Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Bayern... Über Alles


To δόγμα πολλών προπονητών (της πλειοψηφίας καλύτερα), είναι το να διατηρηθεί όσο το δυνατόν γίνεται ανέπαφη η έδρα. Να μην χαθεί βαθμός και αν γίνεται να κερδίσουν όλους τους αγώνες εκεί.

Άλλωστε έτσι μία ομάδα φτιάχνει χαρακτήρα και σταδιακά παίρνει πιο εύκολα τα παιχνίδια στο γήπεδο της (και όχι μόνο), από τη στιγμή που και ψυχολογικά θα περάσει στους παίκτες η νοοτροπία του «εδώ δεν περνάς».


Ακόμα –όταν μιλάμε για μεγάλα ονόματα του ποδοσφαίρου- δεν επιτρέπεις στην αντίπαλη ομάδα, και ειδικά την μικρότερη, να «καλλιεργήσει» το συναίσθημα του ότι μπορεί να σε κερδίσει στην έδρα σου, ότι στο «σπίτι» σου είσαι τρωτός!

Αυτό το πράγμα, έναν ακόμα άγραφο κανόνα του ποδοσφαίρου, το έχει πετύχει η Μπάγερν Μονάχου φέτος. Οι Βαυαροί μπορεί να μην εντυπωσιάζουν, μπορεί να μην είναι στην πρώτη θέση της Bundesliga, αλλά συνεχίζουν να είναι στο κόλπο της κατάκτησης του τίτλου του πρωταθλητή και παραμένουν στον σωστό δρόμο για να βρεθούν στο «Αλιάνζ Αρίνα» στις 19 Μαΐου, για τον τελικό του Champions League που θα διεξαχθεί στην έδρα τους. Και κάτι ακόμα καλύτερο; Στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν δείχνουν να… παίρνουν τα πάνω τους και να φορμάρονται εν όψει της συνέχειας.


Το «κάστρο» μας!

Ο Γιούπ Χάινκες έχει δημιουργήσει ομάδα που όπως αναφέρθηκε δεν παίζει κάποιο εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, επιπέδου Ρεάλ Μαδρίτης ή Μπαρτσελόνα, αλλά φροντίζει να παίρνει τα αποτελέσματα με το γνωστό γερμανικό κυνισμό.

Ωστόσο φροντίζει όποια ομάδα φιλοξενείται στο υπερσύγχρονο «Αλιάνζ Αρίνα» να υποφέρει και συνήθως να φεύγει… γδαρμένη.

Τελευταίο της θύμα η Βασιλεία που δεν μπόρεσε ούτε και εκείνη να σώσει την υστεροφημία της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και η παρέα των Άριεν Ρόμπεν και Φρανκ Ριμπερί την φιλοδώρησε με μία 7 αρα!

Όμως και στο πρωτάθλημα έχει μία από τα ίδια, αφού και η Χόφεναχαϊμ για την 25η αγωνιστική της Bundesliga, έχασε με 7-1, όπως 7αρα είχε «φάει» και η Φράιμπουργκ για το πρωτάθλημα, όπως 5 γκολ είχε δεχθεί και το Αμβούργο.

Με λίγα λόγια από την έδρα της Μπάγερν Μονάχου, φέτος δεν περνάει κανείς ή για την ακρίβεια σχεδόν κανείς, αφού μόνο οι Μπορούσια Ντούρτμουντ και η Γκλάντμπαχ την έχουν κερδίσει με το ίδιο σκορ μάλιστα (0-1).

Ωστόσο οι Βαυαροί μετρούν ένα φοβερό και αξιοθαύμαστο goal average στην έδρα τους. Και αυτό γιατί σε 14 αγώνες για το πρωτάθλημα έχουν σκοράρει 43 γκολ και έχουν δεχτεί μόλις 4, ενώ στο Champions League, έχουν βρει δίχτυα άλλες 15 φορές, ενώ οι αντίπαλες ομάδες την έχουν «πληγώσει» μόλις 3 φορές!

Η Μπάγερν Μονάχου λοιπόν ότι πρόβλημα και να έχει φροντίζει να το… λύνει μέσα στην έδρα της. Όποιον αντίπαλο και να πρέπει να προσπελάσει, προκειμένου το όνειρο της διοίκησης, των παικτών και των οπαδών για συμμετοχή στην έδρα της στον τελικό του Champions League να γίνει πραγματικότητα, τον φέρνει στην έδρα της. Εκεί που δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Εκεί που οι φίλαθλοι της θα δημιουργήσουν μία φοβερά ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα και οι παίκτες της θα βγάλουν τον καλύτερο τους εαυτό στο γήπεδο.




Οι πιο μεγάλες νίκες της Μπάγερν Μονάχου στο «Αλιάνζ Αρίνα»:


ΔιοργάνωσηΟμάδαΣκορΗμερομηνία
BundesligaΑμβούργο5-020/08/2011
BundesligaΦράιμπουργκ7-010/09/2011
BundesligaΧέρτα Βερολίνου4-015/10/2011
BundesligaΝυρεμβέργη4-029/10/2011
BundesligaΒέρντερ Βρέμης4-103/12/2011
BundesligaΧόφενχαϊμ7-113/03/2011
Champions LeagueΒασιλεία7-013/03/2011



Μπάγερν Μονάχου – Αμβούργο 5-0




Μπάγερν Μονάχου – Φράιμπουργκ 7-0




Μπάγερν Μονάχου – Χέρτα Βερολίνου 4-0




Μπάγερν ΜονάχουΝυρεμβέργη 4-0




Μπάγερν Μονάχου – Χόφενχαϊμ 7-1






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου