Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

«Τριάρες» από Παρί και Μπάγερν, «τεσσάρα» η Ρεάλ

Βάσεις για πρόκριση στους «16» του Champions League έβαλε νωρίς-νωρίς η Παρί Σεν Ζερμέν. Η ομάδα του Λοράν Μπλαν νίκησε εύκολα 3-0 τη Μπενφίκα στο Παρίσι και είναι η μόνη με δύο νίκες στον 3ο όμιλο της διοργάνωσης, όπου μετέχει και ο Ολυμπιακός. Οι Παριζιάνοι καθάρισαν το ματς από το πρώτο ημίωρο, όταν και διαμόρφωσαν το τελικό σκορ με δύο γκολ του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς (5΄,30΄) και ένα του Μαρκίνιος (25΄).

Διαιτητής: Νικόλα Ριτσόλι (Ιταλία)
Κίτρινες: Αλεξ, Φαν ντερ Βιλ

Παρί Σ.Ζ. (Λοράν Μπλαν): Σιρίγκου, Φαν ντερ Βίλ, Αλεξ (78΄ Καμαρά), Μαρκίνιος, Μάξουελ, Βεράτι (70΄ Ραμπιό), Τιάγκο Μότα, Ματουϊντί, Καβάνι, Ιμπραϊμοβιτς, Λαβέτσι (70΄ Λούκας)
Μπενφίκα (Ζόρχε Ζεσούς): Αρτούρ, Αλμέιδα, Λουϊζάο, Γκαράι, Σικέιρα, Πέρες, Μάτιτς, Φέισα, Τζούριτσιτς (46΄ Μάρκοβιτς), Γκαϊτάν (66΄ Σουλεϊμάνι), Καρντόσο.

Βαθμολογία
Αγ. Τερμ. Β.

Παρί Σ.Ζ 2 7-1 6
Ολυμπιακός 2 4-4 3
Μπενφίκα 2 2-3 3
Άντερλεχτ 2 0-5 0

1ος Όμιλος

Λεβερκούζεν (Γερμανία) - Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ισπανία) 2-1

Την πρώτη νίκη της στον 1ο όμιλο πανηγύρισε η Μπάγερ Λεβερκούζεν χάρη σε τέρμα του Χέγκελερ στο 91'. Το σκορ για τους γηπεδούχους είχε ανοίξει ο Ρόλφες στο 45' για να ισοφαρίσει η Σοσιεδάδ στο 51' με τον Βέλα.

Διαιτητής: Σεργκέι Καράσεφ (Ρωσία)
Κίτρινες: Λενό - Γκονζάλες, Βέλα

ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ (Σάμι Χίπια): Λενό, Βόλσιντ, Μπένις (69΄ Καν), Τοπράκ, Ράιναρτς, Ρόλφες, Μπέντερ, Χίλμπερτ, Σαμ (85΄ Χέγκελερ), Σον Χέουνγκ-μιν (68΄ Κρούσε), Κίσλινγκ.
ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ (Γιάκομπα Αρασάτε): Μπράβο, Κ.Μαρτίνεθ, Γκονζάλες, Ι.Μαρτίνεθ, Ελουστόντο, Ντε Λα Μπέλα, Μπεργκάρα, Βέλα, Γκρίσμαν (83΄ Κάστρο), Σεφέροβιτς (68΄ Αγκιρέτσε), Θουρουτούθα (90΄ Ρος).

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία) 1-1

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Σαχτάρ Ντόνετσκ παρά το γεγονός ότι άνοιξε το σκορ με του Γουέλμπεκ στο 18'. Η Σαχτάρ ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και έφτασε τελικά στην ισοφαριστεί στο 76' με τον Τάισον.

Διαιτητής: Πάβελ Κράλοβετς (Τσεχία)
Κίτρινες: Φελαϊνί, Βίντιτς

ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ (Μίρτσεα Λουτσέσκου): Πιατόφ, Σρνα, Ρακίτσκι, Κούτσερ, Σέβτσουκ, Ταϊσον (90΄+1 Μπερνάρ), Φερνάντο (84΄ Ιλσίνιο), Τεϊσέιρα, Χούμπσμαν, Ντάγκλας Κόστα, Αντριάνο (89΄ Φερέιρα).
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ (Ντέιβιντ Μόιες): Ντε Χέα, Ράφαελ, Εβρά, Σμόλινγκ, Βίντιτς, Βαλένσια, Κάρικ, Φελαϊνί (66΄ Γκιγκς), Κλέβερλι, Γουέλμπεκ (90΄+1 Τζόουνς), Φαν Πέρσι.

Βαθμολογία
Αγ. Τερμ. Β.

Μάντσεστερ Γ. 2 5-3 4
Σαχτάρ Ντόνετσκ 2 3-1 4
Λεβερκούζεν 2 4-5 3
Σοσιεδάδ 2 1-4 0

2ος Όμιλος


Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) - Κοπεγχάγη (Δανία) 4-0

Χωρίς μεγάλη δυσκολία, η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε με 4-0 της Κοπεγχάγης στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου και πλέον είναι σχεδόν αδύνατο να μείνει εκτός συνέχειας αφού προηγείται ήδη με 4 βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Γιουβέντους. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο άνοιξε το σκορ στο 21' και διπλασίασε τα τέρματα της Βασίλισσας στο 65', δίνοντας στη συνέχεια την σκυτάλη στον Ντι Μαρία που έγραψε το τελικό σκορ με δύο τέρματα στο 71' και στο 91'.

Διαιτητής: Ματέι Γιουγκ (Σλοβενία)
Κίτρινες: Μόντριτς - Μπράατεν, Ντιλέινι

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κάρλο Αντσελότι): Κασίγιας, Πέπε, Καρβαχάλ, Βαρέιν, Μαρσέλο, Κεντίρα (74΄ Μοράτα), Ιλαραμέντι, Ντι Μαρία, Μόντριτς (67΄ Ίσκο), Ρονάλντο, Μπενζεμά (81΄ Ροντρίγκες).
ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ (Στάλε Σολμπάκεν): Βίλαντ, Γιάκομπσεν, Μπένγκτσον, Μέλμπεργκ, Ρ. Σίγκουρτσον, Γκίσλασον, Κλαουντεμίρ, Ντιλέινι, Τουτούθ (69΄ Μπολάνιος), Γιόργκενσεν (72΄ Κρίστενσεν), Μπράατεν (66΄ Αντι).


Γιουβέντους (Ιταλία) - Γαλατασαράι (Τουρκία) 2-2

Απίστευτα πράγματα στο Τορίνο με τη Γιουβέντους να φτάνει στην ανατροπή και στο επόμενο λεπτό να δέχεται την ισοφάριση από την Γαλατάσαραϊ. Οι Τούρκοι άνοιξαν το σκορ με τον Ντρογκμπά στο 36' μετά από τραγικό λάθος του Μπονούτσι, αλλά η Γιουβέντους ισοφάρισε με πέναλτι του Βιντάλ στο 78' και πήρε το προβάδισμα με τον Κουαλιαρέλα στο 87'. Όμως, στο αμέσως επόμενο λεπτό οι Τούρκοι έφτασαν στην ισοφάριση με τον Μπουλούτ.

Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)
Κίτρινες: Μουσλέρα, Ζαν

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Αντόνιο Κόντε): Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι (68΄ Γιορέντε), Κιελίνι, Λιχτστάινερ (46΄ Ισλά), Πογκμπά, Πίρλο, Βιντάλ, Ασαμόα, Τέβες, Βούτσινιτς (26΄ Κουαλιαρέλα).
ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Μουσλέρα, Εμπουε, Καγιά (25΄ Ζαν), Τσετζού, Ριέρα (60΄ Αμραμπάτ), Φελίπε Μέλο, Σελτσούκ Ινάν, Χακάν Μπαλτά, Σνάιντερ (75΄ Μπουλούτ), Μπρούμα, Ντρογκμπά.

Βαθμολογία
Αγ. Τερμ. Β.

Ρεάλ Μαδρίτης 2 10-1 6
Γιουβέντους 2 3-3 2
Κοπεγχάγη 2 1-5 1
Γαλατασαράι 2 3-8 1


4ος Όμιλος


Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 1-3

Περίπατο έκανε η Μπάγερν Μονάχου στο «Σίτι οφ Μάντσεστερ», φτάνοντας αρχικά στο 0-3, με τους γηπεδούχους να σημειώνουν το γκολ της τιμής στο 79' με τον Νεγκρέδο. Το σκορ για τους Βαυαρούς άνοιξε στο 7' ο Ριμπερί, ο Μίλερ στο 56' διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, ενώ στο 59' ο Ρόμπεν ολοκλήρωσε τον θρίαμβο των Πρωταθλητών Ευρώπης

Διαιτητής: Μπιόρν Κάιπερς (Ολλανδία)
Κίτρινες: Νασρί, Αγουέρο, Μίλνερ - Κρόος
Κόκκινη: Μπόατενγκ (86΄)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Χαρτ, Ρίτσαρντς, Κομπανί, Νάστασιτς, Κλισί, Τουρέ, Χεσούς Νάβας, Φερναντίνιο, Τζέκο (57΄ Νεγκρέδο), Νασρί (70΄ Μίλνερ), Αγουέρο (70΄ Νταβίντ Σίλβα).
ΜΠΑΓΕΡΝ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Ντάντε, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Λαμ, Ρόμπεν (78΄ Σακίρι), Κρόος, Σβαϊνστάιγκερ (76΄ Κίρχοφ), Ριμπερί (82΄ Γκέτσε), Μίλερ

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Βικτόρια Πλζέν 3-2

Την πρώτη της νίκη στον 4ο όμιλο του Champions League πέτυχε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, επικρατώντας 3-2 της Βικτόρια Πλζεν σε ματς που έγινε στην Αγία Πετρούπολη. Οι Τσεχοί προηγήθηκαν με τον Ράιτοραλ στο 4', αλλά οι γηπεδούχοι είχαν ήδη ανατρέψει το σκηνικό στο ημίχρονο με γκολ των Τόσιτς (19'), Χόντα (29'). Στο 49' ο Μούσα είχε δοκάρι για την ΤΣΣΚΑ η οποία σφράγισε τη νίκη με αυτογκόλ του Ρέζνικ και απίστευτη "γκάφα" του τερματοφύλακα Κόζατσικ στο 78'. Λάθος έκανε και ο τερματοφύλακας της ΤΣΣΚΑ, Ιγκορ Ακινφέεφ, χάρη στο οποίο η Πλζεν μείωσε 3-2 στις καθυστερήσεις (90' +2') με τον Μπάκος.

Διαιτητής: Μπας Νάιχουϊς (Ολλανδία)
Κίτρινες: Τετσλ, Χόραβα

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Λεοντίντ Σλούτσκι): Ακινφέεβ, Ιγκνάσεβιτς, Ναμπάμπκιν, Αλ. Μπερεζούτσκι, Σενίκοβ, Τόσιτς, Ελμ (73΄ Μιλάνοφ), Χόντα, Βέρνμπλομ, Στ. Τσούμπερ (64΄ Μαρκ Γκονζάλες), Μούσα (89΄ Βιτίνιο)
ΠΛΖΕΝ (Πάβελ Βρμπα): Κόζατσικ, Ράιτοραλ, Χούμπνικ, Προχάτσκα, Ρέζνικ (84΄ Πόσπισιλ), Χόρβατ, Πετρζέλα, Κόβαρικ (70΄ Τετσλ), Κολάρ, Χόραβα (76΄ Ντούρις), Μπάκος

Βαθμολογία
Αγ. Τερμ. Β.

Μπάγερν 2 6-1 6
Μάντσεστερ Σ. 2 4-3 3
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2 3-5 3
Βικτόρια Πλζεν 2 2-6 0




Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου