Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Το ντέρμπι που δεν τελείωσε

Στις 6 Ιανουαρίου του 2002 Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρούνται στο κλειστό της Γλυφάδας στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Α1.

Ο αγώνας κυλούσε χωρίς προβλήματα μέχρι το 28΄ όταν ο Ντέγιαν Μποντίρογκα είχε φραστικό επεισόδιο με τους οπαδούς του Ολυμπιακού επάνω από τον πάγκο της ομάδας του «τριφυλλιού». Αυτό είχε ως αποτέλεσμα εκείνοι να αντιδράσουν και να πετάξουν μπουκάλια στον πάγκο, ενώ ο Γιουγκοσλάβος επέστρεψε… ένα από αυτά. Όμως η κατάσταση δεν εκτονώθηκε και συνεχίστηκε η ρίψη των αντικειμένων.   Ένα κέρμα χτύπησε στο πρόσωπο τον διαιτητή, Λάζαρο Βορεάδη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι δύο διαιτητές να διακόψουν τον αγώνα και   να φύγουν για τα αποδυτήρια, (με το σκορ στο 55-52).


Μετά από μια διακοπή 35 λεπτών το ματς άρχισε ξανά, ενώ οι διαιτητές ζήτησαν την εκκένωση των δύο πρώτων σειρών πίσω από τον «πράσινο» πάγκο. Όμως στη συνέχεια η ένταση παρέμεινε και τα αντικείμενα έπεφταν βροχή στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να διακοπεί οριστικά στο 29’: 27΄΄, την στιγμή που οι «πράσινοι» επικρατούσαν με 62-52. Έπειτα από 40 λεπτά διαβουλεύσεων ο αγώνας διακόπηκε οριστικά.

Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν οι Βορεάδης και Παπαδημητρίου να κατοχυρώσουν το παιχνίδι υπέρ του Παναθηναϊκού και να μηδενίσουν τον Ολυμπιακό.


Στο αγωνιστικό κομμάτι , μέχρι εκεί που επέτρεψαν οι οπαδοί να διεξαχθεί, οι παίκτες του Παναθηναϊκού κατάφεραν από την αρχή να ελέγξουν το παιχνίδι, εμποδίζοντας την επιθετική ανάπτυξη των Πειραιωτών.   

Με πρωταγωνιστή τον Νταμίρ Μουλαομέροβιτς, ο οποίος πέτυχε 8 πόντους μέσα στα πρώτα τρία λεπτά, η ομάδα του Ομπράντοβιτς πήρε το προβάδισμα (10-6 στο 3΄, 15-11 στο 5΄) σε ένα θεαματικό πρώτο δεκάλεπτο. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα   ήταν ασταμάτητος και «πράσινοι» άρχισαν να δημιουργούν διαφορά. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 36-29 (17:30), ενώ ένα τρίποντο του Τζόνι Ρότζερς «έγραψε» το 41-32, ένα λεπτό πριν από το τέλος του ημιχρόνου, που ολοκληρώθηκε με 44-36.

Ο Ηλίας Ζούρος ανακάτευε συνεχώς την τράπουλα, όμως δεν κατάφερε κάτι σημαντικό. Ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με 51-40 στο ξεκίνημα της Β΄ περιόδου, όμως ο Ολυμπιακός αποδείχθηκε δεν είχε διάθεση να παραιτηθεί. Με αντεπίθεση διαρκείας, μείωσε στο 27΄σε 52-55 με ένα γκολ-φάουλ του Τόμιτς.

Μετά την πρώτη διακοπή Τζέιμς Φόρεστ υπέπεσε σε τέταρτο φάουλ και στη συνέχεια με σερί 7-0 υπέρ του Παναθηναϊκού, το σκορ έγινε 62-52, λίγο πριν την  οριστική διακοπή του αγώνα, ο οποίος διήρκεσε συνολικά 3 ώρες…


Οι πόντοι μέχρι την διακοπή 29’: 27’’

Ολυμπιακός (Ζούρος): Γέλιτς, Παπαλουκάς 6 (2), Παπανικολάου 8, Ζεβροοοσένκο 7, Ρισασέ 5 (1), Φορντ 8, Τόμιτς 2, Φέμερλινγκ, Φόρεστ 14, Ντε Μιγκέλ 2.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης 5 (1), Σάντσεθ, Ρότζερς 11 (1), Μουλαομέροβιτς 13 (2), Μπαλογιάννης, Μποντίρογκα 16, Μίντλετον 5, Αλμπάνο 3 (1), Παπαδόπουλος 2, Γιαννούλης 7.  




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου