Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Η Μπαρτσελόνα είναι η δημοφιλέστερη ομάδα της Ισπανίας, η Ρεάλ η πιο αντιπαθής


Η Μπαρτσελόνα είναι η δημοφιλέστερη ομάδα της Ισπανίας ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης καταλαμβάνει την πρώτη θέση στον αντίστοιχο πίνακα με τις πιο αντιπαθητικές, με μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες.

Η εταιρεία έρευνας αγοράς Ikerfel, που πραγματοποίησε δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας «Ας» στα γήπεδα της πρώτης και της δεύτερης κατηγορίας του ισπανικού πρωταθλήματος, ζήτησε από τους φιλάθλους να κατονομάσουν τις τρεις ομάδες που συμπαθούν πιο πολύ, πλην αυτής που υποστηρίζουν και αντίστοιχα τις τρεις που αντιπαθούν περισσότερο.


Τα αποτελέσματα ήταν μία ψυχρολουσία για τη Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς είδε το ποσοστό της στον πίνακα με τις πιο αντιπαθητικές ομάδες να παρουσιάζει αύξηση 4% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση το 2011, φτάνοντας το 55% το οποίο την κατατάσσει με διαφορά από τις υπόλοιπες στην πρώτη θέση.

Αναλυτές συνδέουν την αύξηση του ποσοστού αντιπάθειας με την παρουσία του Ζοζέ Μουρίνιο στον πάγκο των Μερένχες και την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα που είχε δημιουργήσει ο Πορτογάλος.
Δεύτερη πιο αντιπαθητική ομάδα κατετάγη - όπως και το 2011 - η Μπαρτσελόνα με ποσοστό 40%, που παρέμεινε όμως σταθερό σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Η Μπαρτσελόνα παρέμεινε ωστόσο δημοφιλέστερη ομάδα της Ισπανίας (41%), ενώ οι φίλαθλοι οκτώ ομάδων της πρώτης κατηγορίας και πέντε της δεύτερης δηλώνουν υποστηρικτές της μετά, φυσικά, τη δική τους ομάδα.

Στον πίνακα της δημοτικότητας η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται στη δεύτερη θέση (34%) χάρη κυρίως στα ερείσματα που έχει στη δεύτερη κατηγορία, αφού οι φίλαθλοι 16 από τις 22 ομάδες τη δήλωσαν ως την αγαπημένη τους ομάδα. Από την πρώτη κατηγορία την προτίμησαν οι φίλαθλοι έξι ομάδων.

Εντύπωση προκαλούν τα ποσοστά αντιπάθειας των φιλάθλων της Ρεάλ Μαδρίτης για την Μπαρτσελόνα και το αντίστροφο. Από τους ερωτηθέντες Μαδριδίστας 88% δήλωσαν ότι αντιπαθούν τους Μπλαουγκράνα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των τελευταίων για τους Μερένχες εκτοξεύεται στο... 93%!

Η πιο αγαπημένη ομάδα των φιλάθλων της Μπαρτσελόνα, φυσικά μετά τους Μπλαουγκράνα, είναι η Αθλέτικ Μπιλμπάο  σε ποσοστό 42%, ενώ για τους φιλάθλους της Ρεάλ η πιο αγαπημένη ομάδα είναι η Ράγιο Βαγιεκάνο και πολύ κοντά η Ατλέτικο Μαδρίτης (21% και 20% αντίστοιχα).



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου