Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Τα πανό και οι... διαιτητές της οργής!

Το πανό των οπαδών του Παναθηναϊκού στον αγώνα με τον Εργοτέλη ήταν μόνο η αρχή…

Η δυσαρέσκεια και ο θυμός που υπάρχει στην κοινωνία εκφράζεται πλέον και μέσω… κερκίδων, με τους οπαδούς να διαψεύδουν όσους θεωρούν ότι οι φίλαθλοι των ομάδων είναι ή πρέπει να είναι «απολιτίκ»…

Το τέλος μιας «καυτής» εβδομάδας, με διήμερο απεργιών, διαδηλώσεων, επεισοδίων, η οποία «μαύρισε» με τον θάνατο του 53χρονου οικοδόμου του ΠΑΜΕ, βρήκε τους πολίτες να μεταφέρουν και στα γήπεδα την οργή τους.

Αλλωστε, δεν είναι τυχαίο το ότι τόσο τα συνθήματα, όσο και τα όσα γράφονται στα πανό είναι ακριβώς αυτά που λέγονται… στο δρόμο, είναι συνθήματα διαδηλώσεων και πορείας, ή από αυτά που συνήθως συναντάς στους τοίχους των Εξαρχείων και του κέντρου της Αθήνας…

Οσο για την αντίδραση των διαιτητών, προχώρησαν σε… σπασμωδικές κινήσεις προκειμένου να αναγκάσουν τους οπαδούς να είναι… κόσμιοι απέναντι στο πολιτικό μας σύστημα.


Το SentraGoal συγκέντρωσε τις… πολιτικές αντιδράσεις των… αθλητικών εκδηλώσεων της βδομάδας που σήμερα τελειώνει και σας τις παρουσιάζει.




Ο Μήτσιος και οι... άλλες εποχές της Αστυνομίας

Πολιτικότατο μεν αλλά όχι υβριστικό… Το ««πολιτικοί λαμόγια, βουλή των βολεμένων θα σας πνίξει η οργή των εξεγερμένων» που αναρτήθηκε σε πανό από τους οργανωμένους της Θύρας 13 δεν άρεσε στον διαιτητή Μήτσιο (Ηπείρου) που διέκοψε την αναμέτρηση για 7 λεπτά, απαιτώντας να κατέβει.
Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού προσπάθησαν να πείσουν τους οπαδούς αλλά… δεν τα κατάφεραν και το πανό παρέμεινε αναρτημένο, με τον Μήτσιο να συνεχίζει τελικά τον αγώνα, προκαλώντας τουλάχιστον… εντύπωση!

Μάλιστα, τα όσα ακολούθησαν με το… πείσμα των ανδρών των ΜΑΤ να βρουν οπωσδήποτε το… αμαρτωλό πανί μόνο άλλες εποχές θυμίζουν… Από το ΟΑΚΑ φυσικά δεν έλειψαν και τα συνθήματα κατά του πρωθυπουργού και της Βουλής. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως υπήρχε άνωθεν εντολή να κατέβει και να… εξαφανιστεί το πανό!



«Δεν σε θέλει ο λαός...» στην Κρήτη
Ανάλογο το σκηνικό και στην Κρήτη… Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης ανάμεσα στον ΟΦΗ και την ΑΕΚ ανέβηκε πανό που έγραφε το… κλασικό πλέον «Δεν σε θέλει ο λαός, πάρ την τρόικα και μπρος».

Ο διαιτητής Στυλιάρας (Αιτωλ/νίας) ακολούθησε τις εντολές και ζήτησε να κατέβει, διακόπτοντας τον αγώνα για ένα με δύο λεπτά… Οι οπαδοί του ΟΦΗ αφού βροντοφώναξαν το γνωστό σύνθημα για την Βουλή, αποφάσισαν να μην το συνεχίσουν και κατέβασαν το πανό.



Το ΠΑΣΟΚ έγινε... ΜΠΑΤΣΟΚ στη Νέα Σμύρνη

Πανό με πολιτικό περιεχόμενο σηκώθηκε στη Νέα Σμύρνη και τον αγώνα του Πανιωνίου με τον Ολυμπιακό. «Κάτω η χούντα του ΜΠΑΤΣΟΚ» έγραφε, την ώρα που οι οπαδοί των Νεοσμυρνιωτών «στόλιζαν» με όχι ιδιαίτερα κομψό τρόπο την… οικογένεια του πρωθυπουργού.

Ο διαιτητής Σπάθας (Πειραιά) περιορίστηκε στο να ζητήσει να γίνει έκκληση από τα μεγάφωνα ώστε να σταματήσουν τα υβριστικά συνθήματα. Οσο για το πανό, παρέμεινε κρεμασμένο.





Τα βρήκαν στο Περιστέρι οι οπαδοί!

Πανό μπορεί να μην υπήρξε στην κερκίδα του Περιστερίου αλλά τόσο οι οπαδοί του Ατρόμητου όσο και αυτοί του ΠΑΣ Γιάννινα δεν ήταν… εκτός κλίματος.

Συγκεκριμένα, οι φίλαθλοι των δύο ομάδων βρέθηκαν να φωνάζουν το… ίδιο σύνθημα, όταν οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν εν χορώ να βρίζουν τον πρωθυπουργό και οι φιλοξενούμενοι αρχικά να χειροκροτούν κι έπειτα να τους… συντροφεύουν.



Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ άνοιξαν τον… χορό!

Τον… χορό των αντιδράσεων άνοιξαν, πάντως, οι… ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η αρχή έγινε στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Ντόρτμουντ, την Τετάρτη, εκεί όπου οι φίλαθλοι των «ερυθρόλευκων» ανέδειξαν το… αντιγερμανικό τους μένος, τόσο με συνθήματα όσο και με το εντυπωσιακό κορέο. Ο Ολλανδός ρέφερι πάντως δεν ασχολήθηκε.

Την Πέμπτη, την σκυτάλη πήραν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που… έλουζαν επί ώρες τον πρωθυπουργό με υβριστικά συνθήματα. Βέβαια, το ματς δεν διακόπηκε. Ο Φινλανδός διαιτητής ή δεν κατάλαβα τι φώναζαν ή απλά… αδιαφόρησε!



Το πανό της... ταλαιπωρίας στο «Κλ. Βικελίδης»

Τέλος, η ελληνική... περίπτωση όπου ο διαιτητής εφάρμοσε τον κανονισμό δίχως όμως να εξαντλήσει την αυστηρότητά του ήταν το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Στην Θύρα 2 του «Κλεάνθης Βικελίδης» υπήρχε από την αρχή αναρτημένο πανό δίχως πολιτικό περιεχόμενο αλλά υβριστικό και ιδιαίτερα προσβλητικό για τους αντιπάλους.

Ο Γιάχος (Χίος) προειδοποίησε αρχικά ότι θα διακόψει τον αγώνα εάν δεν κατέβει, τελικά το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με περίπου δέκα λεπτά καθυστέρηση, μέχρι τελικά να καταφέρουν δύο φίλαθλοι να μαζέψουν τα... τέσσερα κομμάτια του και να τα ρίξουν πίσω από τις διαφημιστικές πινακίδες. Ηταν και μεγάλο, βλέπετε...





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου