Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Μπλόκο της Κομισιόν στα σχέδια του ΟΠΑΠ

Στα 25 παιγνιομηχανήματα (VLTs) θα οριστεί, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο ανώτατος αριθμός των VLTs που θα μπορεί να «φιλοξενούν» οι ειδικοί χώροι που σκοπεύει να δημιουργήσει ο ΟΠΑΠ.

Η πρόθεση που υπήρχε για διπλασιασμό αυτού του αριθμού στα 50 παιγνιομηχανήματα και προωθείτο με σχετική ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών φαίνεται πως δεν θα υλοποιηθεί τελικώς, μετά από παρέμβαση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σύμφωνα με τις υπηρεσίες της Κομισιόν, η ρύθμιση αυτή αποτελεί ουσιαστικά παρέμβαση για αλλαγή όρων της συμφωνίας για την παροχή της σχετικής άδειας, χωρίς, όμως, και αλλαγή των όρων του τιμήματος.

Στοίχημα

Η λειτουργία των VLTs αποτελεί ένα από τα μεγάλα στοιχήματα του ΟΠΑΠ, ο οποίος έχει πάρει από το 2012 την άδεια για τη λειτουργία 16.500 παιγνιομηχανημάτων σε ολόκληρη την Ελλάδα. Το πλάνο που υπήρχε από την προηγούμενη διοίκηση του οργανισμού ανέφερε ότι ουσιαστικά η λειτουργία των VLTs σε ευρεία κλίμακα θα ξεκινήσει το α' εξάμηνο του 2014.

Πάντως, αυτή τη στιγμή, έχει ξεκινήσει η διαδικασία εντοπισμού των χώρων εγκατάστασης των VLTs ανά την επικράτεια, όπως και των συνεργατών που θα αναλάβουν τη διαχείρισή τους. Η διαδικασία αυτή είναι σε αρχικό στάδιο, ενώ, όπως είναι προφανές, θα υπάρξει μία περίοδος δοκιμαστικής λειτουργίας πριν από το λανσάρισμα σε ευρεία κλίμακα. Σημειωτέον πως τα VLTs μαζί με την είσοδο του ΟΠΑΠ στο διαδικτυακό στοίχημα αναμένεται να συνεισφέρουν σημαντικά στην ενίσχυση των εσόδων του ΟΠΑΠ τα επόμενα χρόνια.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου