Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Πρόστιμα «μαμούθ» για παράνομους τζογαδόρους ακόμη κι όταν παίζουν στο σπίτι

«Τσουχτερές» ποινές προαναγγέλλει η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιχνιδιών για τους παρόχους τυχερών παιχνιδιών που θα συνεχίζουν να λειτουργούν χωρίς αδειοδότηση, αλλά και στους παίκτες που θα «τζογάρουν» μέσω αυτών των εταιρειών.

Από τις 5 Δεκεμβρίου η ΕΕΕΠ θα ενεργοποιήσει την προαναγγελθείσα «μαύρη λίστα», ενώ οι ποινές για τις εταιρείες θα είναι εξοντωτικές, καθώς όσοι συνεχίσουν χωρίς την προσωρινή ειδική άδεια θα διώκονται για κακούργημα με πρόστιμο που θα κυμαίνονται από 200.000 έως 500.000 ευρώ, ενώ θα υπάρχουν και αυστηρές διοικητικές κυρώσεις, αλλά και ποινές φυλάκισης έως και δέκα χρόνια.

Βαρύς θα είναι ο πέλεκυς και για τους επίδοξους «τζογαδόρους», καθώς όποιος συλλαμβάνεται θα τιμωρείται με πρόστιμο 1000 ευρώ, οι κηδεμόνες ανηλίκων που εντοπίστηκαν να παίζουν με πρόστιμο 10.000 ευρώ, ενώ όσοι διαφημίζουν τέτοιες εταιρείες θα πληρώνουν πρόστιμο πουμπορεί να φτάσει και τα 20.000 ευρώ.

Επειτα από αυτή την απόφαση οι μοναδικές εταιρείες που έσπευσαν να λάβουν την προσωρινή άδεια είναι οι SportingBet και Paddy Power, ενώ άλλες αποφάσισαν να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στην Ευρωπαϊκή Ενωση αναφορικά με τη νομιμότητα του νέου καθεστώτος.

Τελευταία αποχώρηση το γραφείο στοιχημάτων William Hill που ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την ελληνική διαδικτυακή αγορά μέχρις ότου γίνει σαφέστερη η νομοθεσία.

«Το William Hill θεωρεί πως υφίστανται σημαντικά ζητήματα όσον αφορά την νομιμότητα και την εφαρμογή αυτών των προτάσεων. Παρ' όλα ταύτα, ωσότου υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια, έλαβε την απόφαση να αποσυρθεί από την αγορά», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το γραφείο.

Την αποχώρησή της από την αγορά τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα έχει ανακοινώσει επίσης, επικαλούμενη τους ίδιους λόγους, η Διαδικτυακή εταιρεία στοιχημάτων Betfair, ενώ το ίδιο έπραξε νωρίτερα και η Ladbrokes.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου