Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Mαραθωνοδρόμος 100άρης

Ο 100χρονος Ινδός μόλις έχει τερματίσει στον μαραθώνιο του Τορόντο
Μία εβραϊκή παροιμία αναφέρει πως «αν οι ευχές ήταν άλογα, οι επαίτες θα ήταν αναβάτες». Μονάχα που ένας Ινδός υπερήλικας αποφάσισε να πραγματοποιήσει τη δική του μόνο με τα πόδια (του)... Ο Φάουζα Σινχ, γεννημένος στην Ινδία το 1911 και με βρετανική υπηκοότητα, κατάφερε σε ηλικία 100 ετών να τερματίσει στον μαραθώνιο του Καναδά και έγινε ο μοναδικός με τριψήφιο αριθμό ηλικίας που κατάφερε κάτι τέτοιο στην κλασική διαδρομή (42,5 χλμ.)!


Ενώ το όνομά του μπήκε και στο βιβλίο Γκίνες! Ο Σινχ λίγο έλειψε να εγκαταλείψει στα 35 χλμ., όμως μπόρεσε να τρέξει για άλλες δύο ώρες και ολοκλήρωσε την απόσταση σε 8 ώρες, 25 λεπτά και 16 δευτερόλεπτα. Ενας από τους συνοδούς του (καθώς έτρεχαν μαζί του γιατροί και νοσηλευτές) τόνισε μετά πως «την ώρα που τερμάτιζε, μου είπε πως αισθάνεται σαν να παντρεύεται πάλι»!


Ο αιωνόβιος δρομέας ξεκίνησε να τρέχει σε μαραθώνιο μόλις πριν από 11 χρόνια, ενώ έχει αποκαλύψει πως το μυστικό της αντοχής του είναι «το τσάι, το τζίντζερ κάρι και το ότι είμαι ευτυχισμένος». Και δεν πρόκειται να σταματήσει, αφού η επόμενη φιλοδοξία του είναι να τρέξει στη λαμπαδηδρομία των Ολυμπιακών του 2012, στο Λονδίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου