Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

«Κόκκινη κάρτα» στην Ελλάδα για το ιντερνετικό στοίχημα

 Η Κομισιόν μπλόκαρε τελικά την απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων για τη δίωξη όλων των παρόχων διαδικτυακού στοιχήματος που δεν είχαν υπαχθεί στο μεταβατικό καθεστώς τον Δεκέμβριο του 2011, όπως είχε προβλέψει από την προηγούμενη Παρασκευή το «Εθνος».

Ο πρόεδρος της ΕΕΕΠ Ευγένιος Γιαννακόπουλος, μιλώντας σε συνέδριο για τα τυχερά παιχνίδια σε κεντρικό ξενοδοχείο, όταν ρωτήθηκε σχετικά με την επιστολή που απέστειλε την περασμένη εβδομάδα η Κομισιόν και μιλούσε για παράβαση της κοινοτικής οδηγίας για μη κοινοποίηση της απόφασης της ελληνικής ανεξάρτητης αρχής, ήταν σαφής: «Θα σεβαστούμε την ευρωπαϊκή νομοθεσία».

Τι σημαίνει αυτό; Η ΕΕΕΠ δεν θα εφαρμόσει την απόφαση που πήρε, δεν θα ζητήσει τις διώξεις εταιρειών, παικτών και ΜΜΕ, παράλληλα όμως η υπόθεση μεταφέρεται ξανά στην κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο θα χρειαστεί να εξετάσει εκ νέου τη διαδικασία αδειοδότησης για το διαδικτυακό στοίχημα και να αναλάβει πρωτοβουλίες, πιθανότατα νομοθετικές.

«Η ΕΕΕΠ το μόνο που έκανε με αυτή την απόφαση ήταν να ρυθμίσει και να ακολουθήσει όσα αναφέρονται στη νομοθεσία και ο 4002 προβλέπει με σαφήνεια ότι όσες εταιρείες δεν έχουν άδεια ή έστω υπαχθεί στο μεταβατικό καθεστώς είναι παράνομες», τόνισε χαρακτηριστικά στο «Εθνος» στέλεχος της ΕΕΕΠ και επεσήμανε πως θα ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες διαλόγου και ανταλλαγής πληροφοριών με την Κομισιόν.

Αυτή η εξέλιξη σημαίνει πως δεν θα φραγούν οι Ip και ούτε θα ασκηθούν διώξεις σε παίκτες που στοιχηματίζουν σε αδειοδοτημένες στην Ευρωπαϊκή Ενωση εταιρείες.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου