Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Όταν ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς


Σαν σήμερα (16/3), στις 16 Μαρτίου του 1994, ο ΠΑΟΚ κατακτούσε το Κύπελλο Κόρατς νικώντας με 91-100 στην Ιταλία την Στεφανέλ Τεργέστης (στην Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ είχε νικήσει με 75-66).


Ο προπονητής του τότε "Δικεφάλου", Σούλης Μαρκόπουλος, δήλωσε στο  Αθλητικό Μετρόπολις:
"Αυτές οι στιγμές δεν ξεχνιούνται και μένουν αναλλοίωτες. Ίσως είναι η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας μου ως προπονητής. Εκείνη την ημέρα βρέθηκε η ομάδα σε πάρα πολύ καλή μέρα. Υπήρχε μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες μας και μπορούσαμε με χίλιους διαφορετικούς τρόπους να πετύχουμε καλάθι και με το πιστεύω των παικτών καταφέραμε να φτάσουμε εκεί που φτάσαμε. Χωρίς το πιστεύω δεν γίνεται τίποτα. Βρεθήκαμε κάποια στιγμή προς το τέλος πίσω στο σκορ και καταφέραμε με δύο επιθέσεις να αλλάξουμε την εικόνα του παιχνιδιού".





Για το εκτιμά πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να ζήσει ανάλογες στιγμές: "Τέτοιες στιγμές μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα έχουμε. Όλα τα πράγματα κάνουν τον κύκλο τους".

Για το παιχνίδι με τον Αρη, είπε: "Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Δεν ήταν σαν τα παλιά τα ντέρμπι και έγινε κάτω από διαφορετικές συνθήκες".

Για τα φετινά προβλήματα: "Ας μην συζητήσουμε τώρα τα προβλήματα γιατί έχουν όλες οι ομάδες, άλλες περισσότερα και άλλες λιγότερα. Τα προβλήματα αυτά φαίνονται ακόμη περισσότερο όταν μια ομάδα είναι μεγάλη, όπως ο ΠΑΟΚ που έχει πολύ κόσμο, ενώ όταν μια ομάδα δεν έχει πολύ μεγάλο μέγεθος τα προβλήματα δεν αναδεικνύονται τόσο πολύ".

Για την φετινή σεζόν και τι μπορούν να περιμένουν οι φίλοι της ομάδας από τον "Δικέφαλο": "Δεν μπορούμε να περιμένουμε ιδιαίτερα πράγματα , καθώς η σεζόν σχεδόν έχει τελειώσει".
Σάβιτς: "Είχαμε τον παίκτη χρειαζόμασταν σε κάθε θέση"

Ο Ζόραν Σάβιτς δήλωσε στον Sport 103. "Ημασταν πολύ καλή ομάδα. Είχαμε τον παίκτη χρειαζόμασταν σε κάθε θέση και φτάσαμε τόσο μακριά", είπε αρχικά ο Σέρβος και πρόσθεσε:
"Κάθε παιχνίδι ήταν δύσκολο και τα δύο εκείνα με την Στεφανέλ. Είχαμε πίεση, στο δεύτερο ματς δεν ήταν σίγουρο εάν παιξω εγώ. Κάναμε ένα μεγάλο παιχνίδο, είχαμε πολύ ταλέντο και σίγουρα αξίζαμε να παίζουμε στη Ευρωλίγκα. Το πετύχαμε απέναντι στην Στεφανέλ που είχε τότε τον Μποντιρόγκα, τον Φούτσκα και τον Τζεντίλε.

Και εμείς είχαμε πολύ καλούς παίκτες όπως τον Μπέρι, τον Πρέλεβιτς που ήταν απίστευτος στο σκοράρισμα και πετύχαμε αυτό τον στόχο. Μάλιστα είχαμε φτάσει και στον πέμπτο τελικό στο πρωτάθλημα". Ακόμη μίλησε:


Για την υποδοχή στην Θεσσαλονίκη: "Ηταν απίστευτες στιγμές. Οι φίλοι του ΠΑΟΚ ανέβηκαν την σκάλα στο αεροπλάνο και πανηγύρισαν μαζί μας".



Για το αν θεωρεί πως εκλάπη το πρωτάθλημα στον πέμπτο τελικό με τον Ολυμπιακό: "Ηταν απίστευτα τα όσα έγιναν τότε. Ακόμη και τα πέντε δευτερόλεπτα που είχαν σφυριχτεί. Ηταν μια μεγάλη απώλεια για εμάς το ότι παίζαμε χωρίς του φιλάθλους μας".

Για το αυτή την στιγμή είναι προπονητής ο Σούλης Μαρκόπουλος: "Πρόκειται για έναν καλό προπονητή, δεν ήταν εύκολο να διαδεχτεί τον Ιβκοβιτς. Μας βοήθησε σημαντικά, είναι ένα μεγάλο μπασκετικό μυαλό".

Για το ότι πρόεδρος είναι ο Μπάνε Πρέλεβιτς. "Παίξαμε μαζί δύο χρόνια στον ΠΑΟΚ και έναν στην Ιταλία. Ξέρει πολύ καλά στο μπάσκετ και δεν βρίσκεται στην καλύτερη θέση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στον ΠΑΟΚ. Ηταν από τους καλύτερους σουτέρ που έχω δει στην ζωή μου. Του εύχομαι τα καλύτερα, αν και ξέρω πως η κατάσταση όχι μόνο στον ΠΑΟΚ, αλλά και στην Ελλάδα είναι δύσκολη".

Για το αν του ζητήσει ο Πρέλεβιτς την βοήθειά του: "Ο ΠΑΟΚ είναι πάντα στην καρδιά μου. Μου αρέσει να θυμάμαι την διετία και αν μου ζητήσει να τον βοηθήσω γιατί όχι. Ο ΠΑΟΚ είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στη Ευρώπη. Οσον αφορά την τιμή που μου κάναμε όταν είχα έρθει στην Θεσσαλονίκη, ήταν πολύ σημαντικό για μένα και ο ΠΑΟΚ φάνηκε πως δεν με ξέχασε".




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου