Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Ανησυχητικά τα ευρήματα έρευνας για τον εφηβικό τζόγο

Ένα σημαντικό ποσοστό Ελληνοκυπρίων εφήβων φαίνεται ότι είναι εξαρτημένο από τον τζόγο ή βρίσκεται σε κίνδυνο να οδηγηθεί στον παθολογικό τζόγο
'Ακρως ανησυχητικά είναι τα ευρήματα της πρώτης έρευνας που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο για τον εφηβικό τζόγο.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, ένα σημαντικό ποσοστό Ελληνοκυπρίων εφήβων φαίνεται ότι είναι εξαρτημένο από τον τζόγο ή βρίσκεται σε κίνδυνο να οδηγηθεί στον παθολογικό τζόγο.

Από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει πως η νομοθεσία που απαγορεύει την είσοδο και συμμετοχή σε τυχερά παιχνίδια ατόμων κάτω των 18 ετών, παραμένει στα χαρτιά, αφού περίπου το 50% των νέων που συμμετείχαν στην έρευνα, δήλωσαν ότι έχουν επισκεφθεί κάποιο πρακτορείο στοιχημάτων και μάλιστα τους επιτράπηκε να στοιχηματίσει.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας το ποσοστό των εξαρτημένων εφήβων ανέρχεται στο 7%, ενώ 6% βρίσκεται σε κίνδυνο να οδηγηθεί στον παθολογικό τζόγο. Τα αγόρια φαίνεται να είναι κατά είκοσι φορές σε μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν συμπτώματα παθολογικού τζόγου από τα κορίτσια.

Από τους έφηβους που φαίνεται να ανέπτυξαν εξάρτηση στον τζόγο, το 60% φαίνεται να έχει ένα γονέα εξαρτημένο στον τζόγο.

Η έρευνα έγινε από το Κέντρο Θεραπείας και Απεξάρτησης (ΚΕΝΘΕΑ) τον Νοέμβριο μεταξύ των μαθητών δύο Λυκείων της Λευκωσίας.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου