Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Τελεσίγραφο Μέρκελ "Πουλήστε τώρα τον ΟΠΑΠ!"

Τελεσίγραφο Μέρκελ στον Παπανδρέου,  "Πουλήστε τώρα τον ΟΠΑΠ!".

Φτάσαμε ακόμα και σε αυτό το σημείο εθνικού εξευτελισμού και ταπείνωσης: Να μας υποδεικνύει η Μέρκελ, μάλλον να διατάσσει τον Έλληνα πρωθυπουργό, πότε και πώς θα γίνει η αποκρατικοποίηση του αμαρτωλού ΟΠΑΠ, προκειμένου να αποτραπεί ένα ακόμα μεγάλο κυοφορούμενο σκάνδαλο!


Είναι δηλαδή αυτό που λένε, σε ελεύθερη έκφραση, το «μας πήρανε χαμπάρι και οι κουτόφραγκοι»! Κι όμως συνέβη κι αυτό. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας «Παρόν», στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν ο Γ. Παπανδρέου με τη γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ, εκεί που συζητούσαν για το ελληνικό χρέος και το πώς θα αντιμετωπιστεί και το κλίμα ήταν ήδη βαρύ, αίφνης η Μέρκελ απευθύνθηκε στον έλληνα πρωθυπουργό και με ύφος ιταμό του είπε:  «Ο ΟΠΑΠ θα πρέπει να πουληθεί τώρα, μέσα στον Οκτώβρη.Δεν ανέχομαι να τον κρατάτε ακόμα, παρά τις διαβεβαιώσεις σας για άμεση πώληση, επειδή τον έχετε άντρο διαφθοράς!» Εντελώς αιφνιδιασμένος ο Γ. Παπανδρέου παρακάλεσε τη Μέρκελ να του δώσει μια πίστωση χρόνου, δεσμευόμενος παράλληλα ότι κατά τα άλλα θα προχωρήσει η πώληση του ΟΠΑΠ:  «Δώστε μου τρεις μήνες και θα γίνει η πώληση», της είπε. Αλλά η Μέρκελ ήταν αμετάπειστη. Και  αυτό το κατέστησε άμεσα σαφές στον Γ. Παπανδρέου, με τρόπο μάλιστα που δεν σήκωνε... παρεξήγηση και μάλιστα με αιχμές ταπεινωτικές για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του: " Όχι, θα γίνει τώρα, μέσα στον Οκτώβρη.Και θα γίνει τώρα, επειδή έχουμε πληροφορίες ότι μεθοδεύετε να στήσετε τον διαγωνισμό για τα παιχνίδια (στοιχήματα και φρουτάκια), που θα είναι φωτογραφικός, θέλετε να τον δώσετε σε εταιρεία δικών σας".


Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η Μέρκελ είπε το παραπάνω διότι είχε ενημέρωση για σκανδαλώδη παιχνίδια που γίνονταν με το «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» και τα «φρουτάκια». Όταν ένας πρωθυπουργός, μιας οποιασδήποτε ελεύθερης χώρας, δέχεσαι ένα τέτοιο ωμό και ιταμό εκβιβσμό, δεν έχει, δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο απ' το να σηκωθεί και να φύγει, διατηρώντας όποιο ίχνος αξιοπρέπειας του έχει απομείνει. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, αντίθετα, όχι μόνο δεν έπραξε το αυτονόητο για έναν στοιχειωδώς αξιοπρεπή άνθρωπο, αλλά δέχθηκε την απαίτηση, την εντολή της Μέρκελ!


Ίσως βέβαια αυτό να οφείλεται στο ότι η κυβέρνησή του έχει «λερωμένη» τη φωλιά της, αφού οι καταγγελίες για αμαρτωλές συμβάσεις στον ΟΠΑΠ, χαριστικές, φωτογραφικές υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων, είναι πολλές... Απομένει να δούμε τη συνέχεια, η οποία ασφαλώς αναμένεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Προφανώς πάντως η Μέρκελ είχε καλή πληροφόρηση απ' τους εδώ εκπροσώπους της «τρόικας», καθώς και από τα άλλα στελέχη των Γερμανών που ήδη διοικούν την
Ελλάδα, καθώς έχουν εγκατασταθεί σε υπουργεία και οργανισμούς του Δημοσίου, για το τι γίνεται στον ΟΠΑΠ και σε άλλους οργανισμούς.Και η πληροφόρησή της αυτή την οδήγησε στο να απαιτήσει απ' τον Γιώργο τα προαναφερθέντα, για τα οποία ασφαλώς ο Γιώργος ενημέρωσε τους «αρμοδίους», μόλις επέστρεψε στην Ελλάδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου