Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Πηγαίνεις συνέχεια κουβά; Δες τι κάνεις λάθος…

Αν ούτε που θυμάστε πότε πήγατε τελευταία φορά ταμείο, είναι αυτονόητο ότι κάνετε κάτι λάθος. Θα πρέπει συνεπώς πρωτίστως να εντοπίσετε τα αίτια της αποτυχίας σας, ώστε να μπορέσετε να τα διορθώσετε και να αλλάξετε τη μοίρα σας.

Σε διαφορετική περίπτωση, το μόνο που θα καταφέρετε μετά από χρόνια στοιχηματισμού είναι να σας ανακηρύξει ως… μέγα χορηγό κάποια από τις στοιχηματικές εταιρείες που κάνετε κάθε φορά «κατάθεση»! Για να μη συμβεί κάτι τέτοιο, διαβάστε παρακάτω με προσοχή.

Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι που χάνουμε στο στοίχημα είναι οι εξής:

1. Αφήνουμε το συναίσθημα να μας αποπροσανατολίσει και δεν ξέρουμε να σταματάμε μετά από αλλεπάλληλες αποτυχίες. Παρ’ ότι χάνουμε μία, δύο, τρεις, τέσσερις, και πέντε φορές, προσπαθούμε συνεχώς να ρεφάρουμε παίζοντας ξανά και μάλιστα ποντάροντας με περίσσια αφέλεια ακόμα περισσότερα χρήματα! Φυσικά, η ψυχολογία μας είναι τέτοια μετά από τόσα στραπάτσα που οι αποφάσεις μας τις περισσότερες φορές είναι βεβιασμένες, με αποτέλεσμα να κάνουμε μια… τρύπα στο νερό. Σε τέτοιες περιπτώσεις απαιτείται οπωσδήποτε ένα μικρό διάλλειμα, αφήνοντας το επόμενο ποντάρισμά μας για μια άλλη μέρα. Άλλωστε, όταν δεν σε θέλει η τύχη, είναι χαζό να επιμένεις.

2. Πιστεύουμε βλακωδώς ότι υπάρχουν «σίγουρα» και «άχαστα» ματς του 1,20 και του 1,40, ποντάροντας πάνω τους τεράστια ποσά. Δεν υπάρχει όμως μεγαλύτερη απερισκεψία από το να παίζουμε ένα σπίτι για να κερδίσουμε ένα… δωμάτιο. Όσο κι αν το εγγυώνται οι διάφοροι ειδήμονες, δεν υπάρχει τίποτα σίγουρο και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Αφήστε δε που όταν παίζουμε με τέτοια επιπολαιότητα και χάνουμε, συχνά η χασούρα είναι δυστυχώς τεραστίων διαστάσεων.

3. Ποντάρουμε σε ένα παιχνίδι μόνο και μόνο επειδή το παρακολουθούμε στην τηλεόραση, χωρίς να το έχουμε προγραμματίσει όταν μελετήσαμε τα παιχνίδια. Με αυτό τον τρόπο το ζούμε βέβαια καλύτερα και με μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αλλά τις περισσότερες φορές δεν μας δικαιώνει το αποτέλεσμα. Δεν θα πρέπει, λοιπόν, να παρασυρόμαστε επειδή βλέπουμε ένα παιχνίδι, ενώ, αν θέλουμε οπωσδήποτε να ποντάρουμε, θα πρέπει το κάνουμε στοιχηματίζοντας μικροποσά.

4. Άλλη μια παρόμοια λανθασμένη τακτική που ίσως ακολουθούμε ορισμένοι είναι να παίζουμε στο διαδίκτυο ζωντανά γεγονότα, χωρίς καμία μελέτη, απλά και μόνο για να παίξουμε στοίχημα. Εκτός του αυτό μαρτυρά έναν εθισμό στον τζόγο, αποτελεί μια μέθοδο που αργά ή γρήγορα θα μας οδηγήσει στην αποτυχία, έστω κι αν μια-δυο φορές σταθήκαμε τυχεροί.

5. Ο εθισμός στο στοίχημα μας οδηγεί συχνά στο να ποντάρουμε σε αθλήματα, για τα οποία δεν ξέρουμε καλά-καλά ούτε τους κανονισμούς. Θέλουμε να παίξουμε π.χ. βελάκια ή κρίκετ επειδή απλά μας «καρφώθηκε» η ιδέα και κάνουμε επιλογές εντελώς στην τύχη, θεωρώντας ότι έχουμε ρέντα. Όμως, όπως έχουμε πει πολλάκις από εδώ μέσα, το στοίχημα δεν είναι τζόκερ. Για να βγούμε κερδισμένοι, απαιτεί γνώση και μελέτη!

6. Συνεχίζοντας όσα αναφέραμε προηγουμένως περί μελέτης, ένα μεγάλο λάθος που κάνουμε αφορά το «διάβασμα» των παιχνιδιών. Αν και πολλές φορές θεωρούμε ότι γνωρίζουμε καλά όλα τα δεδομένα, εντούτοις αυτό δεν συμβαίνει για πολλούς και διάφορους λόγους. Ίσως οι εφημερίδες να είναι κάπως «μπαγιάτικες», οι ιστοσελίδες ανενημέρωτες για τα τελευταία νέα κι εμείς να ποντάρουμε τα ωραία μας λεφτάκια εκεί που δεν πρέπει. Το Α και το Ω στο στοίχημα είναι η σωστή πληροφόρηση και ειδικά τώρα με το internet υπάρχει η δυνατότητα να ενημερωνόμαστε συνεχώς με τα πιο «φρέσκα» νέα. Αν το πράξουμε, θα έχουμε κάνει ένα ακόμη βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

7. Τέλος, ο πιο συχνός λόγος που αποτυγχάνουμε είναι επειδή εμπιστευόμαστε με κλειστά μάτια τους διάφορους «γκουρού» που κυκλοφορούν δεξιά κι αριστερά. Αν πράγματι υπήρχαν όμως όλοι αυτοί οι παντογνώστες του στοιχήματος, όπως θέλουν να διαφημίζουν τους εαυτούς τους, σιγά μην κάθονταν να δίνουν τα προγνωστικά τους για τον καθένα. Να είστε σίγουροι ότι θα ήταν ήδη πάμπλουτοι από το στοίχημα, θα είχαν βάλει «λουκέτο» στο… μαγαζάκι τους και θα την είχαν κάνει με ελαφρά πηδηματάκια για εξωτικούς προορισμούς! Δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε συνεπώς κανέναν χωρίς να έχουμε μελετήσει οι ίδιοι τους αγώνες που μας προτείνονται. Εννοείται βέβαια ότι δεν είναι κακό να συμβουλευόμαστε πριν ποντάρουμε κάποια πρόσωπα που μας έχουν δικαιώσει στο παρελθόν, ωστόσο θα πρέπει να είμαστε σίγουροι και οι ίδιοι για τις επιλογές μας.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου