Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Διακοπή στο ντέρμπι και «τέλος» για ΠΑΟ!


Το ντέρμπι τίτλου της 25ης αγωνιστικής ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ δεν τελείωσε ποτέ. Διεκόπη οριστικά στο 82ο λεπτό (με το σκορ 1-0 υπέρ των «ερυθρόλευκων») όταν για τέταρτη - συνολικά - φορά (πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα) ξέσπασαν επεισόδια.

Με βάση τον ΚΑΠ, ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει με αφαίρεση 3 βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα και 2 από το επόμενο (και φυσικά με μηδενισμό στο ντέρμπι), ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες κυρώσεις ανάλογα με τις κλήσεις που αναμένεται να υπάρξουν από τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς, με βάση και τις εκθέσεις των αρμοδίων.

Οι «πράσινοι» είναι υπότροποι από τα επεισόδια με το Λεβαδειακό, που οδήγησαν στη διεξαγωγή του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ κεκλεισμένων των θυρών.

Τι έγινε στο 82'; Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού άρχισαν να πετούν φωτοβολίδες και βροχή από μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις. Βλέποντας αυτή την εξέλιξη, ο Τάσος Κάκος διέκοψε το παιχνίδι, κάλεσε βοηθούς και παίκτες κοντά του και όλοι μαζί οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια, την ώρα που ο Καραγκούνης ζητούσε - μάταια - από τον κόσμο να σταματήσει τα επεισόδια.


Απίστευτες σκηνές

Αυτό δεν έγινε, αντίθετα η ένταση των επεισοδίων μεγάλωσε. Οι οπαδοί πετούσαν... τα πάντα (κροτίδες, φωτοβολίδες, καθίσματα και μολότοφ), οι αστυνομικοί απαντούσαν με δακρυγόνα, οι υπάλληλοι της εταιρίας σεκιούριτι είχαν, πλέον, οπισθοχωρήσει και οι φωτιές άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους σε... δεκάδες σημεία των εξεδρών (κυρίως των οργανωμένων), την ώρα που οι συμπλοκές μεταφέρθηκαν και έξω από το γήπεδο, στον περιβάλλοντα χώρο.

Οσο περνούσαν τα λεπτά, η κατάσταση ηρεμούσε μέσα στο γήπεδο, ο περισσότερος κόσμος είχε αποχωρήσει (εξαίρεση οι οργανωμένοι), κάποιοι είχαν μπει στον αγωνιστικό χώρο και... έπαιζαν μπάλα, έχοντας πάρει τα σημαιάκια του κόρνερ, ενώ άλλοι εμπόδιζαν τα (τουλάχιστον) 3 πυροσβετικά οχήματα που μπήκαν στα κουλουάρ του στίβου για να σβήσουν τις εστίες φωτιάς (3-4 εκ των οποίων ήταν αρκετά μεγάλες).

Μετά από 23 λεπτά διακοπής ο Τάσος Κάκος βγήκε από τη φυσούνα, είδε την κατάσταση και επέστρεψε αμέσως στα αποδυτήρια παίρνοντας την απόφαση οριστικής διακοπής του αγώνα!


Το... ημίχρονο της ντροπής!

Σοβαρά επεισόδια έλαβαν χώρα στο ημίχρονο του ντέρμπι και μάλιστα (αρχικά) στη θύρα των επισήμων.
Εκεί είχαν μεταβεί ορισμένοι οργανωμένοι οπαδοί των «πράσινων» και συγκεκριμένα κάτω-κάτω στα καθίσματα που βρίσκονται κοντά στον αγωνιστικό χώρο, λίγα μέτρα από τη φυσούνα.

Συνολικός απολογισμός 57 προσαγωγές, 6 συλλήψεις και 4 τραυματίες αστυνομικοί, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για σοβαρό τραυματισμό, ενώ επεισόδια είχαν σημειωθεί σε άλλες δύο χρονικές στιγμές, πριν τη σέντρα!.

Στο ημίχρονο λοιπόν υπήρξε ένταση (σ.σ. είχε υπάρξει και λίγο πριν τη σέντρα) όταν κατά την αποχώρηση των δύο ομάδων για τα αποδυτήρια, οι οπαδοί άρχισαν να πετούν φωτοβολίδες και αντικείμενα προς τους παίκτες του Ολυμπιακού.


Ξύλο και έξω από τα επίσημα

Οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν και άρχισε να πέφτει πολύ ξύλο ανάμεσα στους οπαδούς του Παναθηναϊκού και την αστυνομία. Οι μάχες ήταν σώμα με σώμα και για αρκετή ώρα, ενώ οι συμπλοκές μεταφέρθηκαν και εκτός του γηπέδου, καθώς οπαδοί των «πράσινων» ήρθαν από... παντού, τόσο μέσα από τις διπλανές εξέδρες (σπάζοντας τα διαχωριστικά κιγκλιδώματα) όσο και από έξω.

Δακρυγόνα, φωτοβολίδες, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και συμπλοκές χωρίς σταματημό για όλη τη διάρκεια του ημιχρόνου, με το επεισοδιακό σκηνικό να μεταφέρεται προς τη θύρα 31, με τους οπαδούς να έχουν πάρει μάνικες και πυροσβεστήρες, να πετούν νερό στους αστυνομικούς και να τους ωθούν εκτός της θύρας.

Ετσι, το «ξύλο» συνεχίστηκε κυρίως εκτός γηπέδου, με την ατμόσφαιρα όμως να είναι αποπνικτική από τα δακρυγόνα και αρκετούς οπαδούς να έχουν τη δυνατότητα να... περιφέρονται στα κουλουάρ του στίβου.


Διακοπή 45 λεπτών

Αποτέλεσμα ο Τάσος Κάκος να αποφασίσει να καθυστερήσει η έναρξη του δεύτερου 45λεπτου, μη αφήνοντας τους παίκτες των δύο ομάδων να βγουν στον αγωνιστικό χώρο. Στο ίδιο διάστημα υπήρχαν εκκλήσεις από τα μεγάφωνα προκειμένου να σταματήσουν τα επεισόδια, καθώς σε περίπτωση που δεν ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο ο αγώνας θα κατακυρώνονταν υπέρ του Ολυμπιακού (σ.σ. με διακοπή εις βάρος του Παναθηναϊκού).

Κάποια στιγμή ο Τάσος Κάκος βγήκε στον αγωνιστικό χώρο, είδε την κατάσταση, συνομίλησε με τον διευθυντή αγώνων του Παναθηναϊκού, Γιάννη Ζαβραδινό, τους υπεύθυνους ασφαλείας, παρουσία και του υπεύθυνου ασφαλείας του Ολυμπιακού Γιάννη Τσιρώνη και στη συνέχεια επέστρεψε στα αποδυτήρια.


Εγγυήσεις ζήτησε ο Ολυμπιακός

Μετά από περίπου 40 λεπτά καθυστέρησης, ο Τάσος Κάκος ξαναβγήκε από τα αποδυτήρια και είχε συζητήσεις με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γόντικα, τον Γιάννη Ζαβραδινό, τον Γιάννη Τσιρώνη (σ.σ. εκεί ήταν και ο Κούλης Δουρέκας) και στη συνέχεια κάλεσε τους επικεφαλείς της αστυνομίας και συζήτησε για λίγο μαζί τους. Οι «ερυθρόλευκοι» ζήτησαν από την αστυνομία να εγγυηθεί ότι θα είναι ασφαλείς οι παίκτες του Ολυμπιακού σε περίπτωση που πετύχουν κάποιο γκολ.

Στη συνέχεια ο Κερκυραίος διαιτητής αποχώρησε και πάλι για τα αποδυτήρια για να κάνει την τελική σύσκεψη για το αν θα αρχίσει το δεύτερο ημίχρονο. Τελικά με καθυστέρηση περίπου 50 λεπτών το δεύτερο ημίχρονο άρχισε, με τον Τάσο Κάκο να μαζεύει τους παίκτες των δύο ομάδων και να τους μιλάει στο κέντρο του γηπέδου, πριν τη σέντρα!

Αξίζει να σημιεωθεί πως το συνδρομητικό κανάλι μετέφερε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση τα όσα θλιβερά γίνονταν στο ΟΑΚΑ...


Ξύλο και πριν την έναρξη

Προηγουμένως, μία ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα είχε πέσει ξύλο και έξω από τις θύρες των οργανωμένων με ΜΑΤ και οπαδούς να επιδίδονται σε ανταρτοπόλεμο, ενώ τα επεισόδια από τον περιβάλλοντα χώρο έφτασαν μέσα στο πέταλο των οργανωμένων!

Τα ΜΑΤ δεν δίστασαν μάλιστα να κάνουν χρήση χημικών και δακρυγόνων εντός του γηπέδου, ενώ υπήρξαν μάχες σώμα με σώμα στα σκαλιά της θύρας. Μάλιστα οι οπαδοί πήραν και λάφυρο μια ασπίδα…

Τα επεισόδια είχαν ξεκινήσει δυο ώρες πριν το ματς στο πάρκινγκ του κλειστού του μπάσκετ, η κατάσταση ηρέμησε προς στιγμήν, όμως μετά έγινε πάλι ένα ξαφνικό και η ρίψη κροτίδων, δακρυγόνων και κρότου λάμψης συνεχίστηκαν για ώρα.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, καθώς υπάρχουν στο γήπεδο 1.200 αστυνομικοί και τρεις εισαγγελείς.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου