Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

«Στημένα» παιχνίδια και πληροφόρηση

Το Στοίχημα, λένε πολλοί, είναι η «σύγχρονη κατάρα» του ποδοσφαίρου. Από τότε που μπήκε στη ζωή μας, περί το 2000, ολοένα και αυξάνονται οι υποψίες για «ύποπτα παιχνίδια», «στημένους αγώνες», περίεργα πονταρίσματα, αφύσικες ανατροπές, απρόσμενα σκορ κτλ κτλ… Φυσικά όλα αυτά εκ των υστέρων βγαίνουν στην δημοσιότητα.


Παρακάτω ακολουθεί η δική μου ιστορία. Ελπίζω να σας φανεί ενδιαφέρουσα και άκρως διδακτική.


Το ημερολόγιο έγραφε 13 Μαΐου του 2011. Παρασκευή απόγευμα, στα γραφεία της εφημερίδας ΣΠΟΡ του Βορρά, ετοίμαζα πυρετωδώς το ένθετο του Footbet Planet, αφιερωμένο σχεδόν αποκλειστικά στο Στοίχημα. Καθώς έκανα μια βόλτα στο site του ΠΑΜΕ Στοίχημα για να δω εάν υπάρχουν αλλαγές στις αποδόσεις ή φραγμένοι αγώνες – μιας και οδεύαμε στο τέλος της αγωνιστικής σεζόν όπου όλοι γνωρίζουμε πως οι ενδιαφερόμενοι κερδίζουν τους αδιάφορους – το μάτι μου έπεσε σε μια δεκάδα (αν θυμάμαι καλά) αγώνων (από Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή) στους οποίους οι αποδόσεις είχαν αλλάξει. Όχι μόνο τα σημεία 1, Χ, 2 αλλά ακόμα και σε Ειδικά Στοιχήματα (Ημίχρονο/Τελικό, Ακριβές Σκορ…).


systima-deltio-pame-stoixima-OPAP
Ως Ελλην πονηρά σκεπτόμενος, αναλογίστηκα: για να τις έχουν αλλάξει από σήμερα τις αποδόσεις εκεί στον ΟΠΑΠ, κάτι παραπάνω θα γνωρίζουν. Βρε λες; Οι αγώνες ήταν οι εξής: Istres – Metz (πτώση σε Χ, 2), Sunderland – Wolves (πτώση σε Χ, 2), Blackpool – Bolton (πτώση σε 1, Χ), Lazio – Genoa (πτώση στο σκορ 4-2), Beira Mar – Nacional Madeira (πτώση σε Χ, 2), Chievo – Udinese (πτώση στο 2/2 Ημίχρονο/Τελικό), Austria Wien – Wacker Innsburg (πτώση στον 1) και LASK Linz – Sturm Graz (πτώση στο 2). Με δυο στάνταρ και τρεις (πληρωμένες) διπλές και ζητώντας τις 4αδες, το δελτίο κόστισε 19.80.


Από Παρασκευή ξεκίνησα να… κυκλώνω τα σημεία. Το 2 της Metz (2-3, απόδοση 2.05), το 2 των Wolves (1-3, απόδοση 2.40), τον 1 της Blackpool (4-3, απόδοση 2.00), το 4-2 της Lazio (απόδοση 30.00), το 2 της Madeira (0-2, απόδοση 2.10), το 2/2 της Udinese (0-2, απόδοση 1.70), τον 1 της Austria Wien (1-0, απόδοση 1.45) και το 2 της Sturm Graz (0-2, απόδοση 1.45). Απίστευτο; Οκτώ στα οκτώ, 100% επιτυχία με το δελτίο να πληρώνει 1.608,79 ευρώ! Και τι έγινε θα πει κανείς; Ο πρώτος είσαι ή ο τελευταίος;


Θέλω να σταθώ στον τρόπο που έφτασα σε αυτή την επιτυχία. Εχοντας δει τις αλλαγές αποδόσεων στο pamestoixima.gr – κάτι που πλέον είναι πολύ πιο δύσκολο αφού ο ΟΠΑΠ δεν… χρωματίζει τις αλλαγές στις αποδόσεις – κατέληξα στα οκτώ σημεία που με οδήγησαν στο ταμείο.


Αλλά θέλω να σταθώ και σε κάτι ακόμα. Τη Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012, ο Σκοπιανός Hristiyan Ilievski, που έχει συλληφθεί για συμμετοχή σε κύκλωμα στημένων αγώνων που ταλανίζει το ιταλικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια, αποκάλυψε πως ένας αγώνας της περυσινής Serie A, ήταν «φτιαγμένος». Ποιος; Μα… το Lazio – Genoa 4-2, το οποίο βρισκόταν στο κουπόνι μου. Μάλιστα, η απόδοση στο Ακριβές Σκορ είχε πέσει από το 65.00 στο 30.00, όταν το πόνταρα εγώ!


Πόσες πιθανότητες έχω για να επαναληφθεί κάτι αντίστοιχο; Νομίζω μηδαμινές. Ωστόσο, όποιος ψάχνει, βρίσκει ευκαιρίες για ποντάρισμα. Αρκεί να υπάρχει καλή πληροφόρηση. Όχι από κάποιο… πουλάκι αλλά από πιο «έγκυρη και αξιόπιστη» πηγή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου