Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΠΑΟ... χωρίς διεθνείς!

Ο Ορέστης Καρνέζης ετοιμάζεται... για Ιταλία και όπως παρουσιάζει το gazzetta.gr, αφήνει τον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά χωρίς εν ενεργεία διεθνείς στην Ανδρών!

Για πολλά χρόνια αποτέλεσε τον βασικό «αιμοδότη» της Εθνικής μας ομάδας, τροφοδοτώντας την με μερικούς από τους κορυφαίους Έλληνες παίκτες. Από τους Κωνσταντίνου, Δομάζο, Λιβαθηνό, Κυράστα και Σαραβάκο, μέχρι τη «χρυσή» γενιά του 2004 με τους Νικοπολίδη, Φύσσα (ήταν στην Μπενφίκα στο Euro), Καραγκούνη (βρισκόταν στην Ίντερ τότε), Μπασινά, Σεϊταρίδη, αλλά φυσικά και πιο πρόσφατα, με εκπροσώπηση από τους Τζιώλη, Κατσουράνη, Βύντρα, Νίνη και Σαλπιγγίδη.

Όλα αυτά βέβαια ανήκουν στο μακρινό (λιγότερο ή περισσότερο) παρελθόν, αφού αυτή τη στιγμή οι «πράσινοι» έχουν μόλις έναν παίκτη στο ρόστερ τους που να τους εκπροσωπεί στη «γαλανόλευκη». Ο λόγος φυσικά για τον Ορέστη Καρνέζη, ο οποίος όμως βρίσκεται με το... ένα πόδι στην Ιταλία και συγκεκριμένα την Ουντινέζε, μετά την ανατροπή που υπήρξε στην υπόθεση της μεταγραφής του.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του Τριφύλλι θα... ξεμείνει από Έλληνες διεθνείς στην Ανδρών, γεγονός που μόνο ευχάριστα δεν μπορεί να ηχήσει στα αυτιά των φίλων της ομάδας. Μοναδική... παρένθεση μπαίνει για τον Στέφανο Καπίνο, που στις 15 Νοεμβρίου του 2011 πραγματοποίησε την παρθενική και μοναδική του μέχρι στιγμής συμμετοχή στην Εθνική Ανδρών, σε φιλικό κόντρα στη Ρουμανία. Έκτοτε βέβαια ο 19χρονος πορτιέρο δεν ξαναπέρασε το κατώφλι της «επίσημης αγαπημένης», αποτελώντας τον βασικό γκολκίπερ στην Εθνική Νέων.

Ενδεικτικά το Gazzetta.gr σας παρουσιάζει την «πράσινη» εκπροσώπηση στην Εθνική ομάδα την τελευταία δεκαετία και το πως έφτασε να χάνει μέχρι και τον τελευταίο -αλλά βασικό τερματοφύλακα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος- μέλος της στη «γαλανόλευκη».


Οι 6+2 πρωταθλητές Ευρώπης

Το «έπος» της Πορτογαλίας είχε έντονο... πράσινο χρώμα, με το Τριφύλλι να εκπροσωπείται από έξι δικούς του παίκτης. Θεωρητικά τέτοιος ήταν ακόμα άλλωστε ο Νικοπολίδης που εκείνο το καλοκαίρι μετακόμισε στον Ολυμπιακό, όπως βέβαια και ο Σεϊταρίδης, που λίγο πριν την έναρξη του Euro υπέγραψε στην Πόρτο. Από εκεί και πέρα υπήρχαν και οι Μπασινάς, Χαλκιάς, Γκούμας, Δημήτρης Παπαδόπουλος, ενώ έξι μήνες νωρίτερα έφτιαξε βαλίτσες για την Πορτογαλία και τη Μπενφίκα ο Τάκης Φύσας. Παράλληλα το προηγούμενο καλοκαίρι είχε αποχωρήσει από την ομάδα ο... βαμμένος «πράσινος» Γιώργος Καραγκούνης, αγωνιζόμενος στο Euro ως παίκτης της Ίντερ.

Η πεντάδα και το «βάπτισμα» των Βύντρα, Γκέκα

Ακόμα μία σεζόν γεμάτη... Εθνική ομάδα, ήταν το 2004-05 για τον Παναθηναϊκό. Συγκεκριμένα οι «πράσινοι» είχαν ήδη τους Μπασινά, Παπαδόπουλο, Γκούμα, Χαλκιά και στη συνέχεια είδαν τον Σωτήρη Κυργιάκο -μεγάλο άτυχο της... γενιάς του Euro- να επιστρέφει μετά τον τραυματισμό του που τη στέρησε την παρουσία στα γήπεδα της Πορτογαλίας, αλλά τους Λουκά Βύντρα, Φάνη Γκέκα, να παίρνουν την πρώτη τους κλήση για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Ήτοι επταμελής η εκπροσώπηση του Τριφυλλιού.






Παρέμεινε στο... +6
Έστω και οριακά, μία ακόμα σεζόν με... μισή και πλέον ντουζίνα διεθνείς για το Τριφύλλι, ήταν το 2005-6. Συγκεκριμένα οι «πράσινοι» είχαν τους Γκέκα, Παπαδόπουλο, Βύντρα, Γκούμα, για να δεχτούν κατά τη διάρκεια εκείνης της αγωνιστικής περιόδου την παρθενική τους κλήση και ο Αλέξανδρος Τζιόλης με τον Βαγγέλη Μάντζιο που μόλις είχαν μετακομίσει στον Παναθηναϊκό, ενώ τον Γενάρη του 2006 δέχτηκε και τη μοναδική του μέχρι σήμερα κλήση ο Φίλιππος Δάρλας.


Ούτε τώρα δεν έσπασαν οι «6»

Την επόμενη χρονιά (2006-07) μπορεί να αποχώρησε ο Φάνης Γκέκας, ωστόσο «αντικαταστάθηκε» από τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη η «πράσινη» εκπροσώπηση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ο οποίος ένα χρόνο πριν είχε κάνει το ντεμπούτο του, ως παίκτης του ΠΑΟΚ. Εκτός του «Σάλπι», υπήρχαν φυσικά και οι Παπαδόπουλος, Βύντρα, Γκοούμας, Τζιόλης και Μάντζιος.


Εννιάρι (!) με επιστροφή «Κάρα» και Νίνη

Την επόμενη σεζόν είχε φτάσει η στιγμή για την επιστροφή του Γιώργου Καραγκούνη στον Παναθηναϊκό, φτάνοντας έτσι κατά τη διάρκεια της χρονιάς στους εννιά (!) Έλληνες διεθνείς το Τριφύλλι. Αυτό γιατί το ίδιο καλοκαίρι ντύθηκε στα πράσινα και ο Νίκος Σπυρόπουλος, που τον Οκτώβριο της ίδιας αγωνιστικής περιόδου δέχτηκε την πρώτη του κλήση. Παράλληλα ο Σωτήρης Νίνης τον Μάιο του 2008 κλήθηκε για πρώτη φορά στην Ανδρική ομάδα και μάλιστα έγινε ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία της «γαλανόλευκης». Η υπόλοιπη εξάδα απαρτιζόταν από τους Τζιόλη, Σαλπιγγίδη, Παπαδόπουλο, Βύντρα, Μάντζιο και Γκούμα, ο οποίος εκείνη τη σεζόν αποσύρθηκε από την Εθνική. Στον Παναθηναϊκό πάντως είχε επιστρέψει και ο Τάκης Φύσσας, αλλά χωρίς από εκεί και πέρα να ξαναφορέσει τα γαλανόλευκα.

Σταθερά... ψηλά και το 2008-09

Η επόμενη αγωνιστική περίοδος δεν αποτέλεσε εξαίρεση στην «αιμοδοσία» του Τριφυλλιού προς την Εθνική ομάδα. Μάλιστα τρεις ακόμα παίκτες βρήκαν μέσω του Παναθηναϊκού το... σκαλοπάτι για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, αφού έκαναν την παρθενική τους εμφάνιση ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, με τον Αλέξη Τζόρβα. Από εκεί και πέρα υπήρχαν και οι «σταθεροί» Σαλπιγγίδης, Καραγκούνης, Σπυρόπουλος, Τζιόλης, Βύντρα, Μάντζιος, φτάνοντας έτσι στους οχτώ.


Και ο «Κατσούρ» στα πράσινα!
Ένα ακόμα βασικό στέλεχος της Εθνικής ομάδας, φόρεσε τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος την περίοδο 2009-10. Ο Κώστας Κατσουράνης επαναπατρίστηκε για χάρη του Παναθηναϊκού, ενώ την ίδια στιγμή επέστρεψε και ο Γιούρκας Σεϊταρίδης (τον Σεπτέμβριο του 2010 είχε την τελευταία του συμμετοχή), ενώ αποχώρησε για τη Μαρίτιμο δανεικός ο Μάντζιος. Έτσι μαζί με τους Σαλπιγγίδη, Καραγκούνη, Νίνη, Χριστοδουλόπουλο, Βύντρα, Σπυρόπουλο και Τζόρβα, έφτασαν ξανά τους εννιά οι διεθνείς του Τριφυλλιού!


Συνέχεια με... -2

Από τους εννιά της προηγούμενης σεζόν, την περίοδο 2010-11 οι «πράσινοι» οπισθοχώρησαν στους επτά διεθνείς, αφού ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης επέστρεψε στον ΠΑΟΚ, ενώ είχε «τελειώσει» ουσιαστικά από την Εθνική ο Σεϊταρίδης. Κατά τα άλλα δεν άλλαξε κάτι και παρέμειναν οι Κατσουράνης, Καραγκούνης, Νίνης, Χριστοδουλόπουλος, Βύντρα και Σπυρόπουλος και Τζόρβας.


«Αντίο» και από Τζόρβα

Το 2011-12 το Τριφύλλι αποχωρίστηκε έναν ακόμα διεθνή του και συγκεκριμένα τον Αλέξη Τζόρβα. Ο βασικός ποτιέρο της ομάδας μετακόμισε στην Ιταλία και την Παλέρμο κι έτσι έμειναν οι υπόλοιποι έξι της προηγούμενης σεζόν, αφού υπήρξε καμία άλλη αλλαγή.


Ο μαζικός... αφελληνισμός

Ούτε ένας, ούτε δυο, ούτε τρεις, αλλά έξι συνολικά Έλληνες παίκτες του Παναθηναϊκού, μέλη παράλληλα της Εθνικής ομάδας, αποχώρησαν κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν, είτε στην αρχή, είτε στο τέλος της. Τον χωρό άνοιξε ο Σωτήρης Νίνης που το καλοκαίρι έφτιαξε βαλίτσες για την Πάρμα, τον ακολούθησε ο Καραγκούνης, έπειτα ο Κατσουράνης κι ακολούθησαν οι Χριστοδουλόπουλος, Βύντρα, Σπυρόπουλος τον χειμώνα, αφού πρώτα είχαν... στιγματιστεί στο ματς της Βέροιας και μετρούσαν μέρες έκτοτε. Τον περασμένη Φλεβάρη πάντως ο Ορέστης Καρνέζης πήρε το «βάπτισμα» του πυρός στην Εθνική και... μέχρι να φύγει, αποτελεί τον μοναδική διεθνή του Τριφυλλιού.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου