Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Πρωταθλήτρια κόσμου η Κορίνθιανς!

Μεγάλη θριαμβεύτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων που διεξήχθη στην Ιαπωνία ήταν η Κορίνθιανς, η οποία επικράτησε στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης 1-0 της Τσέλσι με γκολ του Πάολο Γκερέρο στο 69ο λεπτό!

Αυτή είναι η δεύτερη κατάκτηση του θεσμού για τον σύλλογο της Βραζιλίας μετά το 2000, όταν είχε επικρατήσει της Βάσκο ντα Γκάμα στα πέναλτι.


Η Κορίνθιανς έπαιξε αμυντικά από την αρχή του αγώνα, προσπαθώντας να βγει στις αντεπιθέσεις και να πετύχει ό, τι καλύτερο μπορεί κάτι που της βγήκε στο 69ο λεπτό. Μετά από σύγχυση στη μεγάλη περιοχή του Πετρ Τσεχ, η μπάλα «στρώθηκε» μετά από σουτ του Ντανίλο και κόντρα στον Κέιχιλ στο κεφάλι του Γκερέρο, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να τη στείλει στα δίχτυα παρά το γεγονός ότι στη γραμμή του τέρματος βρίσκονταν δύο παίκτες των «μπλε».

Οι ποδοσφαιριστές του Ράφα Μπενίτεθ προσπάθησαν να αντιδράσουν με κύριο εκφραστή τον Φερνάντο Τόρες, αλλά οι Βραζιλιάνοι κατάφεραν με αυτοθυσία σε πολλές περιπτώσεις και έχοντας σε μεγάλη μέρα τον τερματοφύλακά τους, Κάσιο, να αποσοβήσουν την ισοφάριση.

Η Τσέλσι ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες, καθώς στο 90’ αποβλήθηκε ο Γκάρι Κέιχιλ.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου