Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Μαλώνοντας για το πέναλτι


Στην αναμέτρηση της Σουόνσι με την Μπράντφορντ οι Ντάιερ και Ντε Γκούζμαν μάλωσαν για το ποιος θα εκτελέσει το πέναλτι, μία σκηνή που έχει επαναληφθεί πολλάκις στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Τον πρώτο της τίτλο στην ιστορία της κατέκτησε η Σουόνσι η οποία επικράτησε στον τελικό του Λιγκ Καπ 5-0 της Μπράντφορντ. Ο Ντάιερ, έχοντας σκοράρει δύο φορές και με την ομάδα του να κερδίζει πέναλτι, ήθελε να ολοκληρώσει το χατ-τρικ για να του μείνει αξέχαστο το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Παρόλα αυτά, ο Ντε Γκούζμαν είχε διαφορετική άποψη και δεν του έδωσε αυτή τη χαρά εκτελώντας αυτός το πέναλτι. Στο παρελθόν υπάρχουν αρκετά ανάλογα περιστατικά.

Απέναντι στον ίδιο αντίπαλο, η Γουέστ Χαμ το 2000 βρισκόταν πίσω στο σκορ και κέρδισε πέναλτι. Εκείνη τη στιγμή, ακολούθησε μία κοκορομαχία ανάμεσα σε Πάολο Ντι Κάνιο και Φρανκ Λάμπαρντ. Όπως είναι λογικό κερδισμένος βγήκε ο… παλιός ο οποίος και ευστόχησε!





ον Μάιο του 2010 η Τσέλσι υποδεχόταν τη Γουίγκαν κερδίζοντας με τη σειρά της πέναλτι. Για ακόμα μία φορά ο Φρανκ Λάμπαρντ ήρθε σε κόντρα, αυτή τη φορά με τον Ντιντιέ Ντρογκμπά. Ο Ιβοριανός επιθετικός τουλάχιστον, είχε καλό λόγο για να το εκτελέσει αυτός, καθώς ήθελε να βγει πρώτος σκόρερ στην Πρέμιερ Λιγκ, κάτι που κατάφερε κιόλας στο τέλος.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εγωιστής. Ωστόσο, έδειξε κατά κάποιον τρόπο αλληλεγγύη προς τον Τσάμπι Αλόνσο. Όταν η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε πέναλτι απέναντι στη Βιγιαρεάλ ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος ανάμεσα στους δύο:

Αλόνσο: «Κρις, δώσε μου να το εκτελέσω»
Ρονάλντο: «Γιατί;»
Αλόνσο: «Επειδή δεν έχω σκοράρει ακόμα κανένα γκολ»
Ρονάλντο: «Το επόμενο. Στο υπόσχομαι»
Αλόνσο: «Όχι, σταμάτα. Δώσε μου την μπάλα»

Κάπου εκεί ο Ρονάλντο… ξενέρωσε και έδωσε στον Τσάμπι Αλόνσο το πέναλτι. Ο Ισπανός σκόραρε και έψαξε τον Πορτογάλο για να του πει «ευχαριστώ», ωστόσο ο Ρονάλντο το πήρε βαριά και δεν θέλησε να πανηγυρίσει μαζί του.






Δεν έχει περάσει αρκετός καιρός από την ήττα της Ρόμα με 3-1 από τη Σαμπντόρια. Σε εκείνο το παιχνίδι οι «τζιαλορόσι» κέρδισαν πέναλτι με τον Πάμπλο Οσβάλντο να παίρνει την πρωτοβουλία και να το εκτελεί. Παρόλα αυτά δεν σκόραρε και ήρθε σε κόντρα με τον Τότι. Στη συνέχεια απολογήθηκε στον «Καπιτάνο» επειδή δεν τον σεβάστηκε όπως είπε ο ίδιος.







ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου