Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Το νέο γήπεδο της ΑΕΚ

 «Επιστρέφουμε σπίτι μας», είπε ο Μελισσανίδης για την «Αγιά Σοφιά»


Σε μία εκδήλωση που ξύπνησε μνήμες και ταυτόχρονα έδωσε όραμα για ένα λαμπρό μέλλον, η ΑΕΚ παρουσίασε τα σχέδια του νέου γηπέδου της «Αγιά Σοφιά» στο ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Φιλαδέλφειας, ενώ ο Δημήτρης Μελισσανίδης γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο της ΑΕΚ που έδωσε το «παρών». Είναι χαρακτηριστικό, ότι «κυβέρνηση» και «αντιπολίτευση» του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας είπαν το «ναι» στην ανέγερση του νέου γηπέδου στον ιστορικό χώρο όπου υπήρχε το προηγούμενο και άναψαν το πράσινο φως για την υλοποίηση του έργου.

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να σας ενημερώσουμε τι έχουμε κάνει για το γήπεδο της ΑΕΚ και για να σας ζητήσουμε να είστε δίπλα μας στην προσπάθεια να επιστρέψει η ΑΕΚ στο σπίτι της, εκεί που το έχτισαν οι προγονοί της, πριν χτίσουν τα δικά τους σπίτια. ΑΕΚ και Νέα Φιλαδέλφεια πρέπει να είναι ένα. Θέλουμε σεβόμενοι το περιβάλλον και την περιοχή. Στα σχέδιά μας είναι η κατασκευή ενός μόνο ποδοσφαιρικού γηπέδου, όπως αυτό που υπήρχε στον χώρο από το 1930. Το γήπεδο που θα δείτε έχει σχεδιαστεί με βυζαντινή αρχιτεκτονική. Από εσάς θέλω ένα πράγμα. Να μάθω αν είστε μαζί μας όλοι σας. Αν όλες οι παρατάξεις όχι απλά ανέχονται την ΑΕΚ αλλά επιθυμούν την επιστροφή της. Είμαι απόλυτα ειλικρινής απέναντι σας και θέλω την ειλικρινή απάντησή σας, χωρίς σκοπιμότητες. Περιμένω τις ξεκάθαρες θέσεις σας», είπε στην αρχική του τοποθέτηση ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Η δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας, Έφη Αποστολάκη δήλωσε: «Η ΑΕΚ και η Νέα Φιλαδέλφεια δεν μπορούν να είναι χώρια. Πιστεύω ότι με την πρόταση αυτή ήρθε η στιγμή να επιστρέψει η ΑΕΚ στο σπίτι της. Μας παρουσιάστηκε ένα σχέδιο που δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην προχωρήσει. Δεν θέλω να σας κρατάω σε αγωνία. Ας ξεκινήσει η παρουσίαση...».

Αρχικά έγινε γνωστό πως η χωρητικότητα θα είναι μεταξύ 32.500 και 34.000 θέσεων, κάτι που θα ξεκαθαρίσει οριστικά με την ολοκλήρωση και των τελευταίων μελετών μέσα στο επόμενο διάστημα, ενώ το έργο θα έχει τεράστια οφέλη, μεταξύ αυτών σημαντικά έσοδα από τα δημοτικά τέλη και 1.500 με 2.000 θέσεις εργασίας.

Η μακέτα του γηπέδου είναι εντυπωσιακή, ενώ όπως τόνισε ο Μελισσανίδης, εφόσον τα έργα αρχίσουν περί τις αρχές Ιανουαρίου, θα ολοκληρωθούν τον Δεκέμβριο του 2015.













Newsroom ΔΟΛ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου