Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Champions League: Η Ντόρτμουντ υποδέχεται τη Ρεάλ

Η Μπάγερν έχει "αγκαλιάσει" το ένα εισιτήριο για το Λονδίνο και απόψε (21:45) Ντόρτμουντ και Ρεάλ δίνουν την μάχη για να πάρουν τον πρώτο λόγο ενόψει του τελικού στο Γουέμπλεϊ. Aπουσίες και τις πιθανές συνθέσεις.


Η Ντόρτμουντ υποδέχεται την Ρεάλ Μαδρίτης στο "Westfalenstadion", στην πρώτη μεταξύ τους "μάχη" για τα ημιτελικά του Champions League (Τετάρτη, 24 Απριλίου, 21:45).

Αυτή είναι πάντως η 3η φορά φέτος που "συγκρούονται", καθώς ήταν μαζί στον όμιλο, όπου οι Γερμανοί πήραν την 1η θέση, νικώντας 2-1 στην έδρα τους την "βασίλισσα" και φεύγοντας με 2-2 από το "Μπερναμπέου".

Μια μέρα πριν, στον πρώτο ημιτελικό του άλλου ζευγαριού, η Μπάγερν ήταν πρωταγωνίστρια με το 4-0 επί της Μπαρτσελόνα, αλλά έχει καταφέρει να φέρει αναστάτωση και στο ζευγάρι, Ντόρτμουντ - Ρεάλ.

Αυτό διότι την Τρίτη ανακοίνωσε την απόκτηση του Μάριο Γκέτσε έναντι 37.000.000 ευρώ, καλύπτοντας την ρήτρα του δηλαδή.

Ο προπονητής της Ντόρτμουντ, Γιούργκεν Κλοπ, διαβεβαίωσε στην συνέντευξη τύπου πως όλα είναι ΟΚ, με τους παίκτες του, συμπεριλαμβανομένου του Γκέτσε, να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στο ματς.

Θύμισε μάλιστα πως ένα χρόνο πριν η ομάδα του πήρε τον Μάρκο Ρόις από την Γκλάντμπαχ με τον ίδιο τρόπο, δίνοντας τα 17.000.000 ευρώ της ρήτρας του, κάτι που δεν άρεσε επίσης σε εκείνο τον σύλλογο.

Ζήτησε λοιπόν από όλους τους φιλάθλους να στηρίξουν την ομάδα και τον Γκέτσε, αναφέροντας μάλιστα πως όποιος δεν έχει διάθεση να το κάνει αυτό, τότε να κάτσει σπίτι του!

Ο Ζοζέ Μουρίνιο από την άλλη στην συνέντευξη τύπου τόνισε πως και τα 4 γκολ που δέχτηκε η ομάδα του από την Ντόρτμουντ στον όμιλο ήταν από δικά της λάθη.



Ντόρτμουντ - Ρεάλ


Γήπεδο: "Westfalenstadion", Ντόρτμουντ
Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)


Η Ντόρτμουντ δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα έτσι ο Γιούργκεν Κλοπ είχε στο κεφάλι του μόνο το ζήτημα... Μάριο Γκέτσε και πως αυτό δεν θα επηρεάσει την ομάδα.

Το δίδυμο στο κέντρο θα αποτελείται πιθανότατα από τους Σβεν Μπέντερ και Ιλκάι Γκιουντογάν, με τους Σεμπάστιαν Κελ και Νουρί Σαχίν δηλαδή να μένουν στον πάγκο.

Κλασικά ανταγωνισμός υπάρχει και στα δεξιά, όπου μάλλον θα ξεκινήσει ο Γιάκουμπ Μπλαστσικόβσκι και όχι ο Κέβιν Γκρόσκροϊτς.

Αντιθέτως, ο Ζοζέ Μουρίνιο έχει απουσίες, καθώς ο Άλβαρο Αρμπελόα είναι τιμωρημένος, ο Μαρσέλο τραυματίας, ενώ μικροτραυματισμούς έχουν και οι Μόντριτς, Μπενζεμά.

Ο Σέρχιο Ράμος λοιπόν θα είναι δεξί μπακ, έτσι στο κέντρο της άμυνας οι Πέπε και Βαράν, με τον Φάμπιο Κοεντράο αριστερά.

Ο Μουρίνιο ανακοίνωσε την 11άδα στην συνέντευξη τύπου, αναφέροντας και τον Άνχελ ντι Μαρία, λέγοντας όμως πως ελπίζει να είναι σε αυτήν τελικά ο Αργεντινός, καθώς λίγες ώρες πριν έγινε πατέρας.

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βάιντενφελερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ, Σβεν Μπέντερ, Γκιουντογάν, Μπλαστσικόβσκι, Γκέτσε, Ρόις, Λεβαντόβσκι.

ΡΕΑΛ: Ντιέγκο Λόπεθ, Σέρχιο Ράμος, Πέπε, Βαράν, Φάμπιο Κοεντράο, Κεντίρα, Τσάμπι Αλόνσο, Μεσούτ Εζίλ, Ντι Μαρία, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ιγκουαΐν.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου