Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

«Προέβλεψε» την τραγωδία της Βοστόνης;


Ως είθισται, οι θεωρίες συνωμοσίας ακολουθούν κάθε σημαντικό γεγονός και δη στην Αμερική. Αυτή τη φορά όμως, υπάρχουν και «στοιχεία». Ο λόγος για το βιβλίο του αμερικανού συγγραφέα Τομ Λόνεργκραν, «Heartbreak Hill – Θρίλερ στο μαραθώνιο της Βοστόνης» (2002).

Σύμφωνα με την υπόθεση, δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης ήταν ακροδεξιοί εξτρεμιστές που απειλούν να ενεργοποιήσουν μια σειρά από βόμβες κατά μήκος της διαδρομής που ακολουθούν οι μαραθωνοδρόμοι.


Η προσπάθειά τους ωστόσο ανακαλύπτεται. Το βιβλίο μπορεί κανείς να το προμηθευτεί ακόμη και σήμερα στο Amazon. «Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ακριβώς όπως το είχα προβλέψει», δήλωσε στην Huffington Post ο συγγραφέας μετά την βομβιστική επίθεση στον μαραθώνιο της Βοστόνης, που είχε ως συνέπεια να σκοτωθούν τρία άτομα και να τραυματιστούν δεκάδες.

Ακόμα και ο ίδιος ο συγγραφέας δεν μπορεί να το πιστέψει. Όπως είπε, «όταν είδα τις ειδήσεις, δεν μπορούσα να βγάλω από το μυαλό μου την ιδέα ότι ίσως κάποιος εμπνεύστηκε από το μυθιστόρημά μου». Πηγή έμπνευσης για το συγκεκριμένο βιβλίο αποτέλεσε η συμμετοχή του ίδιου του συγγραφέα στο μαραθώνιο της Βοστόνης το 1996. «Καθώς έτρεχα, σκεφτόμουν συνέχεια ότι σε λίγο θα εκραγεί κάποια βόμβα», δηλώνει. Το βιβλίο εκδόθηκε λίγους μήνες μετά το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους.

Πάντως ο συγγραφέας αποκλείει το ενδεχόμενο να το αποσύρει. Όπως λέει, αποτελεί «μια απεικόνιση των καλύτερων συναισθημάτων μου για τον μαραθώνιο, για την πόλη της Βοστόνης και για τον αθλητισμό».


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου