Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Μείον τρεις, κεκλεισμένων και πρόστιμο!

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (22/3) βγήκε η «απόφαση-καταπέλτης» για τον Παναθηναϊκό για τα όσα έγιναν στο κυριακάτικο (18/3) ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.


Οι «πράσινοι» χάνουν το ματς με τον Ολυμπιακό στα χαρτιά με 3-0, τους αφαιρούνται 3 βαθμοί από το φετινό πρωτάθλημα και -2 από το επόμενο, θα παίξουν χωρίς θεατές σε τέσσερα ματς, ενώ υπάρχει και το βαρύ πρόστιμο των 252.500 ευρώ.


Η ποινή ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη... Οι «πράσινοι» προσπάθησαν στην απολογία τους να ανατρέψουν τα δεδομένα, όμως κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να καταστεί εφικτό και αυτό φάνηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Παράλληλα, στον ενιαίο Παναθηναϊκό είναι γεγονός πως υπήρχε φόβος επεισοδίων στον προημιτελικό που διεξαγόταν την Πέμπτη (22/3) στο ΟΑΚΑ με την Μακάμπι. Οι «πράσινοι» φοβόντουσαν μην ανακοινωθεί η ποινή κατά την ώρα διεξαγωγής του ματς με τουθς Ισραηλινούς και ξεσπάσουν σφοδρά επεισόδια στο παιχνίδι.

Οσο για το σκεπτικό της απόφασης, είναι ιδιαιτέρως μακροσκελές. Ανέρχεται στις 15 σελίδες και δίνει εξηγήσεις για το πώς και για ποιο λόγο τιμωρήθηκε τόσο αυστηρά το «τριφύλλι». Ιδού το link του σκεπτικού της απόφασης στην επίσημη ιστοσελίδα της Superleague. 

Στο σκεπτικό, η πειθαρχική επιτροπή της Superleague έχει δεχθεί την έκθεση της Αστυνομίας από τις 5.30μ.μ. για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι.

Από τις 5.30 έως τις 10.20 αναγράφονται αναλυτικότατα το τι έχει γίνει εντός και εκτός γηπέδου, με τα επεισόδια να χαρακτηρίζονται πρωτοφανή σε έκταση και αγριότητα και να υπογραμμίζεται πως για πρώτη φορά στο γήπεδο υπήρχε ρίψη βομβών-μολότοφ.



Αναλυτικά η απόφαση της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League:

«Α) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: "Βάσει των αναφερομένων στο από 18/3/2012 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ' αρθ. 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και της συνημμένης και συγκοινοποιούμενης υπ΄αριθμ. πρωτ. 9934/2012 πειθαρχικής δίωξης του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα, καλείσθε ενώπιον μας την Πέμπτη 22-3-2012 και ώρα 13:00 και συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεως στις είκοσι τέσσερις (24) ώρες κατ' άρθρο 9 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών, προς απολογία":

Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της:

«Η εγκαλουμένη ΠΑΕ ηττήθηκε με τέρματα 0-3, τιμωρεί αυτήν με αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και δύο (2) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα. Επίσης, επιβάλλει ποινή διεξαγωγής δύο (2) αγώνων χωρίς θεατές και συνολική χρηματική ποινή διακοσίων πενήντα δύο χιλιάδων πεντακοσίων (252.500,00) ευρώ».



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου