Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Το ντέρμπι του γοήτρου και του Αναστόπουλου


Είναι η χρονιά που ο Στράτος Αποστολάκης παίρνει μεταγραφή από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό και το ντέρμπι του πρώτου γύρου στο (τότε) στάδιο Καραϊσκάκη γίνεται Παρασκευή για λόγους ασφαλείας. Είναι η χρονιά που ο Παναθηναϊκός κατακτά με σχετική ευκολία το πρωτάθλημα και ο Ολυμπιακός θεωρείται αδικημένος από τη διαιτησία. Εξ ου και το συγκεκριμένο εξώφυλλο του "Φωτός" απ' όπου δανειστήκαμε τη χαρακτηριστική φράση της περίληψης. Είναι η χρονιά που ο Νίκος Αναστόπουλος, ο σκόρερ εκείνου του ντέρμπι, φορά για προτελευταία σεζόν τη φανέλα του Ολυμπιακού προτού αποχωρήσει για τον Ιωνικό. Κάτι που ισχύει και για τον Τάσο Μητρόπουλο, ο οποίος το 1992 αποχωρεί από τους "ερυθρόλευκους" για λογαριασμό της ΑΕΚ.








Ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στο ντέρμπι με τη βαθμολογική διαφορά υπέρ του (σημαντική σημείωση: τότε το σύστημα βαθμολόγησης ήταν 2-1-0) και ο Ολυμπιακός παρατάσσεται με στόχο τη νίκη γοήτρου.

Στο μεγαλύτερο διάστημα του ντέρμπι των περίπου 50.000 θεατών, η ομάδα του Ολεγκ Μπλαχίν είναι καλύτερη και έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Κάτι που κατάφερε στο 51ο λεπτό με κοντινό πλασέ του Αναστόπουλου, μετά από παράλληλη σέντρα του Τσιαντάκη.

Η ομάδα του Βασίλη Δανιήλ προσπάθησε να αντιδράσει, είχε δύο δοκάρια, αλλά οι Πειραιώτες κράτησαν το υπέρ τους αποτέλεσμα και έφυγαν νικητές σε μια χρονιά που το πρωτάθλημα και το κύπελλο κατέληξαν στον "αιώνιο" αντίπαλο. Σας θυμίζει το προπέρσινο διπλό του Ολυμπιακού με τον Ντάρμπισαϊρ; Ε, κάπως έτσι.



"Ο Σαραβάκος πέφτει ωραία"
"Δόξα τω θεώ πήγα καλά και όλοι μαζί φτάσαμε εκεί που φτάσαμε", δήλωνε μετά το ντέρμπι ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Αλέκος Ράντος, ο οποίος πρωταγωνίστησε σε φάση με τον Σαραβάκο όπου ο Παναθηναϊκός ζήτησε πέναλτι: "Δεν είδα τίποτα. Δεν είδα ανατροπή", τόνιζε ο διαιτητής του ντέρμπι Χρήστος Κολοκυθάς, ενώ ο Δημήτρης Σαραβάκος απέφυγε να πει κάτι. "Θα δείτε στην τηλεόραση ότι δεν τον ακουμπάω. Ο Σαραβάκος ξέρουμε όλοι ότι πέφτει ωραία για πέναλτι και αυτό έκανε και τώρα", ήταν η τοποθέτηση του Ράντου.


"Σπάζουν εύκολα"
Οσον αφορά στα επεισόδια, το ντέρμπι κύλησε ήρεμα, αλλά δεν έλειψαν οι συνηθισμένες ζημιές, κυρίως με ρίψεις καθισμάτων "τα οποία σπάζουν εύκολα", όπως δήλωνε χαρακτηριστικά ο τότε ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ., Δημήτρης Μακρής


10/03/1991: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Βάντσικ, Κουρμπανάς, Καλιτζάκης, Μαυρίδης, Αποστολάκης, Χριστοδούλου, Γεωργακόπουλος, Μαραγκός (65' Σαμαράς), Καλαντζής, Βαζέχα, Σαραβάκος

Ολυμπιακός: Ράντος, Παχατουρίδης, Χριστοδούλου Γ. (70' Γκοτζιάς), Καραταϊδης, Κωφίδης (Νεντίδης 76'), Λιτόφτσενκο, Τσαλουχίδης, Τσιαντάκης, Αναστόπουλος, Σάβιτσεφ, Προτάσοφ


Εισιτήρια: 46285
Διαιτητής: Χρήστος Κολοκυθάς




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου