Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Μόλις 116 εκατ. ευρώ τα κέρδη του 2013 για τον ΟΠΑΠ λόγω υπερφορολόγησης

Έναν άλλο ΟΠΑΠ, με δραστικά μειωμένη κερδοφορία λόγω του νέου καθεστώτος φορολόγησης, είδαν οι υποψήφιοι επενδυτές του Οργανισμού, κατά τις παρουσιάσεις που έχει ξεκινήσει η διοίκηση στα πλαίσια της αποκρατικοποίησης. Χθες, πραγματοποιήθηκε η πρώτη παρουσίαση προς την ΙΝΤRALOT.

Την παρουσίαση έκανε η ηγετική ομάδα του ΟΠΑΠ και συγκεκριμένα οι κ.κ. Κ. Λουρόπουλος, Βένος Ρογάκος, Αλεξ. Δούκας, Στέλιος Χιλαδάκης, Παν. Πιπής, Α. Κουκουβίνος, Κ. Τσαούσης και Γ. Γεραπετρίτης, ενώ παρόντες ήταν και δύο εκπρόσωποι του ΤΑΙΠΕΔ.


Από την πλευρά της Intralot, παρακολούθησε την παρουσίαση μια 15μελής ομάδα που αποτελούσαν πέντε στελέχη της εταιρίας με επικεφαλής τον κ. Κ. Αντωνόπουλο, πέντε εκπρόσωποι της Citigroup που είναι ο Σύμβουλος της και πέντε στελέχη από το δικηγορικό γραφείο Μπερνίτσα που έχει αναλάβει καθήκοντα νομικού συμβούλου. Σήμερα, η ίδια παρουσίαση επαναλαμβάνεται προς τα στελέχη της BC Partners με επικεφαλής τον κ. Ν. Σταθόπουλο και ο κύκλος θα ολοκληρωθεί προς τους ενδιαφερόμενους επενδυτές έως και τις 27 Φεβρουαρίου.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζουν στους ενδιαφερόμενους, τα οικονομικά δεδομένα του ΟΠΑΠ αλλάζουν ριζικά από τη στιγμή που παύει η «φορολογική ασυλία» που ουσιαστικά απολάμβανε ο Οργανισμός και επιβάλλεται φορολόγηση ανάλογη με αυτά που εφαρμόζει η ΕΕ για τα τυχερά παιχνίδια. Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ για το 2013 εκτιμώνται σε 116 εκατ. ευρώ, του 2014 σε 127 εκατ., το 2015 αυξάνονται σε 213 εκατ. ευρώ και το 2016 σε 258 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου