Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Το όνειρο τελείωσε στο Γκντανσκ για την εθνική μας

Οι αντιστάσεις της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου κράτησαν 61 λεπτά. Τότε ο Σάμι Κεντίρα έκανε το 2-1 για την Γερμανία, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν είχε άλλες δυνάμεις και έτσι ήρθε η ήττα με 4-2 από τη «νασιοναλμανσαφτ» και ο αποκλεισμός από τη συνέχεια του Euro 2012.

Υπό το βλέμα της Καγκελαρίου της Γερμανίας, Ανγκέλα Μέρκελ, η εθνική ομάδα της Γερμανίας απέδειξε ότι είναι και πάλι από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Οι Λαμ (39'), Κεντίρα (61'), Κλόζε (68'), Ρόις (74') πέτυχαν τα γκολ των νικητών, οι οποίοι στην τετράδα θα αντιμετωπίσουν την Αγγλία ή την Ιταλία. Ο Γιώργος Σαμαράς είχε ισοφαρίσει προσωρινά για την εθνική μας στο 55', ενώ στο 89' ο Σαλπιγγίδης με πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Εφιαλτικό ήταν το πρώτο ημίχρονο για τη «γαλανόλευκη». Οι Γερμανοί είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, που διαδραματίστηκε κυρίως στα 2/3 του γηπέδου και προς την περιοχή της εθνικής μας. Δημιουργούσαν ευκαιρίες, έχαναν το ένα γκολ πίσω από το άλλο και εν τέλει προηγήθηκαν με εκπληκτικό γκολ του Φίλιπ Λαμ, με σουτ έξω από την περιοχή στο 39΄. Στο διάστημα αυτό οι διεθνείς μας δεν μπορούσαν να αλλάξουν -κυριολεκτικά- τρίτη πάσα, έμειναν οχυρωμένοι γύρω από την περιοχή, με αποτέλεσμα η καλή μας τύχη και οι σωστές τοποθετήσεις του Μιχάλη Σηφάκη να κρατάνε ζωνταντό το ενδιαφέρον της αναμέτρησης. Σ' αυτά ας προσθέσουμε και την «έμπνευση» του Γιόακιμ Λεβ να αλλάξει επιθετική τριάδα (βασικοί οι Σούρλε, Κλόζε, Ρόις), αφού στον πάγκο βρίσκονταν οι Γκόμεζ, Ποντόλσκι, Μίλερ που όλο και κάποια φάση θα είχαν τελειώσει από τις 7-8 που δημιούργησαν οι Γερμανοί στο πρώτο 45λεπτο.

Ο Σάντος ανακάτεψε την τράπουλα ρίχοντας στο ματς τους Φωτάκη, Γκέκα και αλλάζοντας σύστημα καθώς ο Τοροσίδης πέρασε σε θέση αριστερού μπακ και ο Μανιάτης δεξιού. Η εθνική επανέλαβε αυτό που έχει κάνει σε όλους τους αγώνες του EURO 2012, σκοράροντας με την πρώτη της «επίσκεψη» στην αντίπαλη περιοχή! Στη δημιουργία οι Φωτάκης (κάθετη μπαλιά σε αντεπίθεση) και Σαλπιγγίδης (παράλληλη σέντρα) και στην εκτέλεση ο Σαμαράς, που ισοφάρισε στο 55΄ ξεσηκώνοντας τους χιλιάδες Ελληνες που βρέθηκαν στην «Αρένα» του Γκντανσκ. Ομως, οι Γερμανοί δεν πτοήθηκαν, συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και επανάκτησαν γρήγορα το προβάδισμα με θαυμάσιο γκολ του Κεντίρα στο 61΄.

Λίγο αργότερα, ο προημιτελικός τελείωσε. Μετά από φάουλ του Οζίλ, ο Μίροσλαβ Κλόζε με κεφαλιά διαμόρφωσε ο 3-1 στο 68' και έστειλε τα «πάντσερ» στους ημιτελικούς της διοργάνωσης. Η Ελλάδα είχε παραδοθεί και κινδύευε άμεσα με συντριβή. Στο 74' ο Σηφάκης νικάει σε τετ-α-τετ τον Κλόζε, αλλά ο επερχόμενος Μάρκο Ρόις με δυνατό σουτ «γράφει» το 4-1, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 89' ο Σαλπιγγίδης με πέναλτι -δώρο από τον διαιτητή της αναμέτρησης στην εθνική μας.

Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)

Κίτρινες: Σαμαράς, Παπασταθόπουλος

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Χιούμελς, Μπαντστούμπερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ, Εζίλ, Σούρλε (67' Μίλερ), Ρόις (80' Γκέτσε), Κλόζε (80' Γκόμεζ)

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Σηφάκης, Τοροσίδης, Τζαβέλας (46' Γκέκας), Παπασταθόπουλος, Κυρ.Παπαδόπουλος, Μανιάτης, Μάκος (72' Λυμπερόπουλος), Κατσουράνης, Νίνης (46' Φωτάκης), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου