Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Βέλγιο 21η αγ.: Ασταμάτητη η Άντερλεχτ, θρίαμβος Μπριζ μέσα στη Λιέγη

 
Η Άντερλεχτ πέρασε νικηφόρα από τη Λιμβουργία με αντίπαλο τη Γκενκ στη βελγική Super Sunday και αύξησε στους 8 τους βαθμούς διαφοράς από τον ανταγωνισμό τίτλου στη Jupiler μετά από 21 αγωνιστικές. Σπουδαία νίκη για Μπριζ μέσα στη Λιέγη επί της Σταντάρ.
Τα ΜΜΕ τη χαρακτήρισαν Super Sunday διότι περιελάμβανε 2 πολύ σημαντικά ματς και βάσει εξέλιξης επιβεβαιώθηκαν. Στο κορυφαίο ματς της σεζόν μέχρι στιγμής, η Άντερλεχτ έφυγε με νίκη 4-2 από την "Κρίσταλ Αρένα" απέναντι στην Γκενκ κι έφτασε τα 9 σερί "τρίποντα", επίδοση που μόνο η Μπαρτσελόνα διαθέτει στον ευρωπαϊκό χώρο. Οι πρωταθλητές Βελγίου μπήκαν δυνατά στο ματς και προηγήθηκαν με 2 τέρματα των Γκιλόμ Ζιλέ και Τομ ντε Σούτερ στο 1ο ημίχρονο, ωστόσο το ματς είχε πολύ δρόμο μπροστά του.





Το συγκρότημα του Μάριο Μπέιν αντεπιτέθηκε και ισοφάρισε με τους Καλιντού Κουλιμπαλί και Γκλίνορ Πλετ, οδηγώντας το ματς σε ένα φινάλε - "θρίλερ". Στο 86', ο Ντε Σούτερ έφτασε σε νέο γκολ κι έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, ωστόσο στο 90ό λεπτό η Γκενκ κέρδισε πέναλτι. Ο νεοεισελθών Γέλε Βόσεν ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σίλβιο Πρότο και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Σάσα Γιακοβένκο στο 94ο λεπτό έκανε το 4-2 για την ομάδα του Τζον φαν ντε Μπρομ.



  Η ανάκαμψη της Μπριζ συνεχίζεται, με την ομάδα του Χουάν Κάρλο Γαρίδο να επικρατεί μέσα στη Λιέγη της Σταντάρ με 3-1 και να "σκαρφαλώνει" στην 3η θέση του πίνακα της βαθμολογίας. Η πρώτη σοβαρή πρόκληση των 2 νέων τεχνικών στους πάγκους (ο Μιρτσέα Ρέντνιτς για τους γηπεδούχους) άρχισε με τον καλύτερο τρόπο για τη Σταντάρ, αφού έφτασε σε γκόλ μόλις στο 49ο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης με τον Ιμόχ Εζέκιελ. Ο Νιγηριανός επιθετικός και ο Γιόνι Μπούγενς έχασαν αρκετές ευκαιρίες και ουσιαστικά κράτησαν τους φιλοξενούμενους στη ζωή.




Στο 2ο μέρος ο Γαρίδο έριξε στο ματς τον Βίκτορ Βάθκεθ και τα αποτελέσματα στο παιχνίδι της Μπριζ. Ο Ισπανός μέσος συνδυάστηκε άψογα με τον μοναδικό διασωθέντα του 1ου ημιχρόνου, τον Μαξίμ Λεστιέν, με συνέπεια δώσει 2 ασίστ και ο Βέλγος μέσος να κάνει την ανατροπή στο σκορ. Στις καθυστερήσεις, ο Βάθκεθ τροφοδότησε τον Κάρλος Μπάκα, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 3-1 και επανέφερε την Μπριζ στην 3η θέση του πίνακα της βαθμολογίας.


Τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής

Κόρτραϊκ - Λόκερεν 2-3
(38' Ενφόρ, 78' Ουσαλάχ - 17', 35' πέν. Μιγ. Μάριτς, 82' Χαρμπαουί)
Μπέερσοτ - Μέχελεν 0-2
(25' Ντεστόρμε, 87' Ίντι)
Σερκλ Μπριζ - Βάασλαντ-Μπέβερεν 2-2
(8', 80' Σμόλντερς - 86' Ντουμπιά, 89' Λεπουάν)
Γάνδη - Σαρλερουά 1-2
(72' Εμπογιό - 8' Άουλαντ, 78' Μποπ)
Μονς - Ζούλτε-Βάρεγκεμ 1-1
(41' Τζάρτζου - 45+2' Λέιγ)
Λόιβεν - Λιρς 2-2
(63' πέν. Ίμπου, 77' Γκέρερτς - 20' Χαζούροφ, 72' πέν. Ελ Γκαμπάς)
Σταντάρ Λιέγης - Μπριζ 1-3
(1' Εζέκιελ - 52', 77' Λεστιέν, 90+5' Μπάκα)
Γκενκ - Άντερλεχτ 2-4
(61' Κουλιμπαλί, 77' Πλετ - 35' Ζιλέ, 44', 86' Ντε Σούτερ, 90+4' Γιακοβένκο)
 
 


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου