Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Πήρε την κούπα από την Παρί η «Μπάρτσα»

Στην κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων έφτασε η Μπαρτσελόνα, νικώντας στον τελικό του Ρότερνταμ την Παρί Σεν Ζερμέν με 1-0 με γκολ του Ρονάλντο στις 14 Μαΐου του 1997.

Στην ομάδα της Καταλονίας αγωνίζονταν τότε, εκτός από το «φαινόμενο», μεταξύ άλλων, ο Τζιοβάνι (ήταν στον πάγκο), ο Λουίς Φίγκο, ο Πεπ Γκουαρντιόλα και ο Λουίς Ενρίκε . Από πλευράς Παρί, ηγέτης των Γάλλων ήταν ο Λεονάρντο, νυν τεχνικός διευθυντής της ομάδας.




Με γκολ του Ρονάλντο από την άσπρη βούλα, οι «μπλαουγκράνα» επικράτησαν της Παρί στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων και κατέκτησε το τέταρτο τρόπαιο στη διοργάνωση.


Ο Κόουτο είχε πετύχει ένα φανταστικό γκολ λίγο μετά την έναρξη της αναμέτρησης με κεφαλιά. Ωστόσο, ο διαιτητής θεώρησε ότι είχε προηγηθεί φάουλ του Ποπέσκου κι έτσι το ακύρωσε.

Μετά την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ρονάλντο οι Γάλλοι προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση, όμως τις προσπάθειές τους σταματούσε είτε ο Μπαΐα είτε το… δοκάρι. Από τους Καταλανούς, αυτοί που ξεχώρισαν ήταν το «φαινόμενο», ο Γκουρντιόλα και ο Μπαΐα.






ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ:

Μπαρτσελόνα: (Μπόμπι Ρόμπσον): Μπαΐα, Φερέρ, Κόουτο, Αμπελάρδο, Σέρτζι Μπαρχουάν, Ποπέσκου (45’ Αμόρ), Γκουαρντιόλα, Φίγκο, Ντε λα Πένια (84’ Στόιτσκοφ), Λουίς Ενρίκε (88’ Πίτσι), Ρονάλντο.

Παρί Σεν Ζερμέν (Ρικάρντο Γκόμες): Λαμά, Φουρνιέ (62’ Αλζερινό), Ν' Γκοτί, Λε Γκεν, Ντομί, Λερουά, Γκουερίν (68’ Ντελί Βαλντέζ), Ραΐ, Κοέ, Λοκό (77’ Πουζέ), Λεονάρντο.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου