Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Από τη Σκεντέρμπεου στη μεγάλη Ρεάλ


Εχουν περάσει ακριβώς 8,5 μήνες από εκείνο το βράδυ Τετάρτης στις 13 Ιουλίου όταν ο ΑΠΟΕΛ κέρδιζε με 2-0 τη Σκεντέρμπεου στην Κορυτσά.

Ηταν το πρώτο του ματς μιας πορείας που έμελλε να συνεχίζεται τέλη Μαρτίου και να βρίσκει ως νέο εμπόδιο τη Ρεάλ Μαδρίτης. Υστερα από 14 παιχνίδια οι «γαλαζοκίτρινοι» βρίσκονται μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκριση (μέχρι την... επόμενη).

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Μαντούκα και παρότι δοκίμασε χθες στην προπόνηση σύστημα με τρία χαφ (Πίντο, Μοράις, Μαρσίνιο) λογικά θα παρατάξει το κλασικό 4-2-3-1, απλά ο Μαρσίνιο θα είναι λίγο πιο οπισθοχωρημένος απ' ό,τι συνήθως.

Από την άλλη πλευρά, ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν πήρε μαζί του στην Κύπρο τους τραυματίες Λασανά Ντιαρά, Καγεχόν, Ντι Μαρία και Καρβάλιο, με τη μεγάλη απουσία να είναι ο τιμωρημένος Τσάμπι Αλόνσο, το μυαλό στα χαφ. Τη θέση του θα πάρει ο Γκρανέρο, με τον Μουρίνιο να ξεκινάει μπροστά την καυτή τετράδα Εζίλ, Κακά, Ρονάλντο και Μπενζεμά. Ισως στη θέση ενός εξ αυτών να μπει ο Ιγκουαΐν, αλλά αυτό είναι απόφαση «Μου», όπως και το αν θα βάλει τον Κοεντράο αντί του Μαρσέλο (φέρεται να το σκέφτεται).



Ένα όνειρο τρελό, όνειρο...πρόκρισης

Υπάρχουν κάποιες στιγμές στη ζωή κάθε ανθρώπου που τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Χρειάζεται φυσικά να βάλεις (τις περισσότερες φορές) και εσύ το χεράκι σου. «I have a dream» είχε πει ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, «έχω ένα όνειρο» είπε χθες ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Σαφώς και δεν κάνουμε τέτοιες συγκρίσεις, απλά στον ΑΠΟΕΛ κοιμούνται και ξυπνάνε εδώ και μέρες όλοι με το ίδιο όνειρο, το οποίο άπαντες φανταζόμαστε, αλλά το είπε και δημόσια ο προπονητής της ομάδας. «Το όνειρό μου είναι να αποκλείσω τη Ρεάλ» είπε ο Γιοβάνοβιτς, ο πρωτομάστορας της απίθανης πορείας των «γαλαζοκίτρινων», που σαφώς και παραμένει ρεαλιστής: «Πρέπει να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι απέναντι στη Ρεάλ, αλλά ακόμη και έτσι δεν ξέρω αν θα είναι αρκετό. Είναι ένα ξεχωριστό ματς, εμείς πρέπει να δώσουμε το μάξιμουμ διότι αντιμετωπίζουμε μία από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Είναι μια ευκαιρία να δείξουμε ποια εικόνα μπορούμε να έχουμε εμείς απέναντι σε μια τέτοια ομάδα» σχολίασε ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ.

Οταν ο Γιοβάνοβιτς ρωτήθηκε για το αν έχει η Ρεάλ κάτι να μάθει από την ομάδα του ή γενικά από μια ομάδα με τόσο χαμηλό μπάτζετ, απάντησε αφοπλιστικά: «Μόνο εμείς μπορούμε να μάθουμε πολλά πράγματα από τη Ρεάλ, όχι αυτοί από εμάς». Οσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Γιοβάνοβιτς ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να αλλάξει η φιλοσοφία του ΑΠΟΕΛ, αλλά για το ποιο σύστημα θα ακολουθήσει δεν είπε κουβέντα: «Ξέρουμε τις δυνατότητες της Ρεάλ και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δείξουμε διάθεση και αυτοσυγκέντρωση και παίξουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο που μπορούμε».

Ο Γιοβάνοβιτς έκανε και μία έκκληση στους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ να σεβαστούν τον Κριστιάνο Ρονβάλντο, ο οποίος είχε περάσει βραδιά-εφιάλτη στο «ΓΣΠ» πριν από μερικούς μήνες στον αγώνα της εθνικής Κύπρου με την Πορτογαλία: «Ημουν στο ματς εκείνο και η συμπεριφορά του κόσμου ήταν ό,τι χειρότερο απέναντι σε έναν ποδοσφαιριστή παγκόσμιας κλάσης. Οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ δεν έχουν δείξει όμως τέτοια συμπεριφορά και θεωρώ πως το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να υποστηρίζουν την ομάδα τους».

Συγκρατημένα αισιόδοξοι είναι οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ. «Είναι τρομερό συναίσθημα να περιμένεις να παίξεις με τη Ρεάλ. Θα ξεκινήσουμε έντεκα εναντίον έντεκα και είμαι αισιόδοξος» είπε ο Αΐλτον. Ο Εστέμπαν Σολάρι είναι ένα από τα ξεχωριστά πρόσωπα της αναμέτρησης, αφού ο αδερφός του (Σαντιάγο) έπαιξε στη Ρεάλ: «Μίλησα με τον αδερφό μου, που παραμένει οπαδός της Ρεάλ, θέλει να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ αλλά τώρα ένα κομμάτι της καρδιάς του είναι με εμάς». Από την άλλη πλευρά, ο γκολκίπερ του ΑΠΟΕΛ Ούρκο Πάρντο έχει περάσει από τις μικρές ομάδες της Μπαρτσελόνα: «Ενα κομμάτι της καρδιάς μου είναι μπλαουγκράνα. Μακάρι να αποκλείσουμε τη Ρεάλ» σχολίασε.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου