Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Το χτύπημα του «πιστολέρο» τριπλό, ο Threeλος πήρε «διπλό»


Ο Ολυμπιακός ήθελε μόνο τη νίκη και την πήρε. Οι Ερυθρόλευκοι με χατ τρικ του εκπληκτικού Κώστα Μήτρογλου πήραν σημαντική νίκη στο Βέλγιο επί της Άντερλεχτ με 3-0 και πλέον κοιτάζουν με άλλο μάτι την υπόθεση πρόκριση στον 3ο όμιλο του Champions League.


Οι Πειραιώτες άνοιξαν το σκορ στο 17' μετά από ασίστ του Σαβιόλα, ο επίσης εκπληκτικός Ρομπέρτο απέκρουσε πέναλτι στο 25' διατηρώντας το 0-1 και ο... Μητρογκόλ συνέχισε το προσωπικό του σόου στο 56' και στο 72', οδηγώντας τον Ολυμπιακό στην πέμπτη εκτός έδρας νίκη του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Η Αντερλεχτ ήταν καταιγιστική στο πρώτο ημίχρονο χάνοντας αρκετές καλές ευκαιρίες αρχικά με τον Πρατ στο 11΄ που πλάσαρε άουτ και στην συνέχεια στο 15΄ όταν η μπάλα κατέληξε στον Νάουτινγκ μετά από έξοδο του Ρομπέρτο, αλλά ο παίκτης της βελγικής ομάδας έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 17΄ όμως ο Ολυμπιακός στην μοναδική του ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε να σκοράρει όταν ο Σαβιόλα κέρδισε την μπάλα εκτός περιοχής και στην συνέχεια έδωσε την ασίστ στον Μήτρογλου που δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει.

Οι γηπεδούχοι όμως δεν πτοήθηκαν ,παρά το τέρμα που δέχτηκαν, και συνέχισαν να πιέζουν καταφέρνοντας να κερδίσουν πέναλτι στο 25΄ όταν ο Σάμαρης, σε ένα κόρνερ τράβηξε την φανέλα του Κλιέσταν και ο διαιτητής της αναμέτρησης υπέδειξε το σημείο του πέναλτι.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μίτροβιτς, αλλά ο Ρομπέρτο έπεσε στην σωστή γωνία και με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα. Ο αγώνας συνέχισε μέχρι το τέλος του ημίχρονου να είναι ένας επιθετικός μονόλογος για τους γηπεδούχους χωρίς όμως να καταφέρουν να σκοράρουν.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο με την Αντέρλεχτ να χάνει στο 48΄ άλλη μία τεράστια ευκαιρία όταν μετά από κακή συνεννόηση του Ολαιτάν με τον Βάις ο Ζιλέ βρέθηκε μόνος του απέναντι στο Ρομπέρτο, αλλά η πάσα που επιχείρησε δεν πέρασε.

Στο 53΄ ο Ρομπέρτο έκανε άλλη μία εκπληκτική απόκρουση στο κοντινό τετ α τετ του Μίτροβιτς. Και στο 56΄ ο Μήτρογλου, μετά από μακρινή κεφάλια γέμισμα του Εντιγκά, βρέθηκε μόνος απέναντι στον Καμίνσκι και με δυνατό σουτ έκανε το 2-0.

Η Άντερλεχτ ήταν φανερά σοκαρισμένη από την εξέλιξη του αγώνα, αλλά συνέχισε να πιέζει για ένα γκολ. Ωστόσο, στο 72΄ ο Μήτρογλου «σφράγισε» την νίκη για τους «ερυθρόλευκους» πετυχαίνοντας με ένα πανέμορφο πλασέ το τρίτο τέρμα της ομάδας του.

Διαιτητής: Τομ Χάραλντ Χάγκεν (Νορβηγία)
Κίτρινες: Ν΄ Σακαλά , Μπρούνο – Μανωλάς, Σάμαρης, Μανιάτης

Αντερλχετ (Γιον Φαν ντεν Μπρομ): Καμίνσκι, Ν΄Σακαλά, Νάουτινγκ, Κουγιατέ, Πρετ (74΄ Ατσεαμπόνγκ), Κλιέσταν, Ζιλέ, Τιέλεμανς, Σουάρες, Μπρούνο, Μίτροβιτς.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μανιάτης, Μπονγκ, Μανωλάς, Σιόβας, Εντιγκά, Σάμαρης, Ολαϊτάν (57΄ Φουστέρ), Βάις, Σαβιόλα (66΄ Ντομίνγκες, 77΄ Χολέμπας), Μήτρογλου.

Βαθμολογία
Αγ. Τερμ. Β.

Παρί Σ.Ζ 2 7-1 6
Ολυμπιακός 2 4-4 3
Μπενφίκα 2 2-3 3
Άντερλεχτ 2 0-5 0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου