αριστερό άκρο, τον Σαλπιγγίδη να παραμένει στη δεξιά πλευρά και τον Φορτούνη να παίζει πίσω από τον Γκέκα.

46' Αλλαγή και για την Τσεχία: ο Κολάρ παίρνει τη θέση του Ροσίτσκι.

46' Σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο

53' Γκολ για την Ελλάδα: μετά από τραγικό λάθος του Πετρ Τσεχ που δεν κατάφερε να μπλοκάρει την πάσα του Σαμαρά, ο Φάνης Γκέκας μειώνει σε 2-1.

56' Κίτρινη κάρτα στον Παπαδόπουλου για φάουλ πάνω στον Μπάρος.

57' Κίτρινη κάρτα στον Σαλπιγγίδη για το μαρκάρισμα που έκανε πάνω στον Λιμπέρσκι.

61' Μετά από εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη, ο Γκέκας πήδηξε για την κεφαλιά, ο Τσεχ έδιωξε την μπάλα και στην συνέχεια της φάσης ο Κυριάκος Παπαδόπουλος σουτάρει αλλά η μπάλα κοντράρει στους Τσέχους αμυντικούς.

64' Δεύτερη αλλαγή για τους Τσέχους: ο Πέκχαρτ στη θέση του Μπάρος.

65' Το μακρινό σουτ του Κολάρ περνά άουτ χωρίς να προκαλέσει ανησυχία στον Σηφάκη.

66' Ο Κολάρ δέχτηκε κίτρινη κάρτα για φάουλ πάνω στον Φορτούνη.

68' Το μακρινό σουτ του Μανιάτη δεν ανησύχησε τον Τσεχ.

71' Τρίτη αλλαγή για την Ελλάδα: ο Μήτρογλου πήρε τη θέση του Φορτούνη.

80' Η Εθνική πιέζει τα τελευταία λεπτά για την ισοφάριση, όμως οι σέντρες που βγαίνουν από τους διεθνείς απομακρύνονται από την άμυνα της Τσεχίας.

90' Τελευταία αλλαγή για την Τσεχία: ο Ράιτοραλ στη θέση του Κολάρ.

93' Λήξη του αγώνα: Ελλάδα-Τσεχία 1-2



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου