Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Απίστευτη Γκαντεμιά…

Το γύρο του κόσμου κάνει η ιστορία ενός άτυχου Έλληνα, του Κώστα Μητσοτάκη, κάτοικου ισπανικού χωριού στο οποίο έπεσε φέτος το Λόττο, αλλά ο ίδιος δεν κέρδισε ούτε ένα ευρώ γιατί είναι ο μοναδικός που δεν είχε αγοράσει λαχνό. Ο Κ. Μητσοτάκης ήταν ο μόνος από τους 250 κατοίκους του χωριού που δεν είχε αγοράσει λαχνό διότι οι κάτοικοι που πουλούσαν τους λαχνούς είχαν προσπεράσει το σπίτι του, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς» που αποκάλυψε και το θέμα.

Ο Κ. Μητσοτάκης λέγεται ότι είναι κινηματογραφιστής και το ειδύλλιό του με μία Ισπανίδα τον οδήγησε προ ετών στο Σοντέτο, ένα μικρό χωριό σχετικά κοντά στη Βαρκελώνη. Το ειδύλλιο δεν ευδοκίμησε, αλλά ο κ. Μητσοτάκης έμεινε στο χωριό. Το Σοντέτο έγινε γνωστό σε όλον τον κόσμο λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, διότι όλοι οι κάτοικοι, πλην ενός, είχαν αγοράσει μέσω ενός οικοδομικού συνεταιρισμού λαχνούς στο ισπανικό Λόττο, το Ελ Γκόρντο, κερδίζοντας περίπου 722 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για ποσό ρεκόρ στην ιστορία του τυχερού παιχνιδιού, που έκανε όλους τους κατοίκους πλούσιους αφού το μικρότερο μερίδιο ήταν 130.000 ευρώ. Εξαιτίας της τραγικής οικονομικής κατάστασης, οι 250 κάτοικοι του Σοντέτο φλέρταραν με την ιδέα να μην αγοράσουν φέτος τους λαχνούς της χριστουγεννιάτικης λοταρίας. Αλλά για καλή τους τύχη, έμειναν πιστοί στις παραδόσεις και τις συνήθειές τους. Στην πλειοψηφία τους, οι κάτοικοι του Σοντέτο είναι αγρότες ή άνεργοι εργάτες οικοδομών. Πλέον κάποιοι είναι εκατομμυριούχοι. Τελικά, όσο και αν παίζουν ρόλο τα ταλέντα, η μόρφωση, οι γνώσεις, οι γνωριμίες, η επικοινωνιακή ικανότητα, η υπερδραστηριότητα, η άτιμη η τύχη βάζει την τελευταία πινελιά της. Ο Μητσοτάκης δήλωσε πως θα ήταν ωραίο εάν είχε κερδίσει αλλά και πως έτσι και αλλιώς επωφελήθηκε από την τύχη των συγχωριανών του. Όπως ανέφερε, εδώ και καιρό προσπαθούσε να πουλήσει κάποια κομμάτια γης, χωρίς επιτυχία. Βέβαια, τώρα πια βρέθηκαν αγοραστές.


Ε, λοιπόν, όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, ο ένας που δεν κέρδισε ονομάζεται Κωστής Μητσοτάκης και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό για το αν έχει συγγενική σχέση με τον Επίτιμο, αλλά το γεγονός και μόνο ότι έχει το ίδιο ονοματεπώνυμο είναι, όπως φαίνεται, αρκετό για να διαθέτει το χάρισμα της γκαντεμιάς. Η γκαντεμιά είναι ένα από τα πολλά κακά που μπορεί να συμβεί σε έναν άνθρωπο. Από τα αρχαία χρόνια οι περιστασιακές εξάρσεις της γκαντεμιάς σε ατομικό ή καθολικό επίπεδο προβλημάτισαν τους σοφούς της εποχής. Πρώτος ο Δημόκριτος εξέφρασε την θεωρία για μία ουσιώδη πηγή της γκαντεμιάς η οποία προκαλεί τα ατυχή αυτά γεγονότα. Αρκετούς αιώνες αργότερα (αφού οι περισσότεροι που ασχολούνταν με το θέμα δεν προλάβαιναν να καταλήξουν σε συμπεράσματα λόγω ατυχημάτων και πρόωρου θανάτου) ο Γαλιλαίος διατύπωσε την θεωρία ότι η γκαντεμιά γυρίζει και γκαντεμιάζει όποιον άτυχο βρεθεί στο λάθος τόπο και χρόνο.


Ας δούμε λοιπόν μερικές από τις ιστορίες που αναφέρονται στη γκαντεμιά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Δεν ξέρω αν είναι όλες αληθινές (μάλλον δεν είναι γιατί οι περισσότερες είναι παρατραβηγμένες) αλλά έχουν πολύ γέλιο. Το 1987 όμιλος εφοπλιστών τον καλεί να εγκαινιάσει στο λιμάνι του Πειραιά το κρουαζιερόπλοιο OCEAN SEA. Το πλοίο μετά τα εγκαίνια κάνει δοκιμαστική πλεύση προς Μάλτα και βουλιάζει ανεξήγητα 55 μίλια νοτιοανατολικά της Μάλτας! Το 1990 κατάφερε ύστερα από 3 εκλογικές αναμετρήσεις να γίνει πρωθυπουργός και για πρώτη φορά μετά από εκατοντάδες χρόνια η Ελλάδα και ιδιαίτερα η Αθήνα αντιμετωπίζει πρόβλημα λειψυδρίας. Έκανε 3 χρόνια να βρέξει όσο δηλαδή διήρκησε η θητεία του! Το 1990 πήγε στην Μέση Ανατολή και λίγους μήνες μετά ξεκίνησε ο πόλεμος Ιράκ - Αμερικής. Το 1990 επισκέφθηκε τον Αμερικάνο πρόεδρο George Bush. Μία βδομάδα μετά ο Bush παθαίνει καρδιακή αρρυθμία και τον μεταφέρουν εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Στην διάρκεια της επίσκεψης του ο Αμερικανός πρόεδρος τον κάλεσε στον εξοχικό του όπου θαύμασε αυτό το καταπληκτικό εξοχικό. 3 μήνες μετά ένας τυφώνας διέλυσε το εν λόγω εξοχικό του Αμερικανού Προέδρου. Το 1990 επισκέφθηκε την Μόσχα και μετά έγινε πραξικόπημα.


Το 1992 επισκέφθηκε την Ιαπωνία. Οι Ιάπωνες σαν φιλόξενος λαός που είναι αποφάσισαν να του παραθέσουν επίσημο δείπνο. Την ώρα του δείπνου ο Ιάπωνας πρωθυπουργός άρχισε να ξερνάει (το στιγμιότυπο το είχε μεταδώσει ο ΑΝΤ1) και κανείς γιατρός δεν βρήκε ποτέ για ποιόν λόγο ξερνούσε.

Μετά τη θητεία του ως πρωθυπουργός της χώρας, το 1993 ευχήθηκε στον αντικαταστάτη του στην Ν.Δ Μιλτιάδη Έβερτ καλή επιτυχία. Δυστυχώς για τον συμπαθή Έβερτ ποτέ δεν τα κατάφερε να γίνει πρωθυπουργός. Το 1994 η Ελλάδα προκρίνεται για πρώτη φορά στο Μουντιάλ. Της ευχήθηκε καλή επιτυχία. Το αποτέλεσμα γνωστό με 3 ήττες σε ισάριθμους αγώνες και διασυρμοί εντός γηπέδων για την Εθνική Ομάδα. Το 1996 ο Ανδρέας Παπανδρέου καταφέρνει να βγει όρθιος από το νοσοκομείο μετά από 6μήνη παραμονή. Του ευχήθηκε περαστικά. λίγες μέρες μετά ο Ανδρέας πεθαίνει.

Μπορεί σε όλα αυτά που αναφέρθηκαν να υπάρχει μια δόση υπερβολής αλλά το περιστατικό με τον Έλληνα σκηνοθέτη Κωστή Μητσοτάκη είναι όντως φοβερό. Βέβαια ο ίδιος θέλησε να ρίξει τους τόνους λέγοντας διάφορα αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν θα αισθάνεται και πολύ βολικά με όλο το χωρίο να έχει λύσει το οικονομικό του πρόβλημα. Δεν ήξερε, δε ρώταγε..........


Υ.Γ. Το γνωμικό άλλαξε. Παλιά λέγαμε «η ελπίδα πεθαίνει τελευταία» τώρα πλέον «ο Μητσοτάκης πεθαίνει τελευταίος!!!!!».


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου