Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Όταν ο Βαζέχα «έσπαγε» το ρεκόρ των γκολ

Στο γήπεδο που πέτυχε το πρώτο εν Ελλάδι τέρμα του με τον Παναθηναϊκό, ο Κριστόφ Βαζέχα σαν σήμερα πριν από 16 χρόνια έφτανε τα 181 τέρματα και γινόταν ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου.

Το μεγαλύτερο «κανόνι» που φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ο αγαπημένος «Χρηστάρας» των οπαδών του «τριφυλλιού», σαν σήμερα έφτασε στην κορυφή των σκόρερ των «πράσινων». Ο Κριστόφ Βαζέχα σταμάτησε το ποδόσφαιρο το 2004 έχοντας 273 γκολ με την πράσινη φανέλα, ωστόσο, η Ριζούπολη δεδομένα είναι ένα γήπεδο που τον «σημάδεψε» σε ό,τι αφορά το σκοράριασμά του με τον Παναθηναϊκό.

Εκεί πέτυχε το πρώτο τέρμα του με το «τριφύλλι», εκεί κι αυτό που τον ανέβασε στην κορυφή των σκόρερ του Παναθηναϊκού όλων των εποχών, από την οποία είναι σχεδόν απίθανο να πέσει. Όταν ο Παναθηναϊκός στις 24 Ιανουαρίου 1998 πήγε να παίξει το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα, ο Βαζέχα είχε 180 γκολ με τους «πράσινους». Στη διάρκεια του ματς (5-2 για τον Παναθηναϊκό το τελικό αποτέλεσμα), ο Βαζέχα σκόραρε κι έγινε… χαμός. Ο Πολωνός έβγαλε τη φανέλα του, σπάνια κίνηση για τον ίδιο, κι από κάτω εμφανίστηκε ένα μπλουζάκι με τον αριθμό 181.


Ο Βαζέχα για άλλη μια φορά είχε γράψει ιστορία, είχε ξεπεράσει τα 180 γκολ του Αντώνη Αντωνιάδη και είχε γίνει ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού όλων των εποχών, σε όλες τις διοργανώσεις…



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου